3077: Att inte riskera något

Hur skall det gå för ”eskimå”? Det gäller att noggrant följa med i ordlistorna där vissa ords lämplighet ständigt omprövas. Just ”eskimå” förefaller att vara ett ord som bör användas med försiktighet. Vill man vara på den riktigt säkra sidan bör man naturligtvis byta ut den mot en godkänd formulering. Dock tror jag att kajakklubben i Blekinge kan klara sig. För lokalt för att sticka i ögonen. Vitryssland har tämligen plötsligt ersatts med Belarus. Den risks om finns här är att användandet av ”Vitryssland” kan medföra konsekvenser för den ouppdaterade.

Vill man uttala sig om rapporten i Malmö om försörjningsstöd bör man iaktta viss försiktighet. Är det en bra rapport som kommunalrådet Arif framhåller eller är det en katastrofal som journalisten Perlenberg menar (KvP)? Den försiktige kan pröva med att säga ”Intressant rapport”, det borde vara okontroversiellt.

Vart alla dessa företeelser lutar är en annan sak, betydligt värre att ge sig in i.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

10 svar på 3077: Att inte riskera något

 1. Jor-El skriver:

  Ännu mer komplicerat blir det när vissa ekimåer inte ens har några problem med benämningen i fråga.
  https://www.berlingske.dk/globalt/lars-emil-johansen-jeg-er-eskimo-det-kan-ingen-rokke-ved
  Vi får hoppas att några västerländska medelklass-Karens snart tillrättavisar dessa inuiter så att de förstår sitt eget bästa…

 2. Per skriver:

  Vår ”västerländska medelklass” måste delas upp i närande och tärande/förstörande. De sistnämnda finns inom grupper som journalister, kulturarbetare, sådana som har gjort den långa marschen genom de offentliga institutionerna osv. och som t.ex. ger gruppvåldtäktsmän 1 månads fängelse. Ingenjören på Ericsson och min tandläkare är inte en del av problemet.

 3. Todd skriver:

  Det är lite olika med hur förpestade utbildningsinstitutionerna är av genus och klimat. I framtiden kan läkare, ekonomer och ingenjörer ha utsatts för intellektuella övergrepp under sina formbara år. Kulturarbetare är ett vitt desinformationsbegrepp, grundat i visionen av konstnären som arbetare, och därmed god samhällsmedborgare, till skillnad från tex kapitalister. En begreppapparat från förr som tappat sin politiska udd. Nuförtiden är arbetare onda vitmakts-soldater som inte tror på genus och klimat.

  Den aktivistiska byråkraten har betalt över skatten, sitter i tryggt bo, och är i position att skada andra med sina påbud som inte kostar hen något själv. Den aktivistiska kulturarbetaren har inte fast jobb, saknar varje form av trygghet, är grundligt indoktrinerad, men klär faktiskt själv skott för idéer hen propagerar. Det är svårt att bestraffa destruktiva kulturarbetare, de har redan urusla villkor, och uppträder kanske lite grann som bilbrännarna. ”Det jag inte har ska ingen annan heller ha”. Det är den politiska sektorn som är korrumperat och fylld av expansiva destruktiva krafter, kulturarbetaren förmår bara förstöra för sig själv. Politiker är inte intresserade av kultur, de gäspar i princip offentligt. De är intresserade av kultursektorn som reklam för sin politik. Inget annat.

 4. SSAB skriver:

  ”Postmodernismen” brukar få skulden för dom flesta tokigheter men här får vi beskylla två av våra främsta filosofer Richard Rorty och Ludwig Wittgenstein för ”the linguistic turn” som bovarna i eskimådebatten.

  Ett slumpmässigt valt klipp från ”nätet”

  The expression ’linguistic turn’ can be seen as a shorthand for the impact of the focus on the relationship between philosophy and language, which began to be significant in the early 20th century. This has challenged the traditional tenets of historical objectivity, which assume that there is a real past which can be described (to the extent to which sources are available) as it actually happened. Instead, proponents of the linguistic turn argue that the past does not exist outside our textual representations of it, and that these representations cannot be separated from the ideological baggage that historians bring to them.

