2530: Nådde inte fram och ordningen återställd

Islam blev aldrig någon succé. Trots kampanjer och blomsterspråk gick det ständigt utför. Det senaste haveriet är islamofobi.se. Statsunderstödd förstås och kulturministerns förhoppning. Men som det har framkommit på flera håll (t ex Expressen) var det lite si och så med vad som skulle kunna kallas för rimligt. Begreppet ”islamofobi” är nu ordentligt vingskjutet och man kan med fog säga att det finns all anledning att ta det bokstavligt, en religion som inger föga förtroende och som man bör hålla under uppsikt. Moderniseringen tycks inte ha gjort några framsteg att tala om och som jag ser det är denna religion tills vidare inte värd mer än att framställas som rondellhund.

Om vänstersidan har sprungit sig trött i Islams labyrinter kan den glädja sig åt Högern. Först hade vi moderaterna och sedan glidningen vänsterut i nya moderaterna och nu har vi fått, ja, neomoderaterna, nygammalt på det politiska dansgolvet. Därmed är ordningen återställd. Det politiska landskapet bygger på en sedan länge etablerad struktur med vänster och höger och i denna ordning har alla sina uppgifter och åsikter som endast förändras långsamt. Efter ett antal förvirrande år kan man nu skönja att de gamla striderna kan fortsätta där de slutade.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

20 svar på 2530: Nådde inte fram och ordningen återställd

 1. Från Graven skriver:

  Varför har vi en minister som göder extremister!?

 2. mohammad skriver:

  Hat mot muslimer är numera helt PK…

 3. Från Graven skriver:

  Där vill jag mena att du har direkt fel, mohammad, det är mycket vanligare med hat från islamister gentemot det västerländska samhället.

 4. sl skriver:

  Initierade artiklar utan slagsida. Ledarsidorna träder in när dagspressen fallerar.

  https://ledarsidorna.se/2018/02/den-svenska-bidragsindustrin-ett-isberg-pa-drift-men-med-bestamd-riktning/

 5. CeDe skriver:

  Haha! Dagens sanning om dagens islam – inte mer värd än att framställas som en rondellhund!

 6. sl skriver:

  Islam har en lång och fasansfull historia. Det är svårt att tränga ihop århundraden i korta stycken, men kristendomen spreds först i östra medelhavet, Syrien, Anatolien, Grekland mot Rom. Anatolien är det riktiga namnet på Turkiet, precis som Istanbul egentligen heter Kontantinopel.

  Den syrisk ortodoxa urkristna kyrkans områden erövrades sen av islam, kristna byar och städer halshöggs i sin helhet, skallarna travades i högar. Så kom araberna till det som nu kallas mellanöstern. Islam är inte ett skämt, inte roligt, och de som uppfostrats i islam har uppfostrats till herrefolk, de ser sitt tolkningsföreträde som gudagivet.

  Det finns inget som heter islamofobi, fruktan för islam är väl grundad i historiska erfarenheter. I själva verket är islams nederlag i medelhavet mot Royal Navy och US Navy något som hände på 1700- och 1800-talen, och ottomanernas sammanbrott bara hundra år gammalt. De har inte förlorat sitt territorium, utan bara sin statsbildning och förmågan att projicera makt utomlands. Skillnaden är att kristna och judar fördrivs, medan muslimer fördriver.

 7. CeDe skriver:

  Och svärden bidar bara sin tid så länge erövrarna erbjuds fritt inträde.

 8. Ulf skriver:

  Jag vet inte om succé är det rätta ordet med islams frammarsch på den europeiska kontinenten de senaste decennierna har onekligen lett till en anmärkningsvärd förändring av gatubilden i Västeuropa. Slöjor, moskéer och tidigare mycket främmande språk som arabiska, persiska/dari eller urdu är numera vardagsmat för Stockholmare, Parisare och Londonbor.

  När man sedan betänker Europas demografiska utveckling så är det klart att vi bara sett början på denna förändring. De infödda européerna har mycket låga födelsetal vilket skapar ett behov av arbetskraft som främst hämtas från MENA och länderna söder om Sahara.
  I takt med att allt fler européer födda på femtiotalet nu går i pension så kommer denna utveckling att accelerera och islams ökade närvaro i det offentliga rummet kommer att accentueras ytterligare.

 9. Per skriver:

  Ulf
  Är allt som det bör vara då enligt dig?
  Att den ”nödvändiga” massinvandringen, av mestadels lågutbildade män, från Mena får fortsätta? Frågan är då vad som håller på att hända med vårt samhälle?
  Min gissning är att Västeuropa blir ungefär som Libanon om sisådär 10 år.
  Man kanske bör ställa in sig på ett gradvis eskalerande inbördeskrig och förorda en allmän folkbeväpning. Det är ju inte bra om bara islamisterna och de kriminella gängen, och klanerna är beväpnade.

 10. Ulf skriver:

  Någon måste göra jobbet Per och om européerna tar slut så måste någon annan rycka in.
  Svårare än så är det inte.

 11. sl skriver:

  Européerna tar inte slut. De beskattas i ena ändan för att bidragsförsörja ej efterfrågad import, och importen sänker i andra ändan lönen på enkla jobb.

