2936: Från Lederman till Loeld

Jag har varit några dagar i Stockholm. En av mina uppgifter var att lämna färdiga målningar till några beställare. Om det är praktiskt möjligt utför jag gärna det eftersom jag därigenom kan genomföra en liten utställning i det verket överlämnas. Tills vidare är det som de flesta nog känner till inte möjligt att göra några egentliga utställningar. För min fortsatta verksamhet som porträttmålare tog jag en del bilder av nya beställare som sålunda skall konterfejas under de närmaste månaderna.

På onsdagen begav jag mig till Teaterstudio Lederman där Johan Westerholm bok ”Muslimska brödraskapet Islamismen i Sverige” presenterades under ledning av Aron Flam. Boken kommer onekligen ut i rätt tid när det sedan länge har framkommit att det finns gott om uppenbara tveksamheter i den verksamhet som bedrivs inom politiken, förvaltning och föreningsliv. Inte minst är föreningar och organisationer föremål för Westerholms intresse och många av namnen är återkommande och har kopplingar i extrema riktningar. Westerholm ifrågasätter den statliga finansieringen av denna uppsjö av verksamheter som har till uppgift att främja islam. Muslimska Brödraskapet är inte någon stor aktör i Sverige men har förvaltat sitt pund väl och skapat många intressanta förgreningar.

Även mitt fall får en plats i Westerholms skrift.

Mer om boken här.

Så var det naturligtvis konsten. Det blir mer av detta under de kommande dagarna. Lars Olof Loeld (f. 1930) ställer ut på Konstakademien och han ger en liten fingervisning till en av sina målningar:

Det här inlägget postades i Böcker, om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

13 svar på 2936: Från Lederman till Loeld

 1. SSAB skriver:

  Hjälp din fiende! Bibeln säger i Romarbrevet 12:20-21 Men är din fiende hungrig, ge honom att äta; är han törstig, ge honom att dricka. Då samlar du glödande kol på hans huvud. Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.

  Kvinnor och barn till besegrade fiender ska behandlas med respekt och generositet. Det kan inte betraktas som modig kamp mot en terroristorganisation som IS att låta kvinnor och barn ruttna bort i läger trots deras koppling till Sverige.

  Vi ska inte agera på samma sätt som den fiende som besegrats. Det svenska agerandet leder bara till att en ny generation IS-krigare växer upp.

  Jan Guillou i Aftonbladet ”Sveket mot barnen i fånglägren i Syrien är en skam för Sverige”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/MRBByo/sveket-mot-barnen-i-fanglagren-i-syrien-ar-en-skam-for-sverige

 2. CeDe skriver:

  Stackars Jan Guillou, han har inte fattat att personer har varit nere i lägret för att ta hem de ”svenska” barnen men inte hittat dessa då kvinnor i lägret hade gömt undan dem.
  En journalist som vid ett besök försökte tala med barnen i lägret fann det som omöjligt. Den ende, en pojke, som ville tala sa till journalisten ”jag ska döda dig”.

 3. CeDe skriver:

  Inställningen bland kvinnorna i lägret var att Sverige inte är ett bra land för barn att växa upp i.

 4. CeDe skriver:

  Det näst vanligaste namnet bland nyfödda i Göteborg är Mohammed.
  Det räcker nu Jan!

 5. SSAB skriver:

  Bakgrunden till detta är väl att svenska myndigheter vill kidnappa barnen och lämna mammorna åt sitt öde. En uppväxt på en svensk institution kommer att göra dom gott.

  Fråga dom svenskar som genomlevt ett sådant helvete.

  Mammorna gör rätt som vill skydda sina barn från ensamhet och svensk PK-uppfostran och förvandlas till en hen.

 6. CeDe skriver:

  Det här gäller väl framförallt de barn vars mödrar är dödade och då göms de av andra kvinnor. Men det är väl ok,då!

  Jag rekommenderar Guillou att med sin fru ta en promenad till Karlaplans tunnelbana och göra en studieresa ut till Rinkeby.

 7. SSAB skriver:

  Vilken mor skulle utsätta sitt barn för det som Thomas Kanger beskriver i sin bok Stulen barndom

  Ur Bonniers reklamtext för boken

  Den erfarne grävreportern Thomas Kanger frilägger ett mörkt kapitel i det svenska folkhemmets historia: den systematiska vanvården av barnhemsbarn, som pågick i över femtio år och drabbade tiotusentals barn. De allra flesta har aldrig berättat sin historia, trots att de har farit illa av sina erfarenheter långt upp i vuxen ålder. Under barnhemsepoken från början av 1920-talet fram till 1980 omhändertogs över trehundratusen barn och placerades på institutioner eller i fosterhem. Syftet var, som folkhemsarkitekterna makarna Alva och Gunnar Myrdal uttryckte det, ”att höja befolkningsstockens egenskaper”.

  https://www.albertbonniersforlag.se/bocker/166920/stulen-barndom/

 8. CeDe skriver:

  Du är nog inne på en helt annan story nu SSAB.

  De barn som ev hade kunnat tagits hit från Syrien skulle nog ha placerats och känt sig hemma hos släktingar i Sverige. På något sätt verkar de ju alla vara släkt med varandra.

 9. Från Graven skriver:

  SSAB

  Du har inte vistats särskilt mycket i islamska länder, förstår jag av din naivitet.

  Du leker med elden.

 10. CeDe skriver:

  Islam är en drog – att liknas vid hjärntvätt. Låt er inte förledas, notera terroristernas introverta blickar.

 11. SSAB skriver:

  Så två besök i Blå moskén i Istanbul och ett besök i Cordoba räcker inte för att vara expert på islam och kunna debattera med Från Graven då? Vad krävs för att inte brännas av ”elden”. Helvetets eld misstänker jag

  https://www.tripadvisor.se/Attraction_Review-g293974-d294495-Reviews-Blue_Mosque-Istanbul.html

  https://islam.se/historia/det-muslimska-arvet-i-spanien

 12. Från Graven skriver:

  Ah… Mezquiten i Cordoba. Och, blå moskén!

  Men, nej, de räcker tyvärr inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.