Måndag

Ja, det blir ett litet uppehåll i skrivandet eftersom jag är ute på äventyr. Som vanligt är det hemligt men snart blir det möjlighet att berätta.

Det här inlägget postades i Samtidskonst. Bokmärk permalänken.

2 svar på Måndag

 1. Jan skriver:

  I sin bok Ljusets fiender gör Johan Lundberg en analys av Rondellhunden som skiljer sig mycket från den gängse. Det handlar om en attack mot konsten och inte mot islam. Muhammed har samma betydelse som pissoaren hos Duchamp. Det handlar om konstens gränser och konstens roll.
  Lundberg skriver på sidan 219 … den samtida kostvärlden trots sin förmenta öppenhet drar en tydlig gräns för vad som kan rymmas i begreppet konst och den gränsen dras vid oljemålningar utförda i klassisk stil.
  Ett äventyr som Vilks naturligtvis ägnar sig åt är att utforska oljemålningen utförd i klassisk stil i sin egen konst.

  Jan

 2. sl skriver:

  Det är ingen som attackerar islam. Islam attackerar oss.

  Rondellhunden är en otroligt artig och belevad Laika, den tog sig en tur i rampljuset runt jorden. Det är en teckning av en hund med turban. Kommer islams heliga krigare att le sitt förbindligaste leende och säga att alla har rätt till sin åsikt, och de dör gärna för Vilks rätt att säga sin?

  Eller hur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.