2435: Med luvan som tröst

Så var det det här med de lustiga mössorna som har blivit enormt populära å sistone. Jag inser att jag i den frågan bör ligga mycket lågt men inom den direkt berörda kretsen råder inte full enighet. Marianne Lindberg De Geer vill inte dra på sig en sådan luva (Expressen). Nina Lekander (Expressen) tillrättavisar henne och talar också för ett grövre språk. Kanske är drängkammaren en förebild. Vi får vänta med den slutgiltiga domen tills Magdalena Ribbing har uttalat sig.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

92 svar på 2435: Med luvan som tröst

 1. sl skriver:

  Se där, tre auktoriteter på samma dag!

  Är de också auktoritära? Eftersom Ribbing möts av vänsterns samlade löje har hon ingen chans. De Geer har sån auktoritet så hon kan vara ödmjuk, och avvisa den rosa. Lekander intar den auktoritära vänsterns standardposition, vet bäst och ger order. Hon har egen häst på Öland, vänsterns privatkavalleri pekar med hela handen.

 2. CeDe skriver:

  Feministerna själva reducerar sig till enbart snippor då det är deras huvudsakliga fokus.

 3. Per skriver:

  Dagens skarpaste, mest klargörande mening:

  Chris Forsberg/ledarsidorna.se
  (…) Vid det här laget är det uppenbart att valen i stora delar av Europa till en växande del handlar om KRISTEN ATEISM gentemot islam. (…)

 4. Per skriver:

  Sådan är den huvudsakliga laguppställningen i det kommande europeiska inbördeskriget!

 5. sl skriver:

  Civilisationernas kamp är vedertagen, de gröna råttorna är landsförrädare. De var nyss röda.

 6. Från Graven skriver:

  Det är bara för feministerna att sticka allt snabbare, för det är inte den västerländske upplyste mannen som kommer att bli deras största problem:

  https://www.youtube.com/results?search_query=polisens+egna+bilder+fr%C3%A5n+rinkeby

  Feministerna kommer att behöva ordentligt med mössor för att hantera den här samhällsutvecklingen.

 7. CeDe skriver:

  Först skapar politikerna de här samhällena, sen ger de inte polisen de resurser som krävs och sen förnekar de problemen. Bra att vi får veta sanningen från omvärlden.

 8. elina skriver:

  CeDe: om samhället är nu som politikerna önskar, vad ska vi då med poliser till?

 9. CeDe skriver:

  Det har du rätt i . Och varför sätta på sig en fittmössa det kan väl gå lika bra med ett kukhuvud?

 10. sl skriver:

  Polisen saknar inte resurser. Den följer lagen, släpper dem som åklagare inte väcker åtal mot, och domstolar inte dömer. Det finns polis, den griper och släpper samma knarkhandlare gång på gång. Det som krävs kallas ”internering”; man måste låsa in illegala och gängmedlemmar. Före rättegång.

 11. CeDe skriver:

  Varken det ena eller det andra löser ev problem.

 12. CeDe skriver:

  sl De gröna, MP är på hugget nu, det vill sänka momsen på naturguider. Jag minns när vill sänka momsen på dill.

 13. CeDe skriver:

  Det gick lite för snabbt det där – när de ville…..

 14. Från Graven skriver:

  På dill? Varför just på dill?

 15. sl skriver:

  Det är klart att om Sverige byggde inhägnade läger i Hälsinglands inland, och placerade ensamkommande skäggbarn utan uppehållstillstånd i dem, tills de förpassades ur landet, så skulle problemen i Nordstan minska. Dessutom skulle intresset för att komma hit utan pass minska drastiskt. Det som gör att polisen inte har en chans är att den jagar samma individer hela tiden, bara för att släppa dem. De är ”kända av polisen”; de sysslar med brott, men döms inte. Åklagaren väcker inte åtal, följer lagstiftning av politiker.

  Man skulle kunna argumentera för att polisen bör skjuta verkanseld, men då måste polisen skjuta dem som domstolsväsendet och politikerna vägrar åtgärda. Det är inte polisens jobb att skriva lag och rätt, det gör politiker, men de vägrar.

 16. Från Graven skriver:

  Ha ha!

  Jag kan se det framför mig: miljöpartister i snippmössor, och med plakat: ”Sänk momsen på dill!”

 17. sl skriver:

  Miljöpatrasket är bottenskrapet bortom allt. SD är inte Sveriges mest destruktiva parti, den titeln innehas med råge av ”de gröna”.

 18. CeDe skriver:

  Billigare kräftskivor?

 19. Från Graven skriver:

  Men, vi måste gå till botten med det här. Är det sant?

 20. CeDe skriver:

  Tim Pool
  @Timcast

  When I said things the Swedish media liked they cheered, when I said things they didn´t like they started to claim Im not a journalist.