 5. Per skriver:

  Todd
  Var den politiska makten och korruptionen finns idag är lite svåranalyserat. Deep state uppfylld av pk-medelklassare är en väsentlig/dominerande del. ”Politiska sektorn” som är ditt alternativ känns lite populistiskt. Kulturarbetarna ser jag som ett påhäng till den förstnämnda, dvs. dess springpojkar, eller eg. springkvinnor. Politikerna är mera folk som sätter fingret i luften och kollar vart vinden blåser. Journalisterna hjälper till att uttolka detta och förstärka kraften hos deep state. Den polirislt korkade och onödiga delen av medelklassen har tagit kommandot. Ungefär som en version av ”dumskallarnas sammansvärjning”.

 6. mohammad skriver:

  Alla är korkade och dumma – endast Per är vaken…

 7. Per skriver:

  mohammad
  Din vanliga debatteknik är att snedvrida/”missuppfatta” inlägg som du inte gillar. Jag säger inte alla utan VISSA SKIKT inom fr.a. medelklassen är politiskt korkade och dumma. De genomskådar inte mainstreammedias falska verklighetsbild. De saknar förmåga till självständigt kritiskt tänkande. Paradexemplet på detta är den påstådda klimatkrisen pga de marginella CO2-utsläpp som orsakas av människan. (CO2 driver inte klimatet utan solen m.m.) Det andra exemplet är vurmandet för det ”multikulturella” samhället, vilket i praktiken innebär islamisering och en generell degenerering av kulturen/samhället). Att man inte ser detta trots att det fortskrider rakt framför deras näsa, och att de inte förstår vad detta innebär, är skulle jag säga ett solklart politiskt dumhetsbevis. De tänker ungefär lika avancerat som småbarn. Dom såg det inte komma, dom är naiva.

 8. SSAB skriver:

  Beelzebub har tydligen i våra dagar ersatts av dumheten som idag heter Postmodernisten.

  men som det tyska ordspråket säger

  Dumhet är också en Guds gåva, men man bör inte missbruka den.

 9. Per skriver:

  Ett tredje exempel på fundamental dummhet i vår tid är vårt etablissemangs reaktion på Coronaviruset. Lockdown-idiotin, åtgärderna har varit väldigt mycket mer skadliga än sjukdomsutvecklingen i sig, samt etablissemangets vägran att inse att naturen har sin gång, att flockimmunitet utvecklas. Idag kom det äntligen lite relevant statistik från FHM. Istället för att tjata om smittspridning och KONSTATERADE smittfall (positivt testade) redovisade på entalsnivå (!) trots att mörkertalet (faktiskt smittade, de flesta utan eller med milda symptom) sannolikt är 10 ggr så stort eller ännu större, så visar man idag SJUKDOMSLÄGET, hur antalet inlagda på sjukhus och därav även delen på IVA, har utvecklats över tid. Diagrammen visar här att läget idag närmar sig nära noll om man hårddrar det lite. Ändå drar man inte den självklara slutsatsen för vad detta beror på!!! Trots allt mindre fysisk distans så har vi denna utveckling av radikalt minskande antal sjukhusvårdade. Redan för några veckor sedan rapporterade Danderyds sjukhus i ett pressmeddelande att man inte hade någon person (=0) inlagd för Covid 19 varken på IVA eller vanlig slutenvård! T.ex. Stockholmsregionen är idag en säkrare plats att vara på för riskgrupperna än våra nordiska grannländer, pga att vi här har utvecklat just flockimmunitet. Det sistnämnda begreppet är den verkliga elefanten i rummet. Tips: ta del av Tony Hellers Youtube-inlägg i ämnet.
  Vidare: finns en undersökning att ca 85 % av de som dött i Sverige med Covid19 egentligen dog av helt andra sjukdomar eller endast haft Covid19 som en marginellt bidragande dödsorsak. Svenska journalister är, med få undantag, rakt igenom usla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.