3069: Livvaktsliv: Landsvägskaravanen

I ett liv med livvakter ingår säkerhetsmöten. Sådana är tämligen sällsynta men för en kort tid sedan inkom en kallelse till ett sådant möte. Kallelsen avsåg mig och Maj. Maj bor dock långt från den ort där sammankomsten skulle äga rum. Livvaktsledningen nekade hämtning av Maj och hänvisade till allmänna kommunikationsmedel trots att en sådan transport var komplicerad och tidsödande samt i dessa tider mindre lämplig. Vad jag kan förstå är motiveringen någon form av mindre genomtänkt besparingsiver.

Nåväl, saker kan ordnas på annat sätt och jag beslöt att anlita en hyrbil för att hämta Maj till mötet. Detta mötte inget hinder trots att det innebar en karavankörning. Så fick vi fara längs landsvägarna med säkerhetsbilen i släptåg. Några bensinkostnadsvinster kunde enheten inte räkna med men den byråkratiska niten kunde uppfyllas. Jag fick förstås betala för min hyrbil men det var den intressanta resan värd.

Under mötet kom transportmotvilligheten på tal när Maj påtalade det besynnerliga beslutet: ”Hur skulle jag ta mig hit?” Kommissarien, chef för gruppcheferna, yttrade med stigande affekt i stämman: ”Du kunde ta en taxi!” Maj replikerade: ”Betalar du?” Ett snabbt utbrott från kommissarien: ”Inte en spänn!!”

Med dessa repliker presenterade sig den för dagen ovanligt aktive kommissarien. Hans ledarskapsmodell brukar annars gå ut på att överlåta ordet till sina underhuggare.

Körning med följeslagare
Det här inlägget postades i livvakter. Bokmärk permalänken.

5 svar på 3069: Livvaktsliv: Landsvägskaravanen

 1. Från Graven skriver:

  Ha ha… vilken jävla loser den där kommissarien är! Du drar ned brallorna på honom inför hela svenska folket.

  Och denna kommissarie är det som står till buds för att skydda yttrandefrihetens principer i Sverige!!!

  TITTA DIG SJÄLV I SPEGELN, HERR KOMMISSARIE!

 2. Från Graven skriver:

  Men PENGAR kan han spara, till de ökade ”integrationskostnaderna” för alltfler av det slag som vill slå ihjäl Vilks för att han kränkt dem!

  Vafan… då vore det väl bättre att spara pengar på att ge den kommisarie som inte fyller den funktion han har att fylla FOCKEN!

  Det här är ju som att betala för en kirurg som skär halsen av sina patienter!!!

 3. CeDe skriver:

  Integrationen går över förväntan. Nu senast i Brunnsparken i Ronneby som intagits av Islamskt bönemöte/utrop. Muslimska kvinnor göre sig dock icke besvär men otrogna besökare i parken tycker att det är stämningsfullt. Svensken anar inte att målsättningen egentligen går ut på att hen integreras i islam.

 4. CeDe skriver:

  Nu överväger regeringen förbud mot rasistiska organisationer.
  Det låter bra, men börja då med Islam som ju är den mest rasistiska mot både judar och kristna.

 5. Tittut skriver:

  19 juli 2019 tillsattes en parlamentarisk kommitté för att förbjuda rasistiska organisationer. Regeringens inre arbete försvåras förstås av det lilla världsfrånvända extremistpartiet som så få har röstat på, men som ändå besätter ministerposter.

  Eftersom socialdemokraternas religiösa frontorganisation ”Tro och solidaritet” stöder salafism är ett svenskt svar på antisocial främmande religion inte så troligt. Kan det gälla de fullständigt inomparlamentariska Sverigedemokraterna? Det vore ju bekvämt att slippa dem i valen, om man nu inte lyckas lura in moderaterna i integrationsfållan i tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.