3201: Den slutgiltiga rättvisan är nära

Så var det dags för ännu en av favoritrepriserna. Antirasistiska symbolhandlingarna; idag genom att Disney tar bort några filmklassiker (Expressen). I och för sig är det inte något som är en historisk nyhet. Varje tid har sina idéer om historierevisioner. Det är naturligtvis utomordentligt lätt att utifrån vår tids uppfattningar finna moraliska fel i historien. Man kan vara säker på att en fullständig korrigering är en mäktig uppgift men den blir ändå inte så stor eftersom den begränsas till vad som för tillfället fångar uppmärksamheten. Man kan nog tillägga att de oegentligheter som pågår i många länder världen över inte tillhör prioriteringen.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på 3201: Den slutgiltiga rättvisan är nära

  1. Neuman skriver:

    Det är alltså indianbyn i Peter Pan och siameskatterna i Aristocats som är så farliga för barn. Indianerna röker fredspipa, kan den innehålla cannabis? Siameskatterna är onda, men drar barn några generellaslutsatser av kattrollerna? En rimligare tolkning av debaclet är att självcensurering är farlig för vuxna.

    Har de funderat på Lille Hiawatha, alla figurerna är indianer, han har funnits överallt sen Hedenhös, en vit man, ajajaj. Dumme Långben är afroamerikan från början, där ryker stora delar av Disneyproduktionen, och de hjälper nog inte att Musse också är svart. Men värst är kanske ändå Pinochio, som faktiskt skrämde barn en smula. Hela filmen handlar om indivduell dygd och konsekvenser. Omodernt så det förslår. Jordan Peterson hänvisar till Dostojevskij och Pinochio i sina föreläsningar om psykologi och politik. Ska vi ge den ett år?

    Dumbo får skickas till psykologen, trots att öronen ger honom ett övertag.

  2. ND skriver:

    Man undrar ju när de ska revidera den heliga skrift för att passa moderna normer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.