2582: Med enkla medel kan man ordna det mesta

Fortfarande dyker det upp optimistiska kalkyler på lönsam invandring. Det här förslaget visar hur lätt det är att få lönsamhet blott staten pungar ut med pengar blir mottagarna rikare. ETC.

För övrigt blir det ett litet uppehåll i skrivandet då jag skall ut på äventyr på hemliga orter.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

14 svar på 2582: Med enkla medel kan man ordna det mesta

 1. sl skriver:

  Vissa tror fortfarande att det finns en ”nyliberal offensiv” som orsakat folkhemmets död. De snabba och effektiva skattehöjningarna under efterkrigstiden slog i taket runt 1980, sen lånade vi utomlands ett decennium, sen fick Göran Persson sitta i möte med finansvalpar som vägrade låna ut mer, och det var bara att rätta mun efter matsäcken. Skattehöjarvägen har en oundviklig slutpunkt, kamrat 100 procent, men den vägen är en övervuxen stig långt innan dess.

  Politikerkastens förtvivlan över att inte längre vara alla goda gåvors givare, inte längre kunna spela god med andras pengar, tar sig olika uttryck. Klimathysteri och att inte ställa människor mot varandra är starkaste opponenterna mot realism och ansvarstagande, de är politiska luftslott byggda på fejkad statistik ägnad att lura av oss mer pengar när beskattningen av arbete och konsumtion nått vägs ände. Berättelsen om 1900talet är höjd produktivitet, men ännu mera höjd skatt.

  Om lilleputtlandet Sveriges politiker slutade dela ut bidrag och boende till utlänningar bara för att man tagit sig hit skulle anstormningen upphöra. Men politiker är fortfarande alla goda gåvors givare, och har en armé av journalister, jurister och statistiker som berättar Palmes sagor, men utelämnar en avgörande pusselbit; skattehöjarvägen nådde vägs ände för länge sen. Varje bortgiven krona har tagits från någon annan. Pensionärer letar pantglas och avnjuter kattmat. Statsbudgeten är ”i balans”, hushållen är skuldsatte istället.

  Nu väntar vi bara på att pricka av nästa förslag från ge-bort-partiernas press; ”tryck mera pengar”. En självklar lösning. Det saknas pengar. Tryck nya. Då blir det inflation, snart anses det bra bland aftonblaskans åsneskribenter.

 2. Ulf skriver:

  Det råder fortfarande närmast koncensus bland forskare inom demografi, nationalekonomi och kulturgeografi om att invandringen är en viktig faktor för tillväxten i den svenska ekonomin.
  Här skriver professorn Bo Malmsten om invandringens positiva effekter på det svenska samhället. https://www.dagenssamhalle.se/debatt/ljusa-framtidsutsikter-tack-vare-invandringen-29992
  Här är ett referat av en artikel som behandlar invandringens inverkan på hela Europa skriven av professorn i demografi Massimo Livi Bacci: https://academic.oup.com/joeg/advance-article-abstract/doi/10.1093/jeg/lbx029/4157373?redirectedFrom=fulltext

  När du ”sl” menar att invandringen tar resurser från fattigpensionärerna så är det helt enkelt en felsyn. Utan invandringen så hade Sveriges tillväxt varit lägre än nu och resurserna för att hjälpa fattigpensionärerna ännu mindre.

 3. CeDe skriver:

  De falska bilderna avlöser varandra.
  Veronica Palm lämnade riksdagen 2015 och har nu kommit ut med en ny bok ”Systerskap”.
  Men bilden i Expressen på feministen får mig att vilja döpa om hennes bok till:
  ” När bara munnen ler”

 4. Från Graven skriver:

  Ulf

  Att en professor i kulturgeografi skulle ges ekonomiskt tolkningsföreträde före Professor Assar Lindbäck är ju orimligt, hur mycket du än försöker tjata igenom din tes.

