3037: Behovet av den religiösa niten

I den eviga kampen mellan vad som är ont och vad som är gott växlar föremålen. Ingen tvekan om att Rasismen har utvecklats till en religiös rörelse med starkt fanatiska uttryck. Som i den kristna religionen pekas alla ut som svåra syndare. Det enda undantag är de frälsta aktivisterna vars förtrupper agerar i en ständig domedag. Den fanatiska sektorn har dock ingen större opinion bakom sig och därför är det fullt möjligt att t ex i statydebatten inta en modererande ställning. Dock med förbehållet att man visar att man står på rätt sida.

Det är inte bara rasism som ingår i helhetsbilden av ont och gott. Idag skriver Jens Liljestrand om Paolo Robertos fall. Fallet blev gränslöst och mobbningen total. Liljestrand skriver emellertid något mera positivt om Roberto. Han betydde något för honom. (Expressen)

En sådan text är givetvis riskabel för skribenten eftersom det lätt blir misstankar om var denne står. Som han skriver kommer kanske Roberto att plockas bort ur romanen ”Flickan som lekte med elden”. Och Liljestrand fortsätter: …liksom ordet ”negerkung” har strukits ur Pippi Långstrump.

Och jag kommer inte sakna det, liksom jag inte saknar Alexander Bard, eller statyer över sydstatsgeneraler eller rasistiska karikatyrer ur Disneyfilmer. Däremot vill jag att vi någon gång ibland minns det vi städar undan, och begrundar vad som en gång utövade en sådan lockelse på oss.”

Så har han demonstrerat att han är på den rätta sidan och att vi fattiga syndare må begrunda våra synder.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på 3037: Behovet av den religiösa niten

 1. Jor-El skriver:

  “Every record has been destroyed or falsified, every book has been rewritten, every picture has been repainted, every statue and street and building has been renamed, every date has been altered. And that process is continuing day by day and minute by minute. History has stopped. Nothing exists except an endless present in which the Party is always right”.

 2. GG skriver:

  Enligt flera källor i media så kommer TV-serien The Simpsons att sluta använda vita skådespelare för att ge röst till färgade karaktärer. Man kan undra vad som blir nästa mål på den inslagna vägen. Kommer man att »förbjuda« vita författare att skapa och ge liv åt svarta karaktär i en roman? Eller nöjer man sig på förlagen med att se till att alla relevanta etniciteter och »identiteter« som dyker upp i romaner är representerade i det redaktionella arbetet.

 3. Från Graven skriver:

  Varför ställer du ens frågan, GG?

  Listan på redan uppställda krav kommer att skaka samhället i dess grundvalar om de genomförs. Att ”defund” polisen och öppna gränserna kommer att leda till exakt den samhällsomstörtande utveckling som postmarxisterna är ute efter.

  Du blir ju av med jobbet om du undervisar läkarstudenter om x- och y-kromosomer, varför bekymrar du dig om Simpsons? Simpsons är en detalj.

 4. minnesdagen skriver:

  ”L’Oreal has decided to remove the words white/whitening, fair/fairness, light/lightening from all its skin evening products.”
  – Extremt fånigt. Dom skall ha kvar dessa produkter som riktar sig till mörkhyade, men det får inte stå på produkten vad den gör ?
  – De skall alltså använda kodord i framtiden ?

  Skall dom ta bort ordet ’whitening’ från tandkrämer också ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.