2431: Lite korridor, lite film

Det dyker alltid upp små intressanta detaljer i korridordebattens vida ocean. Ann Charlott Altstadt skriver i Fokus om hur några ord om tolerans utlöste vild förbittring. Hon nämner också Arnstads fascistindex som 2014 nådde nivån sex av tio. Vad månde vara dagsaktuell siffra?
Häromdagen såg jag Ruben Östlunds ”The Square”. Filmen tilldrar sig i konstvärlden men dess tema är ”tillit”. Varje närmande till konstvärlden kommer automatiskt att utlösa en ironisk hållning som inte är alldeles att balansera. En fin sen utspelas när samtidsmuseet håller en artist’s talk där Dominic West ger en trovärdig bild av en samtidskonstnär som skall diskutera sina verk. En alltför subtil historia dock varför den får fyllas ut med åskådare som lider av tourettes syndrom och skriker ut könsord. Själva samtidsscenen skall då fångas genom hänvisning till Bourriaud och Robert Smithson. Det duger för en vanlig publik men referenserna är något bedagade.
Performancekonstnären Olegs (Terry Notary) självklart inspirerad av Oleg Kulik (den bitande hunden) framträdande får nog ses som en allegori. När konstnärerna går för långt ringer man efter polis eller ingriper på annat sätt. Trots allt är det ordning i konstvärlden.
Men det är en välgjord film som jag utan vidare kan rekommendera om någon skulle ha missat den.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

8 svar på 2431: Lite korridor, lite film

 1. sl skriver:

  Fokus steg just i aktning, inte tittat åt det hållet.

  Ett eventuellt muslimskt parti blir en ännu mer onaturligt ”naturlig allierad” som miljöpartiet till sossarna, det kommer att stjäla sosseröster, och sossarna kommer att sälja andras egendom för att få med det på sitt sedvanliga skattehöjartåg. Precis som nu, men värre.

  Det muslimska priset för röststöd kommer att stiga. Hädande av den onde profeten, hans imaginäre uppdragsgivare, okända och meningslösa kostcirklar, regler för djurplågeri, osv.

  Det blir spännande att se tantpartiets mentalkonvulsioner när profetens pack kräver ”respekt” för månggifte. Hur ska de ta sig ur fällan; gasta om rasism och förbjuda debatt? Eller ”det finns många vägar till frälsning”?

 2. CeDe skriver:

  Dags för en ny rondellhund?

 3. CeDe skriver:

  Löfven krattade ju manegen med sitt fjäskande för mullorna applåderat av en och annan här på bloggen!

 4. Per skriver:

  Dagens tänkvärda formulering kommer från sl:

  ”Det muslimska priset för röststöd kommer att stiga.”

 5. sl skriver:

  Initialt kommenterade jag bara Fokus-artikeln, men här finns också ”The Square” nämnd. Vad anser du om Erik van der Heegs recension på ledarsidorna.se, fångar den verket?

 6. Lars Vilks skriver:

  Tack för tipset. Det är en utmärkt recension.

 7. sl skriver:

  Den förefaller att vara mer rakt på sak än mumbojumbon i aftonblaskan, expressen och dn, som alla döljer innehållet under sina respektive agendor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.