  (1) 1964-1971 innehade han A O Wallenbergs professur i nationalekonomi och bankvetenskap vid Handelshögskolan i Stockholm.
  2) Under åren 1971 till 1995 var Lindbeck chef för Institutet för internationell ekonomi.
  3) Lindbeck var 1969-1994 ledamot i Kommittén för Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne, varav 1980 till 1994 kommitténs ordförande
  4) Han är ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien
  5) Han är ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien sedan 1970
  6) Han är ledamot och av Finska Vetenskapsakademien sedan 1972
  )

  Du kan i lugn och ro ta och ignorera vad din professor i kulturgeografi säger jämfört med Assar Lindbäck, som f.ö. verifierat nationalekonom Tino Sanandajis analys av kostnaderna för immigrationen från utomeuropeiska länder med låg utbildningsnivå.

 5. sl skriver:

  Ulfs pollett trillar aldrig ner. Den länkade texten i ett nötskal; ”Om Sverige lyckas tillvarata de många arbetsföra människor som invandrat så kan de bygga ekonomin och därmed Sverige starkt igen”. Det är det vi inte gör. De jobbar inte. De lever på bidrag som vi betalar över skattsedeln. Pensionärer letar pantglas.

  Om för låga födelsetal verkligen vore ett problem för ekonomisk utveckling, kan man omfördela från icke barnalstrande till barnalstrande, och stimulera sängrörelserna ekonomiskt. Staten kan ta lån för att producera fler lättanpassade lintottar hemma som med säkerhet presterar bättre än illiterata skäggbarn med profeten mellan öronen. Men det är inte det som är problemet, det är politikerna och deras irrvägar som är problemet.

  Politiker lever på oss, lovar oss saker om de bara får höja skatten lite till, det är det ständiga huvudscenariot. Skatten täcker aldrig löftena. Statistiken används som om den bevisade kausalitet, men den är bara ett argument för att ta mer och mer.

  ”Vår” politikerklass är ett frälse som argumenterar i egen sak, framställer sig som om den representerade oss, föraktar och mobbar oss om vi inte köper dess hegemoni, men i praktiken väljer de konflikter den lättast klarar av. Konflikten med oss. Snart är det val, politikerklassen får just den valrörelse de inte vill, anpassar sig till oron, spelar med i sd-valet när de inte längre kan ignoreras. Nu är polisbristen först i Rapport. Sen är valet över. Gissa vad som händer. Vårt frälse övergår till business as usual. Beskattar oss, som tack får vi en predikan om dagen.

  Vi lever i en permanent frikyrka, minus Jesus.

 6. Från Graven skriver:

  Det är lika lätt att snabbt och lönsamt få stora volymer utomeuropeiska invandrare från länder med låg utbildningsnivå i arbete som det är att få Ulf att förstå det inte fungerar.

 7. Ulf skriver:

  Nu är det ju inte jag utan svenska politikerna och beslutsfattarna inom offentliga och privata sektorn som du måste övertyga ”Från Graven” .
  De litar uppenbarligen mer på forskare som de båda professorer vars artiklar jag hänvisade till än Tino Sanandaji som mig veterligen aldrig forskat inom ämnena migration och demografi.
  Det skulle vara intressant om du ”Från Graven” kunde länka till en artikel där Assar Lindbäck verifierat nationalekonomen Tino Sanandajis analys av kostnaderna för immigrationen från utomeuropeiska länder med låg utbildningsnivå.

 8. Ulf skriver:

  Du ”sl” skriver att skattetrycket hela tiden ökar tack vare invandringen. Men enligt sajten ekonomifakta så minskade skattetrycket mellan år 2000 och 2016 samtidigt som Sverige tog in invandrare i hundratusentals, hur går det ihop?

  ”sl” menar också att det är självklart att infödda svenskar är mer produktiva än invandrare. Med tanke på att Finland som har en mycket mindre invandrarpopulation än Sverige faktiskt har en lägre produktivitet räknad i BNP per arbetad timme än Sverige så verkar inte heller det påståendet alls särskilt självklart .

