2692: Nya tilldragelser

Så uteslöts en centerpartist i Uppsala, Stefan Hanna (Aftonbladet). En rätt kul kille med en rad radikala idéer (Nyheter24).

Hans gamla text från 2010 om yttrandefrihet och Vilks är läsvärd med tanke på hur tiderna förändras. Idag skulle man inte skriva på det sättet.
Ett av demokratins problem är den utbredda slappheten att inte kontrollera källor. Därigenom blir satirtidningar upphov till ett nyhetsflöde som tas på fullt allvar. (Flurryfeed)

Det här inlägget postades i politik, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

44 svar på 2692: Nya tilldragelser

 1. Tintin skriver:

  Intern uppgörelse i partiet med störst kvot mellan kassa och antal väljare. En Gossen Ruda som inte skött återförsäkringar och personliga hållhakar förståndigt har stupat på sin stora trut. Androm till varnagel. I dessa environger triumferar rödtoppens expertis.

 2. PL skriver:

  Bortsett från inlägget från år 2010 har Hanna gjort några vettiga uttalanden som när han protesterade mot att MP asfalterade trottoarerna i Uppsala för att tränga undan fotgängarna och släppa fram fartåkande cyklister. S är nog annars det mest toleranta partiet, de har inga problem med egna förtroendevalda medlemmar förespråkar införande av kalifat. SD måste vara partiet med minst takhöjd, en SD-politiker blev utesluten för några år sedan för att ha uttryckt beundran för författaren och filosofen Ernst Jünger. Halvfigurerna i SD-styrelsen trodde att Jünger var nazist, de kände inte till att han i verkligheten var en av 1900-talets mest respekterade filosofer, nära vän till och beundrad av Francois Mitterand. Senast utesluten ur SD var en känd lokalpolitiker och populär bloggare från Kalmar som åkte ut för att ha kommunicerat partiets politik på fel sätt. (SD-s Julius Streicher?) SD har faktiskt (likt den stannade klockan som visar rätt två gånger på dygnet) några vettiga förslag som nej till Nato, ett eget svenskt försvar, försvar för djurskyddet vid slakt och nej till att av religiösa skäl skära i könsorganen på små pojkar.

 3. Från Graven skriver:

  PL, var försiktig; det finns folk som anser att djurskydd = antisemitism.

 4. Tintin skriver:

  Frågan är om inte SD har störst intellektuell spännvidd, där finns allt från botten till toppen. Det finns ingen i de vanliga klätterorganisationerna som bryr sig om Kant eller Jünger, men inte heller förintelseförnekande utmärkt material till lägervakter… öhhh det sista var kanske inte riktigt sant 😉 SSU har visat framfötterna i såna frågor.

 5. Ulf skriver:

  Att visa fientlighet mot judar genom att förneka dem rätten till kosherslaktat kött och att omskära nyfödda pojkar är ingenting annat än antisemitism. Den speciella term som brukar användas är ”upplysningsantisemitism” eller ursprungligen ”Aufklärungs antisemitismus”.

  För den som vill tränga djupare in i ämnet så är den här artikeln en bra introduktion: https://kvartal.se/artiklar/det-finns-mer-an-en-antisemitism/

 6. CeDe skriver:

  Vad har judarna för rätt att skära bort delar av sina barns könsorgan??
  En tradition som omedelbart bör upphöra, en rätt som även muslimerna har tagit sig.
  Var är barnens försvarare mot dessa övergrepp?
  I Sverige är det förbjudet att slå sina barn, hur kan då detta tillåtas??????????

 7. Ulf skriver:

  Det tillåts ”CeDe” eftersom vi lever i ett civiliserat samhälle där religionsfrihet ses som en viktig del av vårt lands kultur.

