3062: Nivå

Om man tänker sig den akademiska debatten som seriös möts man genast av det mäktiga politiska hindret: att iaktta rättänkandet som naturligtvis inte håller någon nivå alls utan är en rad snabbt hopkomna slagord. Att nyansera en diskussion är svårt eftersom det alltid är möjligt att dra ut några meningar ur sitt sammanhang eller misstänkliggöra den som talar. Något riktigt alternativ finns det inte annat än att envetet fortsätta med att utmana antiintellektualismen och fanatismen. Svante Nordin har skrivit något om detta i arw där han utgår från uppropet i Harper’s Magazine.  Väl värt att fundera över.

Det här inlägget postades i debatt, politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på 3062: Nivå

 1. Sniff skriver:

  Grattis till 40-åringen!! Inte en kvist för mycket!

 2. Jaha Johoansson skriver:

  Det är fascinerande hur den institutionella vänsterfascismen lyckats misstänkliggöra juden Aron Flam till nazist. Då håller man en ny lägstanivå. Det finns förmodligen ingen botten.

 3. mohammad skriver:

  Och varför i all sin dar, skall vi tänka oss den akademiska debatten som seriös…?

 4. Från Graven skriver:

  till 97% fylld av vänsterdrivna aktivister är den naturligtvis inte seriös

 5. Per skriver:

  En sak som kännetecknar det samtida samhälleliga tillståndet är FRÅNVARON AV debatt mellan de ”två polerna”. Vänstern, etablissemanget och klimatalarmister etc. skulle ju också förlora alla seriösa och sakliga debatter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.