2843: Intensivt

Ofrånkomligt att politiken bjuder på en rad rysare: Mordet i Malmö, debaclet i Filipstad, Greta anländer till New York, Boris Johnson stänger parlamentet. Kring detta kan kommentarer och långa haranger och utläggningar fogas. Frågan är om det händer mer än så. Jenny Madestam påtalar (Expressen) att regeringen sitter illa till genom oenighet i partiet. Men det är nog ingen fara, den store förhandlaren brukar alltid bli sittande genom nya förhandlingar och svävande löften. Men mediekarusellen snurrar till allas glädje. Det verkar nästan som om något skulle kunna hända.

En återkommande rubrik känner man lätt igen: Hotet mot demokratin. Tidningen Vi kallar till en satsning genom en demokratikväll. Demokratin står inte så starkt om man ser till hela världen men tidningen Vi menar att den också är hotad i Sverige. Det är svårare att förstå eftersom det uppenbarligen inte handlar om censur av olämpliga åsikter. Men det hör till när man skall vara korrekt att bekymrat uttala sig om den svenska demokratins nära förestående undergång.

Konsten har tyvärr inte mycket bjuda på. Den vill så gärna vara med i den politiska galoppen och just nu kommer Minerv Cuevas med sina förhoppningar. En rutinerad och ärad konstnär som har gjort en del för den politiska konsten. För det fanns tider när det på sitt sätt fungerade, konsten som lite upprorisk och som på ett mikroplan påverkade världen. Det var stort nog för ett par decennier sedan men nu krävs betydligt mer och det kan man inte leverera. (artnet)

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på 2843: Intensivt

 1. Ludvig K skriver:

  Ja, den nya HMF-lagstiftningen i Sverige gjorde det helt klart svårare att gå runt med t-shirtar med nazimotiv. Dan Park fick även svårare att göra sina kollage.

  Analogin med Greta är dock haltande, då hon inte verkar ha haft på sig t-shirten på det sätt som Strage brukar ha på sig sina t-shirtar. Annars hade det väl inte varit så viktigt att ta ner den bilden med detsamma.

 2. Egon skriver:

  Cissi Wallin gjorde bort sig ordentligt
  när hon hoppade på praktpajasen Virtanen.
  Ett konstverk.
  A masterpeice!
  Bättre än så här kan det inte bli!!!!

 3. Neuman skriver:

  Att stämma arbetsgivaren för diskriminering när man inte får jobbet som receptionist därför att man är döv är också ett litet konstverk.

 4. Jaja Johoansson skriver:

  Return of the gagman.

 5. DanTor skriver:

  Lars denbeske V. och sista radens slut-dragning -”nu krävs betydligt mer och det kan man inte leverera ”

  Jupp de-e ett sorligt kapitel i rykande bok eller bildverk om demokrati villken med full kraft hålls på att präntas ned.
  Strax snart, gott folk, kommer det, – det behövs mer än demokrati!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.