 8. Per skriver:

  Ulf
  Barnens rätt då?
  Deras mänskliga rättighet till kroppslig integritet?
  Det är ett övergrepp Ulf mot en försvarslös individ.
  Vidare bör det skapas en world wide norm att det är förkastligt att
  indoktrinera barn in i föräldrarnas religion!
  Låt barn vara fria som barn som successivt själva under sitt vuxenblivande får välja sin livstro etc.!
  Det är dåligt föräldraskap att tvinga in sina barn i sin egen religiösa tro.
  Om judendomen inte klarar detta krav så är den förkastlig i detta avseende.
  Universella mänskliga rättigheter är det som gäller, utan undantag.

 9. CeDe skriver:

  Anser du det ”civiliserat” att kränka barns integritet genom att frånta dem rätten att själva kunna välja.

 10. Från Graven skriver:

  Religionsfriheten har två av Mänskliga Rättigheterna stipulerade – och i civiliserade demokratiska samhällen juridiskt erkända – aspekter.

  Religionsfrihetens positiva aspekt: rätten till religion
  Religionsfrihetens negativa aspekt: rätten till att kunna avstå religion

  Religionsfrihetens negativa aspekt är obefintlig i de flesta islamska samhällen.

  I Sverige har traditionellt sätt de negativa aspekten tillerkänts företräde när de två rätterna ställs mot varandra – det vill säga tills kulturrelativisterna började få grepp även om rättsväsendet.

  Att amputera delarna av könsorgan i religionens namn är ett brott mot de mänskliga rättigheterna; nämligen den av MR stipulerade rätten att själv få välja – investerad i religionsfrihetens negativa aspekt.

 11. Från Graven skriver:

  Men nu när Margot Wallström gullar med de islamska staterna som tagit plats i FN’s ”Råd för Mänskliga Rättigheter” så se vi en negativ progression i mänskliga rättigheter.

  Det är inte särskilt många år sedan ett antal islamska stater försökte kuppa in in religion som ett skyddssubjekt i FN’s deklaration om de mänskliga rättigheterna. När det händer – vilket inte alls är omöjligt – kommer för första gången religion/ideologi få skyddsstatus av samma dignitet som den mänskliga individen.

  Den som inte förstår konsekvenserna av det har inte lärt sig av historien.

 12. CeDe skriver:

  Att dölja sina övergrepp under religionsfrihetens beskydd är en skam.
  Dessutom – vad är religioner annat än mänskliga påhitt.
  Dags att böra syna….

 13. Ulf skriver:

  Återigen så fylls kommentarsfältet med inlägg som riktas mot de svenska judarnas grundläggande mänskliga rättigheter. Är det så verkligen sådan utspel som Lars Vilks vill att hans konstprojekt skall förknippas med?

  Vad det gäller inläggen från signaturerna ”CeDe”, ”Per” och ”Från Graven” så kan jag bara konstatera att inget land förbjuder omskärelse av nyfödda barn. Signaturerna intar uppenbarligen en extrem ståndpunkt som helt strider mot hur resten av världen tolkar vad mänskliga rättigheter innebär.
  Det är antijudisk extremism eller för att återkoppla till Lars Denciks artikel i ”Kvartal” inget annat än upplysningsantisemitism!

 14. Från Graven skriver:

  lol

  Obedövad skäktning; amputation av delar av barns könsorgan; sharialagstiftning.

  Ulf, vi vet att du vill ha allt det där – men det finns många som inte vill ha det i Sverige. Och den skaran växer enligt SCB’s senaste åsiktsundersökning angående ”mångkultur”.

  Alltfler reagerar mycket negativt mot den typ av ”mångkultur” som du försöker nasa på olika forum.

 15. Per skriver:

  Lars Dencik kanske en kvarleva från den stalinistiska vänstern som nu vandrat vidare ideologiskt, logiskt, in i kulturrelativismens allt mörkare återvändsgränd.

