3216: Enfalden eller mångfaldens mödor

När jag inte trodde det kunde bli värre … Jo, Vita Havet på Konstfack tog inte slut utan fortsatte. Vi har nu nått den punkt där det inte behövs någon kontext eller förklaring. Om rätt person uppfattar något som rasistiskt skall det genas ändras. Sara Kristoffersson, så politiskt korrekt som hon är, har nått punkten av uppgivenhet:

”Ett upprop har initierats mot mig och samtliga skolans lärare har fått en inbjudan att underteckna inlägget. Därmed får frågan en helt ny dimension som väcker associationer till häxjakt. Anklagad, alltså skyldig. Den som inte rättar sig i leden och inte tänker identitetspolitiskt rätt får inte vara med. Den som motsäger berättelsen med fakta utpekas som fiende. Tänk rätt. Annars…

Antirasistiskt arbete som bedrivs på det sättet kolliderar med demokratiskt tänkande och rätten till det fria ordet. Vem kommer våga säga emot på Konstfack nästa gång?” (DN)

Att bubblan inte har spruckit kan verka förvånande eftersom översvämningen blir alltmer total. Men så är det, när det kommer igång och rycker med sig lättlockade sinnen expanderar dumheterna av sig själv.

Tillbaka till yttrandefrihetens källor och en smula sunt förnuft. Man kan lyssna på Flemming Rose som samtalar med Aron Flam (Soundcloud). Flemming Rose var kulturredaktör på Jyllands-Posten när det begav sig 2005.

Det här inlägget postades i politik, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

4 svar på 3216: Enfalden eller mångfaldens mödor

 1. Jor-El skriver:

  Låter som en svensk version av när Bret Weinstein blev bortlynchad från Evergreen Collage i USA för några år sedan när han inte ville vara med och leka omvänd apartheid på sin arbetsplats.
  https://www.defiance.news/podcast/what-happened-at-evergreen-college-bret-weinstein
  Samtiden borde ta en vit vecka från sig själv och chilla med lite black face-humor från 90-talet https://www.bitchute.com/video/HyAqkD6xdp5Y/
  (Lorry-gänget är en nazistisk sleeper cell.)
  Men hur gör vi med Svarta Havet? Det bör väl ges tillbaka till Afrika, till sista droppen…

 2. Bbangoo Mhandthabele skriver:

  ”Att diskutera vithetsnormen är självklart angeläget” säger tydligen Sara.

  Nej, att ”diskutera vithetsnormen” är att acceptera vänsterfascistiskt tolkningsföreträde. Det finns ingen ”vithetsnorm”. Precis som det inte finns ”patriarkat” eller ”klimatförnekare”. Det är tomma ord som ska tvinga oss att tänka i viss riktning.

 3. CeDe skriver:

  Hur ska vi hantera den vita snön? Ska vi trampa på den eller försöka hitta fläckar av barmark.
  Alltså – så stressigt!

 4. Stefan P skriver:

  Det har tidigare nämnts på bloggen att på konstakademien i Köpenhamn har idéerna om vit skuld kulminerat(?) iom att en lektor och elever sänkte en byst av akademiens grundare, kung Frederik den 5e, i hamnen.

  Detta har lett till en reaktion från högsta ort. Folketinget har lämnat ett förslag om att upprätta en särskild styrelse för konstakademien. Förslaget har rubriken som på svenska blir ”Säkra den intellektuella friheten på konstakademien”.

  Kommer vi få se en sådan åtgärd på Konstfack, och vore det av godo? Personligen är jag emot BLM och konstvärldens metoder att förstöra det västerländska kulturarvet för att ”väcka debatt” eller för att ”skapa trygga rum för svarta kroppar”. En styrelse kan därför kännas som en räddning, men samtidigt känns det vanskligt att lämna ifrån sig makt från akademien till politikerna. Spontant är jag dock för det danska förslaget.

  https://www.ft.dk/samling/20201/vedtagelse/v61/index.htm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.