2973: Konsten i kristider

Ingen hade naturligtvis räknat med att den globala samhällssituationen skulle bli totalt förändrad genom Corona. I konstsammanhang är det självklart att det drabbar samtidskonstens drivmotorer, biennalerna. Sydneybiennalen fick stänga idag (artnet). Och så lär det fortsätta. Biennaler kan fortsätta via nätet men frågan blir hur det kommer att fungera och om de standardiserade riktlinjerna med post- och dekolonisation tillsammans med alternativa historier kommer att fortsätta. Det överväldigande problemet är givetvis ekonomin i konsten och alla som drabbas av den.

Eftersom konsten lider av en svår överproduktion kan det betyda att det blir en positiv åtstramning och att man får leta efter nya infallsvinklar.

I det sammanhanget vill jag framhålla den bok som jag har skrivit tillsammans med tio andra bidragsgivare ”När konsten terroriseras”. Ett besvärligt och ovanligt ämne i konstutställningar. Med många moraliska konflikter. Thomas Nydahl har recenserat den. Boken kan man beställa här.

Det här inlägget postades i aktuellt i konstvärlden, Biennaler, Böcker. Bokmärk permalänken.

1 svar på 2973: Konsten i kristider

  1. Neuman skriver:

    Då ska jag gå till mitt lokala bibliotek och be dem skaffa boken.

    DN är påpassligt politiskt korrekta i varje fråga, så även om guldbron. Den utnämns nu till en av få saker som kan chocka folk. Är den månne konst?

    https://www.dn.se/kultur-noje/claes-britton-mycket-kravs-for-att-chocka-i-dag-men-nya-guldbron-lyckas/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.