3025. Konstkritikens möjligheter

Konstkritik kan skrivas på många sätt. Genom att vi sedan ett bra tag befinner oss i en stark trend med representation och identitet är det fullt möjligt att enbart gå efter matematiken. Sedanlänge vet vi att varje utställning granskas utifrån vilka olika sorters människor som är med. Separatutställningar är lite svårare. Man kan visserligen hävda att det är en ojämlikhet fördelning av sådana. De flesta museer vet dock detta och ser till att undvika den kritiken. Men det fanns andra vägar t ex hur många kvinnor som är nämnda i beledsagande texter. Om detta inte utfaller till belåtenhet kan detta markeras med att man nöjer sig med det missnöjda konstaterandet. Så visade Milou Allerholm vägen om John Baldessaris utställning på Moderna (Kunstkritikk). Egentligen ingen större överraskning. Representationen har etablerat sig som en kvalitet i konsten.

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.