3154: Det myndiga talet 8

Statsministern har talat. Det blev 8 personer som får samlas. Högst. Men varifrån kom just 8? Varför inte 7 eller 9? Min teori är att 8 är en standardiserad myndighetssiffra. När skulpturen ”Omfalos” 2001 blev borttagen genom myndigheternas försorg (därmed kunde den fortsätta sin resa till Moderna Museet) inkom jag med en skrivelse till länsstyrelsen. I denna utbad jag mig att få resa ett minnesmärke över det försvunna verket. Jag fick det. Men det fick vara högst 8 cm. Så blev det och än idag står den kvar dock svår att upptäcka p g a sin ringa storlek.
Omfalos 8 cm guldversionen
Det här inlägget postades i politik, Projekt. Bokmärk permalänken.

6 svar på 3154: Det myndiga talet 8

 1. ND skriver:

  Åtta är mellan fem och tio i så kallad svensk avrundning uppåt. Man delibererade länge och väl huruvida inskränkningen skulle gälla antalet fingrar på en hand eller på två händer, och enades småningom i samförstånd i denna kompromiss.

 2. Rune skriver:

  Den liknar blodpuddingen som vi bakade i förrgår efter ett gammalt recept.

 3. Hypolydikern skriver:

  Finns det andra materialversioner av Omfalos i större upplaga?

  8 är längden på datatecknen i äldre och mycket spridda datorer och operativsystem. Det passar som hand i handsken för modern administration för 30 år sen, dvs där regeringen befinner sig mentalt.

 4. Från Graven skriver:

  Gissningsvis kärnfamilj + farföräldrar + morföräldrar = 8

  SCB säger: ”I Sverige finns drygt 1,1 miljoner familjer med barn under 18 år. Sju av tio är kärnfamiljer… Mer än åtta av tio familjer har ett eller två barn.

  Julen står för dörren, så 8 verkar logiskt.

 5. ND skriver:

  Finns för all del nyfamiljer som har fler än åtta barn. antar att de då får dela upp sig utomhus.

 6. Lars Vilks skriver:

  Förutom de enkla betongvarianterna producerades för en del år sedan en stilig version i venetianskt glas (tillverkad på Murano).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.