2914: Julhindret övervunnet

Ja, så var julen för skyddsobjektet över. Så småningom skall det bli möjligt att skriva hela historien om hur något sådant nu för tiden går till.

Konståret 2019 kan snart läggas till handlingarna och det är inte särskilt mycket att ta fasta på. Kulturredaktionen i P1 försöker så gott de kan att finna något av intresse och sammanfattningsvis var väl Venedigbiennalen den största händelsen. Inte för att den kunde bjuda på några större sensationer. Men ingen kan förneka att det är en magnifik tillställning som ofelbart speglar vad konstvärlden förmår. ”Fint och trevligt” skulle man kunna säga för att använda en i tiden gångbar beskrivning av det som egentligen inte önskas. Nya tag 2020!

Politiken har varit den estetiska ljuspunkten och alldeles särskilt den svenska som har blivit ovanligt färgstark med inte minst Löfven som oslagbar ståuppkomiker.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på 2914: Julhindret övervunnet

 1. CeDe skriver:

  Och bojkotta Dubai för de frihetsberövade kvinnornas skull!

 2. bjarne skriver:

  Hoppas den julen var bra. Kanske lite ishockeyspelspelande istället för fotboll såhär på vinterhalvåret?
  Svårt föreställa sig hur det är att leva med sin frihet beskuren på det sättet, i vår del av den fria världen. På grund av konstnärligt skapande. LV och DP. (Det var visserligen ett SVT-reportage om det som jag i a f ännu ej orkat se: Gina Dirawi, TV-stjärna, fick ett program om att leva med fyra livvakter osv, p g av hotbild). Konstnärens frihet är inte bara yttrandefriheten. Det är ännu mer att föregå med gott exempel i hur man blir en fri människa. Skapar sitt eget livsmönster, ordnar sin vardag, ordnar sina inkomstkällor så att man slipper ta anställning som förslavar och inrutar, tröttar ut människan.
  En förebildlig livsstil för att skapa sin egen frihet. Så ser min romantiska syn på konstnärstillvaron ut. Hoppas den håller i någon mån i a f…

 3. Från Graven skriver:

  Gott nytt år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.