 21. CeDe skriver:

  Fr Graven – jag såg såna dekaler på bilar och tog för givet att det var ett miljöpartistiskt budskap. Jag kan ju haft fel!

 22. Från Graven skriver:

  Jag skall tusanimej fixa snippluvor till kräftskivan i augusti.

 23. CeDe skriver:

  Lite värre var en dekal som min son klistrade i bakrutan på min gamla bubbla.
  Han visste om mitt trädgårdsintresse och jag fattade inget till att börja med tills folk körde upp tätt bakom mig och storskrattade:

  SCHYSTA LÖKAR OCH REJÄLA BUSKAR
  Norskogens Handelsträdgård

 24. CeDe skriver:

  Dekalen var dock inget skämt utan gjord av en annonsbyrå där min man var AD och min son sommarjobbade. Idag hade de väl fått feministerna på sig.

 25. CeDe skriver:

  De som tror att pussyhattar ska rädda väst räcker upp en hand.

 26. mohammad skriver:

  CeDe

  Grönings analys är smått motsägelsefull – Moderaternas nya linje att inte nobba SD har ju som följd att det gamla Högerpartiet nu sjunker som en sten i opinionsundersökningarna….

 27. Molly skriver:

  Det finns knep som föräldrar använder automatiskt när de vill fånga ett barns uppmärksamhet. Barnet är rädd för doktorn och sprutor, gråter och protesterar, vad gör en förälder? Försöker fånga barnets uppmärksamhet på annat: Titta, där kommer en söt Katt! Här kan du få lite Godis! Ser du flygplanet där uppe? Här får du leka med min Mobil! Det fungerar på små barn.
  Men fungerar det på vuxna? Vi har problem med begrepp som allas lika värde, kvinnor som blir tafsade på, våldtäkter och löner för kvinnor är ett problem, liksom slöjor och vilka jobb som inte anses passande för kvinnor.
  Sticka en rosa pussyhatt, placera dem på huvuden – på kvinnor som män – så glömmer vi den utmaningen och tar det hela som ett stort skämt att skratta åt. En kul grej som inte överlever till nästa år och ingenting har förändrats!

 28. Från Graven skriver:

  Finns det snippluvor med texten ”Make America Great Again” ?

 29. CeDe skriver:

  Kan man inte stå utan stödben då förtjänar man inte bättre.

 30. CeDe skriver:

  Behövs inte Greven,

  Donald J. Trump, 8mars
  ”I have tremendous respekt for women and the many roles they serve that are vital to the fabric of our society and our economy.

 31. Ulf skriver:

  Lotta Gröning påstående att Trump och hans superrika kollegor inte tillhör etablissemanget är häpnadsväckande. Att sedan de välbeställda vita som röstat fram Trump och som tillhör en av de mest priviligierade grupperna i USA enligt Lotta påstås leva i något slags utanförskap understryker bara hennes oförmåga att analysera den amerikanska inrikespolitiken.

  Däremot så har hon rätt i att Sverigedemokraterna inte tillhör det svenska etablissemanget. Varken det politiska eller det ekonomiska. Det är just därför partiet är så isolerat i den svenska rikspolitiken.
  De skandaler som präglat och fortfarande präglar partiet skrämmer helt enkelt bort de grupper från näringslivet och de politiker inom etablissemanget som gärna hade samarbetat med partiet om det hade varit mer seriöst.

 32. CeDe skriver:

  Var nu lite originell FG och sticka dig en egen snoppluva till kräftskivan. (Färg och form efter egen mall)

 33. Från Graven skriver:

  Jag har kvar min snoppluva från i julas.

 34. Från Graven skriver:

  Röd med en vit tofs.

 35. sl skriver:

  Gustav Eriksson, han som sen blev Vasa, var en person som tillhörde etablissemanget, men använde sig av allmogen för att ta makten, det är ingen ovanlig överhets-strategi.

  Jag undrar om inte Trumps extra konfliktsskapande strategi också har rätt många förlagor, det är väl en av många delmoment i ämnet retorik? En lämplig uppföljning efter inhämtad seger kan vara att storsint förlåta sina motståndare och spela statsmannalik. Givetvis ignorerande att det var man själv som kallade andra fitta.

  SD härbärgerar många gökar som inte kan uppföra sig i salongerna. Eftersom inget annat riksdagsparti intar en skeptisk hållning till massinvandringen får dessa gökar en plats i solen. Invandringsproblematiken är reell, de politiska positionerna ohållbara.

 36. sl skriver:

  Snart är politiker offer för sina väljare 😉
  https://ledarsidorna.se/2017/03/det-kravlosa-goda/

 37. CeDe skriver:

  Det gäller att kunna se så mycket ondska hos andra som möjligt, det får den egna att krympa.

