2782: Vinnare i Venedig

Klimatet är hett, inte bara i diskussionerna i kommentarerna utan även på många andra håll. Konsten hakar naturligtvis på och från Venedigbiennalen kan det meddelas att guldlejonet för bästa paviljong erövrades av Litauen. Det är inte lätt att skapa ett konstverk om klimatproblematiken men kritikerna är eniga om att det litauiska bidraget, ”Sun & Sea (Marina)”, (av teaterdirektör Rugil? Barzdžiukait?, skribenten Vaiva Grainyt?, och komponisten Lina Lapelyt?) lyckades. Det lär inte gå att använda detta i någon allmän kampanj vilket må sägas vara ett gott konstbetyg. Verket är en opera som utspelas på en badstrand (med importerad sand). De sjungna texterna handlar om alltings elände. Men underhållande. Jag tror inte att detta konstverk kommer att gå till historien men som en melodram från en sprängfylld biennal är det inte så illa.

Det här inlägget postades i Biennaler. Bokmärk permalänken.

2 svar på 2782: Vinnare i Venedig

  1. Jor-El skriver:

    Visst barnarbete ser ut att förekomma i gestaltandet av “Sun & Sea (Marina)”. Helt ok med alla i konstvärlden? Eller är dom kanske snarare att betraktas som skolstrejkande aktivister?

  2. Från Graven skriver:

    Den som supportar förslaget att skrota public service får min röst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.