3079: Marknad och representation i konsten

BLM har naturligtvis fått stor plats i konstvärlden. I vanlig ordning har detta inte någonstörre betydelse utanför den. Internt kan man dock konstatera att konstmarknaden för ”black artists” (säkrast att skriva detta godkända uttryck än att försöka med någon tveksam svensk översättning) går som tåget. (artnet)

De amerikanska museerna har skapat program för att möta kraven på representation. Fördelen med sådana program är att man har konkreta kvalitetsnormer och slipper att ägna sig åt konstnärliga kvaliteter. (artnet)

Det här inlägget postades i aktuellt i konstvärlden, politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.