2715: Nära nu

Vi är nära nu. För ett ögonblick slog det mig att Löfven kanske har förstått politikens väsen. Alltså att det handlar om att representera och framför allt att göra symboliska uttalanden i viktiga frågor. Och att oenigheter inte något stort problem eftersom det ändå blir så lite gjort emedan alla aktioner måste kompromissas. Det kan vara så men i Löfvens fall är det nog en pragmatisk inställning och inte någon estetisk. I varje fall visade han sin skicklighet med att locka in Centern och Liberalerna som stöd åt regeringen. Därmed hade han lyckats med att bryta upp alliansen. För att få den på plats fick han naturligtvis lova att inte ge något utrymme för Vänsterpartiet. När det kom protester därifrån var det dags att ta itu med dessa. Enär de båda mittenpartierna redan hade sålt sina själar blir det antagligen lätt att ge upprättelse och möjligt inflytande till Vänsterpartiet. Sedan är allt på plats. Eventuella grundstötningar ligger långt fram då överenskommelserna är begravda i utredningar som stillsamt kan malas ner i regeringsbyråkratin. Så kan politiken fungera när den är som bäst enligt det givna mottot: Så lite som möjligt.

I konstvärlden är den estetiska spänningen så mycket mindre.Konstens överskridande potential för numera röra sig på andrahandsmarknaden,dvs. att överskrida kulturer som inte har nått upp till västvärldens standardeller rikta sig till mindre vetande grupper i den egna världsordningen. Ävennär intentionerna är intill tröttsamhet glasklara hjälper detta inte mycket närdet dyker upp en kränkt mobb. Senast i Haifa där en korsfäst ”McJesus” skapatvåldsamma protester. Alltid något (Artnet)

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

10 svar på 2715: Nära nu

 1. Per skriver:

  Med ett stort SD är:
  1. En vänsterregering inte längre möjlig.
  2. En mittenregering (som är stabil) inte längre möjlig.
  3. En högerregering endast möjlig om borgerliga partier samarbetar med SD.
  Annars är en sådan inte heller möjlig.???
  Stämmer denna min fundering?

 2. Per skriver:

  Slutsatsen kom bort:
  I nuläget är ingen (stabil) regering möjlig! ?

 3. Per skriver:

  Vad gäller första punkten (1) så kan man säga att det enda sättet för att en vänsterregering ska bli möjlig igen är en fortsatt massinvandring från Menaländer och därmed en ännu påtagligare islamisering av Sverige och de rödgröna partierna (import av bidragsberoende (klanröstande) röstboskap). Men frågan är i vilken utsträckning en sådan framtida ”rödgrön” regering skulle kunna klassificeras som ”vänster”. Hur mycket vänster är SSU Skåne (inom några år)?

 4. Jor-El skriver:

  Sverige behöver ett extraval! När nu Alliansen är offentligt dödförklarad och när alla inblandade sent omsider tvingats visa sina kort – vad man är beredda ingå för sorts koalitioner och uppgörelser för att behålla eller få del av regeringsmakten.
  Extraval – för att rensa bort ett par onödiga blindtarms-partier från riksdagen och för att bedöma schackrandet som skett sedan det ordinarie valet. Och ny talman. Jag tror att det ’oförändrade opinionsläget’ kan ha rört på sig ordentligt av den senaste veckans utspel och förslag.

 5. CeDe skriver:

  SVERIGE BEHÖVER ETT EXTRAVAL – ingen tvekan om det!!

  Och med all sannolikhet kommer detta att ske.

 6. Från Graven skriver:

  Skall bli intressant att se hur långt S kan förnedra C och L till det låga priset av ytterligare en meningslös vice statsminister-post.

 7. Jaha Johoansson skriver:

  Kanske beror problemen också på ett missförstånd. Uppgörelsen påstås handla om mittenpolitik, men vare sig mp eller c är mittenpartier. De är extremister åt var sitt håll. V och sd står där mitten fanns för några decenner sen, och skåpas nu ut som extremister av riktiga extremister. Liberalerna är bara vindflöjlar.

 8. Jor-El skriver:

  Regeringsalternativet det snickras på just nu bullar upp sig till rena Big Brother-huset. Pakter, hemliga avtal, backstabbing, mobbing och ultimatum på bordet redan innan deltagarna stiger in i huset. Här kommer svekdebatter, dörrmatts-anklagelser, tappade ideologier och ökat politikerförakt stå som spön i backen för dom nya makthavarna när dom gnabbas om turordningsregler, vinster i välfärden och uppluckringar av strandskydd, alltmedans det vardagliga förfallet fortsätter.
  Inför handgranater och gevärskulor kan sen den ansvarstagande fem-klövern bara stämma upp i kör och meddela ”-Det är oacceptabelt!”

 9. Från Graven skriver:

  Uppluckringen av strandskyddet går inte att återupprätta när den väl genomförts. Kommande generationer kommer nekas känslan av frihet när man vandrar längs kusten.

 10. Per skriver:

  Och så en trolig annalkande lågkonjunktur på det.
  Den uttagna kompassriktningen leder åt …?
  Det lutar åt en perfekt storm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.