  Det vanliga miljöpartistiska gnället om att vi övertaxerar jorden är som bortblåst när det gäller invandringen. Kommer jorden alltid att ha växande befolkning? Varför då? Det är inte fysiskt möjligt i all evighet. Om befolkningen anpassar sig till samhällsutvecklingen genom att föda färre barn, så är det befolkningens val. Det är kanske rationellt? Vi står inför bortrationaliserade jobb i stor skala.

  Det finns en föreställning om att för låga födelsesiffror är en katastrof, men det kan inte vara sant i alla lägen. Kina vill ha låga födelsetal. Om man vill ha upp födelsetalen, gör man det förmånligt att producera barn via skattelättnader och subventioner.

 12. Per skriver:

  Ulf
  Du har inte koll på de faktiska förhållandena när det gäller ekonomin och arbetsmarknaden.
  Bara svepande falska reklamslogans om varför det är nödvändigt och ofrånkomligt att Europa slutar att vara EUROPEISKT!
  Det Europa du ser framför dig tror jag att de flesta etniska europeer inte kommer att vilja bo i. Då återstår två alternativ om situationen får fortsätt utvecklas som den gjort under 2000-talet: Massflykt av europeer alternativt RADIKALT politiskt motstånd mot islamiseringen.

 13. PL skriver:

  Äntligen har signaturen Ulf gjort comeback i kommentatorsfältet. Orsaken till den muslimska invasionen till Europa är den extrema befolkningsökningen som sker i Asien, Mellanöstern och Afrika, vilket har medfört krig och konflikter av etnisk och religiös art i deras hemländer. Med sig till Europa har de tagit Islam och sin arabiska/asiatiska/afrikanska kultur. Ett av resultaten av den av Ulf omhuldade invandringen är att konstnären Lars Vilks tvingas leva utanför det normala samhället, vilket kanske inte är något problem för dig Ulf. Jag rekommenderar varmt Eddie Omars krönikor på Det Goda Samhället för dem som fortfarande framhärdar att invandring från islamiska länder berikar vår kultur.

 14. Per skriver:

  Ulf
  Det bästa man kan säga om din framtidsvision är att ”Operationen lyckades men patienten dog, tyvärr.” Det gäller ju också generellt för extremliberalismens och den naiva postmoderna kultur- och värderelativistiska ”vänsterns” politik, det västerländska demokratiska samhället går under eller utvecklas bakåt.

 15. Jor-El skriver:

  Både ”Per” och ”PL” verkar ha missat några rundor om massinvandringens välsignelser med ”Ulf” här på bloggen.

  Bered er på mången referens till organisationen Svenskt Näringslivs till synes outsläckliga törst efter ’ny arbetskraft’, Maud Olofssons näringspolitiska geni och anekdotisk bevisföring från Ulfs egen mångkulturella mönsterarbetsplats, där det jobbar massor av folk som inte kan ett ord svenska. (Det fungerar hur bra som helst!)

  Tillväxt är allt, om än bidrags- och skattefinansierad. Och den bör aldrig utsättas för validering per capita. Kultur och samhällskontrakt är intet – bara gamla slaggprodukter från nationalismens mörker.

 16. Per skriver:

  Nationen är en av mänsklighetens viktigaste (sociala) uppfinningar!
  Det avgörande steget ort från klankriminalitet och samtidigt grunden för demokratin.

 17. Per skriver:

  Klankulturen – skulle det förstås stå ovan.

 18. Ulf skriver:

  Jag får verkligen tacka för de många svaren men jag blir samtidigt lite förvånad över att ingen riktigt velat kommentera de påståenden jag gjorde i mitt första inlägg.
  Vad skall man göra åt de sjunkande födelsetalen i Europa och om inte afrikaner och människor från MENA skall ta över när den arbetsföra delen av infödda européer vem skall då göra det?

  Tror du verkligen ”Jor-El” att moderaterna i längden kommer att gå emot det privata näringslivets krav på billig arbetskraft, särskilt som just samma näringsliv donerar miljoner till partiets valkampanjer.

 19. CeDe skriver:

  Den nya arbetskraften som efterfrågas konsumeras till största delen av de nytillkomna.
  Ett nollsummespel!

 20. DanTor skriver:

  Födelsetal var reflektionen.
  Njaee har en känsla av att det testas hur att reglera antalet födda eller om så befolkningstäthet och kan endast notera en regulator å-satan så effektivt, beskattning/avgiftsuttag. -”Svårare än så är det inte”.

  Jag kan ju tycka att det är liiite surt att de bostäder, som planerade men bortvalda famijemedlemmar hade behövt skiftet 80-90-talet, sparades för nutidens imigranter. För att icke tala om alla utvecklingsbara industriarbeten och industriarbetare som då tydligen var för enkla och skeppade iväg till södra halvklotet.
  Jupp och många fiiina kontor blev det och med dessa ungefär som HC-Andersens skräddare och så slutligen, – ”de bidde ingenting”.

  Trump, han presidenten, är inne på rätt spår rejält minskad avgift/skatt-belastning relation intäkt en viss familj. Medför givetvis mera eget infött folk, har förmodligen studerats en europeisk utveckling, samt tydligen och genomtänkt uppstart för en definitv rejält kalkylerad dämpning av invandring/imigranter, klokt -”USA först”.
  Nääe kommer aldrig att flytta till USA eller ens till Amerika en gång Europe alltid sådan.
  För övrigt och USAs EU ut ur Europa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.