3219: Skaka och omskaka

Så gott som varje dag bjuder politikens reality-show/fantasin till makten på intressanta inlägg. Inte är för smått att vinklas upp. I Trelleborg handlar det om handskakningar i kommunen. Där har kommunen bestämt att det ska skakas hand för kommunal anställning. Detta har givetvis utlöst en våg av indignation (Aftonbladet). Att skaka eller inte skaka det är sålunda frågan och hur skall den gode medborgaren ställa sig detta? Pandemin behöver man inte blanda in eftersom denna har medfört suspension av beslutet. Den osäkre kan vända sig till vår store Ledare som tidigare har uttalat sig i frågan: ”I Sverige så hälsar man på varann, man tar både kvinnor och män i handen.” (SR)

Men det är möjligt att uttalandet inte gäller om SD är inblandade eftersom Partiet har en pågående angreppsstrategi mot SD (Omni). Strategiskt sett är det försvarbart. Pandemidominansen i det politiska fältet försvagar SD som inte har så mycket sätta emot. Sedan är det frågan om det i bästa fall leder till att en del SD-väljare söker sig till Moderaterna. Under alla omständigheter kan politiken skapa en hygglig intressant estetik när konsten ligger i träda.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på 3219: Skaka och omskaka

 1. Pablo skriver:

  Det blir inte svårt att digestigera en kampanj med måttot ”SD är inte som andra”. Det tycker SD själva också; de är emot massinvandring och svensk islam-anpassning, i motsats till alla övriga partier. Fortsätt med den kampanjen, det kommer att gå bra…

  Svenska högskoleelever aktar sig för några i Nyköping, men vi får inte veta vilka, ändå vet alla vilka det är, men säger inget. Hundar får bullar fyllda med krossat glas i Malmö. Vem kan det vara som gör något sådant? Det vet alla också, särskilt om ingen säger det. Profetens galna hundar bor numera i Sverige, pga av partierna som inte är som andra i ett historiskt kontext; de sju riksdagspartier som skapat SD genom sin immigrationspolitik.

 2. CeDe skriver:

  Gyllene tider för häxor och troll
  allt males ner till en oätbar boll
  Kör så det ryker
  medhårs vi stryker
  fiendens sjuka paroll.

 3. Hellhounddog skriver:

  Pablo> När SD skapades satt KD(S) inte i riksdagen och MP hade aldrig suttit där, men tyvärr satt de fem övriga riksdagspartierna där.

 4. Pablo skriver:

  Syftar mer på det SD vi känner idag, masspartiet av gamla s-väljare. Nya stora SD är mycket olikt den lilla klicken på 90-talet, där det fanns enstaka heilare. Det partiet hade inte förvandlats till nya SD om inte Reinfeldt ”gjort upp” över huvudet på folket med mp om fri bidragsinvandring. När nu Kristersson skrapar ihop resterna av moderaterna undrar man vad han tänker om cirkusdirektörens orienteringsförmåga.

 5. minnesdagen skriver:

  Vem som lägger ut bullar fyllda med krossat glas i Malmö, är det ingen som vet, eftersom denne inte åkt fast.

  Men med 99% säkerhet är det en psykiskt sjuk individ som bor i eget hushåll. Man kan utesluta dem som inte klarar av att baka bullar på egen hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.