  Vilket land i världen har lyckats med att radikalt öka sina födelsetal genom massiva ekonomiska incitament?
  Sverige försöker redan med det räcker inte. Faktum är att att en sådan politik mig veterligen inte har lyckats någonstans.

 9. sl skriver:

  Skattetrycket flyttas från skatt på lön till skatt på konsumtion mycket listigt, det gör att man inte kan undfly det genom svartarbete. Vi har haft två regeringarna Reinfeldt I och II som sänkte skatten på arbete och havererade a-kassan, en tillfällig dipp i kontinuerligt skärpt skattetryck. Under tiden gick skatten upp på boende, energi, transporter, precis allt. Allvarliga artiklar i Statens Nyheter ger vid handen att de stora problemen är ränteavdrag, dvs avdrag på skatten, och att all moms inte är lika hög, en eufemism för att momsen på mat är för låg.

  Ulf har ingen aning om statistikens villor, och gör det vanliga kausalitetsfelet redan med mig, under misshandel av svenska språket. Det heter inte ”tack vare”, utan ”på grund av” när påverkan är negativ.

  Jag påstår inte att skattetrycket ökar pga invandringen, vår nutida politiska överklass lever av att höja skatten och lova att vi ska få något för pengarna. Invandringen har vårt frälse fått på halsen utifrån, men det delar ut vår skatt i bidrag till dem arbetsmarknaden inte efterfrågar. Och tar givetvis pengarna från budget, antingen rakt av, under kreativ bokföring, eller genom lån. Det är vi som jobbar för att försörja både oss och politikerna. Det gäller att komma ihåg att all deras egenreklam är på vår bekostnad, alla deras beslut betalas av oss, all deras solidaritet består av våra pengar. De är experter på att framstå som goda, men har ingenting annat än vårt arbete att ge bort.

  Ulf läser statistik på ett sätt den saknar täckning för, och det gör alla. Statistik leder inte i kausalitet i bevis. Statistik leder inte i kausalitet i bevis. Statistik leder inte i kausalitet i bevis. Man kan inte använda statistik som bevis för att A leder till B, den grundläggande metoden i statistik har inte täckning för det, vilket är det allra första man får lära sig när man tar statistikkurser på högskola. Statistik visar på samvariation mellan två faktorer, utan att säga något om orsaken. Vi är tvångsmatade med feltolkad statistik, vi får sex till åtta limpor om dagen med felaktig statistiktolkning i Sverige, det är vårt politiska arv, statistiska ”bevis” ingick i det socialdemokratiska hegemoniövertagandet i Sverige. Finland har haft lägre produktivitet än Sverige sen Hedenhös.

  Sverige under LO och dess parti försökte utrota låglönejobben från och med 50-talet. Det gick jättebra, mängder av småindustri dog sotdöden i uppspeedat tempo under solidarisk lönepolitik och dramatiskt stigande skatter.

  Raketingenjörerna kräver en ny låglönesektor. All europeisk arbetskraft har högre produktivitet än Mena-importen. Politikeradelns hjälplöshet betalas av oss över skattsedeln. De ”nyanlända” efterfrågas inte, kommer inte i arbete, utan får bidrag, av oss. Inte av ”våra” politiker, det politikerna ger bort är vårt, men de uppträder som om det vore deras. Iklädda hängslen och livrem hånar de oss för rasism.

 10. CeDe skriver:

  Krönikören Rolf Malm vädrar det unkna:

  https://samnytt.se/allas-lika-varde-betyder-sin-motsats.

 11. MT skriver:

  Vad som menas i ETC är så länge statens kostnader skapar intäkter genom att kostnaderna kanaliseras till företagare, så ökas de senares intäkter.

 12. Från Graven skriver:

  😆 😆 😆

  Ulf!!!

  Du har ställt den frågan förut och fått länkarna!!!

  😆 😆 😆

 13. Per skriver:

  Socialdemokraternas nuvarande valaffischer är lite av ett självmål i designen. Porträtten påminner om Madam Tussauds vaxkabinett-dockor. Eller kanske balsamerade figurer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.