 38. Ludvig K skriver:

  Intervjun med Johannes Anyuru i DN igår om hans nya roman innehöll många festliga citat: http://www.dn.se/kultur-noje/johannes-anyuru-islam-for-mig-ar-att-veta-vad-jag-ska-saga-vid-min-pappas-grav/

  ”I romanen är konstnären Göran Loberg tecknad som en rufsig Lars Vilks-liknande figur.”

  ”Det är som att allt som politikertalen kretsade kring i Almedalen sommaren 2016 – när besvärjelsen om svenska värderingar peakade – redan blivit påbjuden, verkställd politik. I det påhittade miljonprogrammet Kaningården utbildas människorna av demokratientreprenörer i dreadlocks och yttrandefrihetscoacher som visar planscher med Göran Lobergs satirteckningar. De serveras skinkmackor oavbrutet.”

 39. CeDe skriver:

  Haha,

  Geert Wilders talar ut till skillnad………

  http://www.avpixlat.info/2017/03/12/geert-wilders-meddelade-till-turkiet/

 40. sl skriver:

  Att stänga moskéer och förbjuda islam är helt rätt. Misstaget var att låta fienden etablera sig. Frågan är om förbudet går att genomföra?
  https://www.dn.se/nyheter/varlden/nu-dansar-alla-efter-geert-wilders-politiska-pipa/

  Sen har vi den andra detaljen i sammanhanget; vänsterns politik blir ogenomförbar när kampen mot islam blir huvudsak. Här ryker frihet jämlikhet broderskap på inbördeskrigets altare. Vem bjöd in islam? Ingen, men de som underlät att bjuda motstånd förstod nog inte ens vad de gjorde.

  Hur gick det till. Tja, den här människan träffade jag en gång i mina tonår. Hon framstod redan då som dum som tåget. ”Modern socialdemokrati” i sin prydno.
  https://www.dn.se/nyheter/sverige/prestigeprojektet-som-slutade-i-fiasko/

  Fiasko var ingångsvärdet, en anrättningen bestäms initialt av råvarorna. Däremot är det nog inget fel på individens förmåga att förse sig.

 41. Ulf skriver:

  Du ”sl” påstår att ingen har bjudit in islam. Det är uppenbarligen fel eftersom alla svenska regeringar vare sig de har varit ledda av socialdemokrater eller borgerliga politiker har tillåtit massinvandring av muslimer.
  Till det kommer att alla politiker i ”sjuklövern” är överens om att islam i Sverige skall stödjas med skattemedel.

  En överväldigande majoritet av det svenska folket har givit sitt stöd till denna politik och fortsätter att stödja den även i dag.

 42. Per skriver:

  Wilders budskap borde ju egentligen inte vara kontroversiellt, idag.
  Men vi lever i en tid av (postmodern, kultur- och värderelativistisk) vänster (”liberal”) hegemoni inom media, offentliga institutioner etc. som färgar av sig på de flestas tänkande efter många år av propaganda/hjärntvätt. Wilders har väl ungefär samma inställning till islam som Winston Churchill hade, men i den senares fall som var mer av profetisk karaktär, om man ser till dagens facit.

 43. Från Graven skriver:

  massinvandring

  Det var ett förbjudet ord, och är det till viss del fortfarande.

 44. CeDe skriver:

  Du har rätt i det du skriver Ulf. Det vi ser idag är helt självförvållat. Frågan är bara hur det ska ställas till rätta och av vilka. Har du några idéer om det?

 45. sl skriver:

  Ulf är extremt förtjust i att ta en liten del av ett meddelande. Titta vad där står under det du lyckats läsa Ulf.

  Jag tror inte s förstått vad de gjort. De trodde muslimerna skulle bli socialdemokrater, eftersom de tror att de själva är någonting överordnat. Så är inte fallet; socialdemokrati är en kristen underavdelning. Nu odlar s vad de kallar högerextremism, efter att ha svikit sina egna arbetarväljare vandrar dessa till sd.

 46. minnesdagen skriver:

  Hur kan det vara självförvållat, när de som man litar på, ljuger.

 47. Adam skriver:

  sl

  Förbjuder Europa islam går Europa som vi känner det under. Och det har hänt förrut.

  I ’Discorsi’ (1518) går Niccolò Machiavelli igenom de europeiska statsbyggenas historia. Hans slutsats är att de riken som varit mest långvariga, är de som gett sina medborgare största möjliga frihet. Vidare menar Machiavelli att fientlighet emot frihet inte primärt är något som finns hos furstarna, utan det är utbrett bland folket själva. Machiavelli menar att det i människans natur finns aggressivitet, egoism och maktlystenhet, som endast kan motarbetas med ett frihetstvång för samtliga invånare i ett samhälle.

 48. Från Graven skriver:

  Det är möjligt att Nazityskland hade kollapsat av sig själv till slut, men det utesluter inte att interventioner var nödsakade. Frågan kanske inte är om och när orättfärdiga system kollapsar, men hur mycket skada man skall tillåta att de ställer till med under tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.