2513: Våra dagliga plågor

Sprängningar, skjutningar och hederskultur står just nu på den politiska menyn. För en kort tid sedan kunde dessa fenomen inte rumsrent förknippas med andra kulturer eller invandringspolitik. Fortfarande bjuds motstånd men det som framkommer är alltmer banala fakta som borde lagts på bordet för många år sedan. Hederskultur är knutet till vissa kulturer och några av dessa har tagit plats i Sverige genom invandring. Eftersom det länge har varit fördragna gardiner kan man inte förvänta sig en omedelbar vändning även om man redan har kunnat konstatera flera tvärkast. (Expressen)

Sprängningar och skjutningar är mera kontroversiellt och i det längsta hör vi hänvisningar till socio-ekonomiska orsaker. Det är säkert riktigt men vilka grupper är särskilt drabbade och vilka områden rör det sig om? Även där får man nog föreställa sig misslyckad invandringspolitik som en given faktor. Egentligen inte mycket att bråka om men det är svårt när knoppar brista.

Peter Wolodarski söker sig i dagens DN-ledare till ett mera allmänt ämne. Mobiltelefonerna och dess fanatiska användare. Jo, i dagens värld ser man ständigt människor djupt försjunkna i sina telefoner. En fördel är att man kan skapa en privat zon i det offentliga, att kunna dra sig tillbaks trots att man är omgiven av människor. Och har några börjat så följer de andra efter. Jag tänker ibland på det när jag skall försöka göra mig diskret. För mig är det inte möjligt eftersom jag är förbjuden att hysa en sådan apparat. Jag har en gammal mobiltelefon med ytterst få funktioner men jag brukar låtsas som om jag pysslar med den som vore den en modern upplaga. Så kan jag falla in i ledet.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på 2513: Våra dagliga plågor

 1. Krister skriver:

  När de gigantiska yuppienallarna kom 80/90-talet bodde jag i ett sydligare land där statusprylar var viktiga accessoarer för machomän att imponera på kvinnor. En bilkrock skedde utanför mitt hus pga. den unge föraren pratade i mobiltelefon. När man undersökte platsen visade det sig att yuppienallen var av trä. Han hade gjort den själv i snickeboa. Så bättre låtsas en gammal mobil vara en smartphone än att låtsas en träbit vara en mobil. Utvecklingen går framåt!

 2. CeDe skriver:

  Sida byter sida och flyttar till Botkyrka söder om stan. Miljö och biståndsminister Lövin jublar. 500 person måste hänga med. Att den dagliga trafiken på Essingeleden kommer att öka markant är inget att bry sig om i sammanhanget. Statusen på Botkyrka måste höjas till varje pris.
  Kan vi nu också förvänta oss en flytt av regeringskansliet till Tensta/Rinkeby.

 3. DanTor skriver:

  Flytt av statlig-kommunal-verksamhet.

  Njaee lurigt och jag ställer mig tveksam speciellt om saken gäller, som nu, att tapetsera om yta.
  De som får mig att fundera, ej endast mig, blir uppenbara händelseförloppet då Eriksson, harförmig, stängde ned viss verksamhet placerad vid annan likvärdig yta och där dess personal så slutligen behövde handräckning vid tillfälle att lämna för eftermiddagen och var det icke på det viset att det sattes in eget transportmedel att så transportera personal lungt å-fint framtill verksamhetens, avslut

  Har vi tur överlever sedvanlig gåvan från Miljöpartiets hands baksida något år eller så, ska vi gissa, hoppas, planerad tänkt avskrivningstid för nyettableringen?

 4. elina skriver:

  Vill jag väcka liv i mobilzombies tar jag fram min uråldriga Nokia och tänk då vaknar alla unga i liv för att skratta och några frågar om man kan skicka ens sms med den.

  Men sedan blev just den inne att ha med sig på kvällarna som nödtelefon på grund av rånrisken i innerstaden så nu får jag använda den nya ifall jag kommer på att ta med den.
  Så, håll hårt i era gamla mobiler. Man kan vara inne fast man är helt ute.

  PS Att flytta Regeringen till Rinkeby är ett bra förslag men varför inte till Malmö?

 5. Ateisten skriver:

  Att SIDA flyttar söderut jämnar ut bilköerna. Som bekant(?) är köerna norrut störst på morgonen och vice versa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.