2607: Senaste matsedlarna

Dagens grasserande inslag kommer från fotbollen. Ingen lär väl ha missat utbrotten mot Jimmy Durmaz. Här var det rejäla rasistiska påhopp. Riktigt låg nivå kan man tycka men trots allt finns det försök att göra politik av det. Som här på twitter. Först såg jag det som en fullständig snedspark men det kanske är så att man till varje pris söker efter marginalväljare. Det förefaller mig ändå att priset nog är för högt.

En annan nyhet är sexappen för samlagskontrakt. Det verkade vara ett skämt men tydligen är det enligt svensk byråkratiseringsordning. Det finns en del luckor bland annat hur länge samtycket varar och hur det kan avbrytas. En annan intressant fråga är om det är tillrådligt att skicka kontraktet som en enkel förfrågan. (Aftonbladet)

Så har vi långbänken om integrationen i arbetslivet. Joakim Ruist har nu räknat på ett sätt som utgår från försörjningsinkomsten. Han har kommit fram till att det inte finns någon ökning av arbetsintegrationen under perioden 2001-2015. Tino redovisar.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

10 svar på 2607: Senaste matsedlarna

 1. Jor-El skriver:

  Hela sociala medier-stormen kring Jimmy Durmaz – en fiktiv svetsloppa som hamnade i en artificiell höstack?

  https://www.dn.se/kultur-noje/brit-stakston-reaktionerna-pa-drevet-mot-durmaz-forstarker-en-falsk-berattelse/

 2. Från Graven skriver:

  Ett citat från Staffan Sonnings facebook om ”reaktionerna” mot Jimmy Durmaz:

  Maria Gustafsson Jobbade i natt. Bland annat med detta. FIFA-kontot var inte Fifas officiella konto, det var ju där uppgiften om de de 3000 inläggen spreds i lavinfart. Vi var flera stycken som sedan ägnade oss åt att försöka hitta de inlägg som det sas finnas. Det var inte lätt, mängder och åter mängder med inlägg som refererade till att det skulle finnas massor med hot och hat, men själva hatinläggen hade vi rätt svårt att hitta. Visst hittade vi några (illa nog) men att det var tusentals, det hittade vi inte belägg för. Ett dödshot på engelska. (Fruktansvärt) men de uppgifter som fick mest spridning om tusentals var svåra att få bekräftade. Kanske var vi dåliga på att leta. Att det förekom hatinlägg ja, men i vilken omfattning var det???

  https://www.facebook.com/sonning/pos…56350696867999

 3. Jor-El skriver:

  Då en timmes arbetsmarknadspolitisk åtgärd i veckan betraktas som ’icke arbetslös’ har arbetslöshetsstatistik kommit att bli ett helt ointressant mätverktyg.

  Välkommet med fokus på försörjningsgrad istället.

 4. PL skriver:

  Fotboll är ju i många avseende att betrakta som konst, snygga mål, eleganta passningar men även de mer eller mindre sofistikerade försöken att lura domarna med filmning och dykning. Tycker att Janne Anderssons coachning av laget borde ifrågasatts mer, hur ofta har lag som enbart ägnar sig åt försvarsspel gått vidare i VM eller EM? Vi var en man mer under sista kvarten men fick ändå inte låna bollen, 13% bollinnehav under hela matchen säger en del om kvalitén på den svenska elvan. Klart man hoppas på ett under men magkänslan är ändå att onsdagens match mot Mexico blir Sveriges sista i VM. Sist lite om ”hatet”: Internet och sociala media ger stort utrymme åt individer som före IT-vågen fick ägna sig åt att klottra på toalettväggar. Det verkar nu helt klart att de 3000 ”hatkommentarerna” ingår i någon slags påverkanoperation i syfte att blåsa liv i kampen mot främlingsfientlighet och rasism.

 5. CeDe skriver:

  Utan app inget sex med andra ord?

 6. Från Graven skriver:

  Det var ju inte 3000 – enligt Staffan Sonnings

 7. Från Graven skriver:

  För övrigt står jag helt på Jimmy Durmaz sida, hur få rasistkommentarerna än var. Han går in och tar på sig ansvaret att inför en hel värld av TV-publik göra så gott han kan för att Sverige skall vinna. Respekt.

 8. Jor-El skriver:

  Mycket av dagens moderna fenomen går att koppla till misslyckad migrationspoilitik och naivitet kring möjlig integrationspotential, dock inte försvarsmissar i fotbollslandslaget.

  Viktor Södermark (i länken) drar dessutom växlar på saker som knappast existerar. Han hävdar att landslaget har problematiserats i media under Janne Anderssons tid pga. för hög grad homogena svenskar uttagna.
  Ivar Ekman från P1’s Konflikt ställde i och för sig en sådan konstig fråga i och med VM-samlingen för några veckor sedan, men det är väl allt. Och den skrattades ju kollektivt ut av dom flesta i landet pga. sin absurditet och brist på markkontakt. En väldigt udda företeelse snarare än en del av ett upprepat mönster.

  Dålig jaktlycka på eventuella marginalväljare. Med argumentation som denna framstår AfS mer som ett släpphänt NMR istället för ett renodlat SD.

  Självmål på egen inspark.

 9. Per skriver:

  PL
  nu väntar vi på din insiktsfulla kommentar om matchresultatet/-en i Sveriges grupp.

 10. PL skriver:

  Tack Per för den passningen, det är inte alltid lätt att vara fotbollsexpert. Världsmästarna Tyskland spelar tre matcher i gruppspelet, spelar ut sina motståndare med ett bollinnehav på 80-85% men kommer ändå sist i gruppen, detta inte minst manifesterat i sista matchen där Sydkorea vinner med 2-0. Kanske därför man älskar VM och försöker se alla matcherna, en ny dimension kommer in i fotbollen och allt kan hända. Noterar också att ledarsidorna i DN och Expressen har gjort ett uppehåll i sitt hetsande mot Ryssland, kanske väntar man till efter VM med att återuppta kampanjen för ett nytt Barbarossa för att återerövra halvön Krim till Ukraina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.