 16. Ulf skriver:

  Vilka förutom Sverigedemokraterna är det som vill kasta ut judarna från Sverige ”Från Graven”!
  Bara för att du är en antisemit ska du inte tro att resten av det svenska folket är lika inskränkta.

 17. Lars Vilks skriver:

  För att man skall kunna tala om antisemitism i den här diskussionen måste det röra sig om att omsorgen för djur och barn är föregiven och döljer en agenda.

 18. Ulf skriver:

  ”Per” tycks mena att de som försvarar judarnas mänskliga rättigheter är stalinister. Onekligen en lite märklig koppling då Stalin bevisligen var en antisemit.

  Sedan kan ju den uppmärksamme läsaren av ”Kvartal” konstatera att det är sällsynt att stalinister får publicera texter utan kommentarer eller reaktioner från redaktionen.

  ”Per” får nog hitta ett annat halmstrå än Stalin om han vill misstänkliggöra Dencik.

 19. Ulf skriver:

  Jag kan bara konstatera av artikeln i ”Kvartal” att det inte inte behövs någon dold agenda för att ett resonemang skall var upplysningsantisemitiskt eller judefientligt.
  Du har kanske någon annan källa Lars?

 20. minnesdagen skriver:

  Upplysningsrasism, det kan vara ett bra komplement i uttrycksfloran. Det finns mer än en antisemitism, ok. Han hittade tre varianter, men han glömde ’omvänd antisemitism’. Det är förstås svårt att ens tänka sig sådant om man saknar respekt för andra.

  Sen är det ju så att den elaka omskärelsen är inte den på pojkar utan den på flickor, så det handlar kanske inte så mycket om upplysning. Antirasist-feministerna vill gärna hjälpa, det är deras livsuppgift. Men inte komma med några pekpinnar, för det vore ju översitteri mot de rasifierade männen.

 21. Från Graven skriver:

  Vi har varit här förut, Ulf.

  Sverigedemokraterna är nationalister, och stödjer den starka nationalism som Israel bygger på. Därför återfinns flera prominenta politiker av judisk börd just i Sverigedemokraterna – t.ex Paula Bieler och Ekerothsbröderna.

  Skall du hitta riktig antisemitism så skall du vända din blick mot vänstern och socialdemokratin: Margot Wallström blev av Wiesenthal-centret utsedd till en av topp-tio antisemiterna för några år sedan. Socialdemokratins stöd till Hamas – som ej erkänner Israels rätt till existens – är det verkliga hotet mot folk av judisk börd.

  Dina paranoida tvångsmässiga utfall här på Vilks.net fyller den viktiga funktionen att folk får upp ögonen för vilken sorts människa det är som står bakom ”mångkultur” i form av könsstympning och sharialagstiftning i Sverige idag.

 22. Per skriver:

  Ulf
  Du förstod inte mitt resonemang. Man måste nog vara jäv.. väldigt tydligt för att du ska förstå. En betydandel del av det äldre kulturrelativistiska etablissemanget är före detta stalinister och maoister, en vänster som inte tog så allvarligt på demokrati och mänskliga rättigheter osv. och som nu har funnit nya jaktmarker och allierade för sin kamp mot den västerländska upplysnings-kulturen. Stalin är överspelad, så du behöver inte bry din hjärna med detta namn.

 23. Ulf skriver:

  ”Från Graven” anser sig vara mer kompetent när det gäller antisemitism än Lars Dencik.

  Vilket skämt!

 24. Ulf skriver:

  Jag märker att ”Per” egentligen inte har några sakliga invändningar mot Lars Denciks resonemang.
  Att klämma till med trötta epitet som kulturrelativister och maoister räcker inte långt.

  Vad det gäller mänskliga rättigheter så kan jag bara konstatera att det är något ”Per” verkligen inte bryr sig om. I varje fall när det gäller judar.

 25. Från Graven skriver:

  Ulf förespråkar obedövad skäktning, sharialagstiftning och könsstympning, och kallar det ”mänskliga rättigheter”.

