2528: Den andra pakistanska invationen

Året var 2001 och det kom mer än 4 000 medborgaransökningar från Pakistan. För att bli medborgare i Ladonien och flytta dit. Händelsen rönte stor medieuppmärksamhet och på ett par veckor blev Ladonien känt världen över. Vi lade information på hemsidan att det inte var möjligt att invandra till landet och att det inte fanns några bostäder etc. Mer kunde man inte göra.

Nu är det igång igen. Det senaste dygnet har det inkommit uppemot 1 000 ansökningar från Pakistan och några från Indien och Bangladesh. Ingen rök utan eld och källan till detta utbrott är uppenbarligen en video på YouTube. Ser man, även om språket är lite svårt, förstår man den falska marknadsföringen. Man har t o m inkluderat ett ståtligt hus från Ladonia i Texas (det finns en ort med det namnet).

Det här inlägget postades i Nimis. Bokmärk permalänken.

12 svar på 2528: Den andra pakistanska invationen

 1. Jor-El skriver:

  Underbar eklektisk mashup. Undrar hur bilderna på Nimis kommenteras – här är nya bostäder under konstruktion, kom och bo!?
  Och vadå förresten, brist på bostäder? Gör som Sverige! ”I mitt Ladonien bygger vi inga murar…”

 2. Ludvig K skriver:

  Påminner just om en annan, närliggande, nation som hade liknande rykte… men dit kom det något fler personer. Som dessutom lyckades.

 3. Från Graven skriver:

  Det skulle innebära ett ordentligt ekonomiskt uppsving för Ladonien och pensionerna skulle vara tryggade för framtiden.

 4. Jor-El skriver:

  Grannlandet och ’Sverige-bilden’ där, tom. Jerzy Sarnecki är bekymrad.

  https://fof.se/tidning/2018/2/artikel/laget-ar-javligt-allvarligt#.Wn3R9F6AVok.facebook

  ”– Detta har tagit oss och polisen med total överraskning, fortsätter han. Det tar tid att lära sig att bekämpa detta. Det kräver gigantiska resurser. Och det ser faktiskt väldigt illa ut just nu.”

  Sverige har aldrig varit säkrare, total överraskning, vi har varit naiva, who would have guessed…

 5. Från Graven skriver:

  Jerzy Sarnecki efter skottlossningen med automatvapen mot polishuset i Södertälje år, september 2005:

  Det här handlar om busungar som tycker att polisen har varit taskiga och så ska de visa sig på styva linan – hur korkat som helst förstås –?Det är inte särskilt allvarligt, men idiotiskt.”

  Jerzy Sarnecki 2018:

  Detta har tagit oss och polisen med total överraskning. Det tar tid att lära sig att bekämpa detta. Det kräver gigantiska resurser. Och det ser faktiskt väldigt illa ut just nu.

  Mannen är en professionell lögnare.

 6. Ulf skriver:

  Jerzy Sarnecki är en seriös akademiker som ägnar sig åt forskning och inte som exempelvis Tino Sanandaji som med förment vetenskapliga argument ägnar sig åt att sprida lögner om den svenska historien och samhället.

  Att en antisemit som ”Från Graven” blir provocerad över att en jude har rätt att göra sin stämma hörd i debatten är inte särskilt förvånande. Med det sagt så måste
  även jag erkänna att Jerzys uttalande när det gäller skottlossningen mot polishuset i Södertälje var avskyvärt. Att skjuta skarpt mot byggnader där människor befinner sig är mordförsök!

 7. Från Graven skriver:

  Haha! Ulf följer med i diskursändringen när direktiven kommer ovanifrån!

  🙂

 8. Från Graven skriver:

  En intervju med Jerzy Sarnecki i WP Magazyn 27 juli 2017:

  När Polisen slår någon så säger jag att detta inte är okej. Polisen är en sådan organisation som man inte får kritisera eftersom att de inte tycker om [att kritiseras]. Därför ljuger [polisen] ibland när de gör någonting som inte är rätt. När jag säger att de ljuger blir de arga. Förresten, Polisen gillar inte när jag säger att brottsligheten minskar – för då kan de inte säga att de behöver mera pengar.

  https://magazyn.wp.pl/artykul/najbardziej-rozpoznawalny-polak-w-szwecji-z-polski-zostal-wygnany

 9. Ludvig K skriver:

  Noterar att det är Ulf och ingen annan här (utom möjligen det där anskrämliga trollet som envisas med att ifrågasätta Förintelsen) som lägger vikt vid att uppmärksamma Sarneckis etnicitet.

 10. sl skriver:

  En av många judiska flyktingar från Polen under slutet av 60-talet. Pogromerna fortsatte under kommunismen, med en peak runt 68. Han kom hit och anpassade sig till situationen. ”When in Rome, do as the romans”. Hans verksamhet definieras inte av judiska föräldrar, utan av vad han anpassat sig till i Sverige. Den rådande atmosfären.

 11. Jor-El skriver:

  Om man ska föreställa Sveriges ledande kriminolog – det är i alla fall så han framställs i msm – och blir totalt överraskad av utvecklingen (och är lite ’siste man på Skansen’ med den insikten), är man då rätt man för sitt ämbete?

 12. Pingback: Midsommar 2018 ⋆ Thaimorsan.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.