3067: 40-årsdagen

I största hemlighet kunde jag dyka upp på platsen för brottet sedan 40 år. Folktillströmningen var stor och konstant trots att evenemanget endast i blygsam skala har kunnat annonseras. Jag fick också veta att länsstyrelsen vill förhandla om Nimis. Utgångspunkten skulle vara att jag skulle söka tillstånd för Nimis och få länsstyrelsens godkännande. Jodå, det låter rimligt men jag har förstått att de har lagt en och annan klausul. Den värsta av dessa är jag skulle behöva stödja beträdnadsförbudet. Alltså att besökarna endast skulle få stå bredvid och betrakta Nimis och inte kunna gå ombord. Så har man det i museerna och Nimis är tänkt att vara något annat och fullbordas genom att just beträdas.

SR

SvT

Ladoniens Hoppminister anlända till firandet.
Det här inlägget postades i Nimis. Bokmärk permalänken.

8 svar på 3067: 40-årsdagen

 1. Du får bra reklam för ditt konstverk Nimis, när miljöinspektören i bygg- och miljöförvaltningen i en förortskommun till Stockholm reser hela vägen till Kullaberg för att klättra i Nimis på sin semester. Videon finns utlagd 29 juli 2020 på YouTube av Sveriges mest kände ufo-expert:

  https://www.youtube.com/watch?v=4T2u2nIKOcw

  Bilderna på miljöinspektören klättrandes i ”svartbygget” Nimis finns på ufo-expertens blogg:

  http://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2020/07/nimis200729en.jpg

  http://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2020/07/nimis200729inne.jpg

  http://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2020/07/aanimis200729.jpg

 2. bjarne skriver:

  Som sagt. De långa, grova, vassa spikarna inne i skulpturen, gav mig en stark förhöjning av känslan i konstupplevelsen. Särskilt som samtidigt en överbeskyddande (men snäll) mamma varnade sina 18-22-åriga barn för dem.
  Hoppas du fortsätter med spik och inte övergår till det moderna och mer praktiska. Trallskruv.

 3. Från Graven skriver:

  Har den äran på 40-årsdagen

 4. Från Graven skriver:

  Det är dags att vi införlivar ”Nimis” i det svenska språket.

  Ett ”nimis”, eller ”en” nimis, beroende på objektet för realiseringen, är en faktisk konstruktion, i antingen den materiella, naturalistiska, verkligheten, eller i den fenomenologiska, medvetandemedierade, sociala verkligheten.

  En/ett ”nimis” kan därmed utgöra en fysisk konstruktion, såsom… ja, Nimis, till exempel; men man skulle också kunna tänka sig att Christos insvepningar, Percy Nilssons arenabygge i Malmö, 00-projektet i Uppsala (om det hade realiserats i den naturalistiska verkligheten), och Slussen (när den än står klar), samtliga utgör naturalistiska nimis. Den uppmärksamme har redan insett att dessa projekt även utgör abstrakta nimisar, i det att de tillkommit, konstruerats, med tillräckligt provocerande finurlighet.

  En nimis i den abstrakta, intersubjektivistiska, feomenologiska dimensionen skulle kunna vara (förutom den abstrakta dimensionen av de materiella konstruktionerna listade i förra stycket)… ja förutom Nimis då, till exempel… löntagarfonderna! Dessa är utmärkta exempel på tankekonstruktioner som uppfyller kriterierna för utgöra sanna nimis. Andra tänkbara exempel på abstrakta nimisar är Israelkonstruktionen – i sionistisk mening – , vilken Bert Karlsson-konstruktion som helst (på planeringsstadiet) samt islam. Huvudsaken är att de är komplexa, potentiellt lönsamma (inte i första hand i ekonomiska termer) och provocerande.

  OS utgör därmed ett gigantiskt nimis för många, medan OS för många inte är ett nimis alls. Eller ett kärnkraftverk, eller ett politiskt motiverat vaccinationsprogram mot Covid 19, där vaccinet är av tveksamt slag i sin effekt.

 5. Från Graven skriver:

  Take that mohammad!

  … och Mohammad!

  Återigen, gratulerar till 40, fullkomlig geniala, år!

 6. Från Graven skriver:

  And remembah me, I speak from da grave in da name of Lars Vilks!

 7. Från Graven skriver:

  *certified TikTok influencer

 8. mohammad skriver:

  Det synes mig att Von Graven tagit ”en” för mycket innan lunch…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.