 26. Ulf skriver:

  Exakt ”Från Graven”. Jag står på samma sida som den israeliska konstitutionen. Du står på de antijudiska extremisternas sida.

 27. Från Graven skriver:

  lol

  Jag är emot sharialagstiftning eftersom att den underställer kvinnan mannen.
  Du är för sharia eftersom att sharia inte tillåter giftermål över religionsgränserna i Israel – du är etnopluralist.
  Jag är emot obedövad skäktning för att djuren lider allvarligt under sådan.
  Du är för obedövad skäktning i ”religionsfrihetens” namn.
  Jag är emot könsstympning eftersom att det fråntar barnet möjligheten att själv välja.
  Du är för könsstympning!

 28. Ulf skriver:

  Enligt ”Från Graven” så är Israel en rasistisk stat. Signaturens lögner om Israel verkar aldrig ta slut.

 29. Från Graven skriver:

  Lol – halmgubbe

  Ingen lyssnar på dig, Ulf.

 30. Från Graven skriver:

  Men, du har ännu inte fallit ut i könsord mot CeDe, åtminstone i denna tråd. Ett fall framåt, Ulf!

 31. Ulf skriver:

  Med tanke på att skäktning eller import av kosher kött samt omskärelse av nyfödda pojkar är lagligt i nästan alla länder på jorden så kan jag ju bara konstatera att mina åsikter är är närmast genant mainstream.

  ”Från Graven” delar sina åsikter med antisemiter och sverigedemokrater. Knappast ett sällskap som jag skulle vilja tillhöra.

 32. Från Graven skriver:

  Tja, det är ju lagligt att vräka ut koldioxid i fossil förbränning i de flesta länder också.

  Mainstream, kallas det, Ulf, mainstream!

  😆 😆 😆

 33. DanTor skriver:

  Vi tar det igen
  Kristendomen och dopet och Johannes döparen jude. Jesus Kristus fick av honom sitt dop. J.D en stor allomtalad oavsett, profet.
  Emellanåt Islam och av dessa menande, därmed Jesus Kristus är givetvis ej profet utan skavi-säga något merän-så denne är, Guds Son.

  Judiskt dop, jupp Jesus-barnet är vid tillfället barn till jude. Jesus dop, avlägsna lemmens förhud, till Judendomen sker 8-e dagen efter födsel och den såkallade omskärelsen. Julafton-Nyår.
  Kristendomen och numera Jesus Kristus och dopet av barn sker med vatten, dopvatten.
  Som man menar emellanåt, -”mera Kristligt” en hygglig variant av ”mänskligt”.

  Spektaklet skäktning av människa (återvunnits av IS med flera) eller djur har givetvis sedan långt länge passerats av, – mera Kristligt.

 34. Oban skriver:

  Det är inte ofta man stöter på dubbeltroll, men Ulf von Graven kapar nästan varje tråd med munhuggning i ett fabricerat ämne tråden inte handlade om från början. Invektiven är underhållande, intellekten mediokra, framstegen obefintliga.

  Det finns dubbelstjärnor i universum, solar som cirklar runt varann i evig gravitetisk pardans. De sprider strålning över alla band, både vanligt ljus och frekvenser som utraderar liv. Dubbelstjärnan Ulf von Graven fungerar mer som ett svart hål, allt sugs in i dess evigt munhuggande skugga.

 35. Lars Vilks skriver:

  Det finns en och annan anhängare av konspirationsteorier. Det har föreslagits att jag själv skriver alla inlägg t ex. Ditt ligger på den nivån.

 36. Oban skriver:

  Bildligt talat alltså, det lär vara bekant. En dubbelstjärna består av två stjärnor som dansar pardans, fastlåsta i varandras gravitationsfält. Ulf von Graven är naturligtvis två, men samtidigt ett. En helig tvåenighet. Vi vet vilka som spikade upp vem på korset; judar hela bunten.

  Man kan inte utesluta att judetjafset är önskat av verkets upphovsman. Det är tröttsamt, men ok. Självet är superartigt mot nyanlända i skäggstubb som sorterar matvaror i närbutiken. Vill inte ha profetproblem. Skrattar och ler när de spelar fredagsbönen i högtalarna. Charmig kultur. Köttsågen viner, kärnkraftselen spelar i ledningarna, inget dieselaggregat vid butikens dörr, tänk så rationella lämningarna av Svedala kan förefalla. Billig mat åt dhimmi, inte så mycket skatt och moms kan man ana. Det finns ju pensionärernas pengar att ta istället, de kan bo på bussen också, så blir lägenheterna lediga åt de nyanlända. Win-win.

  Och klimatförändringarna, förstås, svårt att glömma dem när det blir vinter och utsläppen ökar. Sommarens glaciäravsmältning spelas i repris av miljöpartiorkestern, ett plus ett blir två. Ett-två-ett-två-ein-zwei-ein-schwein… fantastisk marschmusik numera. Lösningen lyser i ögonen som en supernova. Halvera jordens befolkning, så minskar klimatförändringarna drastiskt. Ett kreativt förslag finns runt knuten; genomför den globala halveringen exklusivt i mellanöstern och nordafrika. Att vår egen befolkning minskar med sjunkande nativitet är grädden på moset. Frågan är varför vi ska importera några alls, när det är bäst att befolkningen minskar? Om vi tänker på klimatet, alltså.

 37. Per skriver:

  Ja så länge som klimatfrågans koppling till mänsklig aktivitet – inte kopplas ihop med antalet miljarder människor som finns på jorden ( och behovet av födelsekontroll, 1-barnspolitik, befolkningsminskning) så är det omöjligt att ta alarmen om jordens nära undergång på allvar! Det är något grundläggande här som inte stämmer, hänger ihop. Denna inkonsistens gäller förstås ockå den ekologiska krisen generellt. Varför lyfter man inte fram den demografiska frågan, befolkningsökningen, ännu mindre behovet av befolkningsminsking globalt?

 38. Oban skriver:

  Ja, varför?

  Det KAN vara en sammansvärjning, men troligare är att man vill komma fram till önskvärda problembeskrivningar och lösningar. Generaldirektörerna vill ha trevliga trivseluppgifter, lön med resetillägg. Miljöpartiorkestern vill inte läsa noter, men gärna marschera, en glad marsch livar upp. Ein-zwei-ein-weisses-schwein!

  Bäst av allt – ingenting hänger ihop! Då är det bara att samla ihop judarna för en en oneway trip till skogs. Allt är nämligen deras fel. Också idag.

 39. Från Graven skriver:

  Oban, du var en festlig typ; kommer till Vilks.net med förväntningen att folk skall bete sig rationellt.

  Vi behöver någon precis som du: välkommen till Vilks.net!

 40. Oban skriver:

  Frestarn lägger ut försåt,
  snaror på vårt levnadsstråt,
  hjärtat gråter för vart fåfängt ord
  och tanklös gärning här,
  och i prövningarnas ugn
  är ej lätt att vara lugn.
  Vi förstår Hans vägar bättre Oban där.

  (alltogether now)
  Oban där randas morgonen,
  och därhemma samlas helgonen.
  Vi skall då förtälja om vår resa här.
  Vi förstår Hans vägar bättre Oban där.

 41. Krister skriver:

  Händerna i luften Oban där, Gurun Gudrun is back!

 42. Krister skriver:

  Jag skulle vilja kunna smyga in i medvetandet hos Katarina Frostenson.

  Vad försigår där?

  Sveriges intressantaste kvinna.

 43. CeDe skriver:

  Det är väl bara att smyga in under täcket där – är väl ledigt nu!

 44. Oban skriver:

  Destillerade hälsningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.