2421: Spring, springare, springast

De senaste dagarna har polismannen Peter Springares statistik briserat i den svenska debatten. Hans siffror visar att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken. Ett välkänt faktum men det hör inte till god ton att inte nämna saken. Orsaken är att den obildade allmänheten då kan få för sig att alla invandrare är brottsliga vilket leder till ökad främlingsfientlighet. Man kan lugnt säga att den taktiken inte är den bäst men det hindrar inte att diskussionstemperaturen fick en kraftfull stegring. Till stöd för Springare har det bildats en FB-grupp. Det blev stort uppmärksammat när det visade sig att många inte visste om att de var medlemmar i gruppen. För den som känner till FB är det här ett välbekant fenomen som funnits i många år. Grupperna på FB är fulla med icke-medvetna medlemmar eftersom de vänner man har på FB efter behag kan lägga till ens namn. Jag upptäckte idag att även jag var medlem i Springare-gruppen. Jag gick ur gruppen eftersom jag har principen att alltid gå ur grupper som jag inte själv har valt. Det är ett otyg och man kan inte göra något annat åt det än att manuellt lämna den.

En verkligt upplyftande händelse är naturligtvis den svenska kvinnliga regeringsdelegationen på besök i Iran. Huckleparaden kan utan vidare placeras i en konstnärlig kontext och den skulle bli ännu bättre om deltagarna genomförde en remake på någon lämplig performancescen. Den kunde tituleras Slöjornas Dans, ett socialkritiskt verk som visar den svenska feminismen fasta princip: Man skall aldrig säga aldrig när det gäller att böja sig för patriarkatet.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

116 svar på 2421: Spring, springare, springast

 1. CeDe skriver:

  Ulf, mänskliga rättigheter innefattar även barnens.

 2. Från Graven skriver:

  Inte i Ulfs värld

 3. pöbeln skriver:

  Lars Vilks
  Jag undrar om man skulle kunna kalla Trump för politikens surrealist, med diverse påhittade terrorattacker, inte minst den som ska ha skett i sverige i fredags kväll. För mig framstår Trump som en Magritte där inget är vad det ser ut att vara. Det är ju väl utrett att Putins chefsideolog är en avantgardistisk teater regissör, så vad ser du för likheter mellan Trump och konstens surrealism?

 4. pöbeln skriver:

  CeDe
  Vad har Kanada med saken att göra. Klippet kommer från ett contrajihad nätverk
  rebel media. Varför är din hjärna så nerknarkad av avpixlat indoktrinering? VArför är det så bekvämy för dig att låta knarket förgifta dig? Har du INGEN kritisk distans? Som senast när du länkade en gravt antisemitisk film, du bryr dig inte!

 5. CeDe skriver:

  Vad har vi med Donald Trump att göra?

 6. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  Här är vad förra Aftonbladet-skribenten Emmanuel Karlsten tycker om det som Aftonbladet säger att Trump sade om ”Sverige i fredags”.

  https://www.facebook.com/emanuelpage/posts/1444296948916158

 7. Från Graven skriver:

  Vi har ju just bevittnat en major facepalm när stackars Krister rakt av köpt Aftonbladets filtrering av moraliska dilemman.

  Fakta och sammanhang före snabba, billiga poäng, tack. Annars förloras trovärdigheten.

 8. Adam skriver:

  CeDe

  Ni har samma bakomliggande idé för att skriva nätkommentarer:

  *Insert random insult*

 9. CeDe skriver:

  UD kräver svar på Trumps Sverige-citat.

 10. CeDe skriver:

  Det spekuleras i om Trump förväxlade Sverige med Pakistan – lätt gjort?

 11. Lars Vilks skriver:

  Man kan ju alltid säga så men konsten har sitt reflektionsrum som vederbörligen saknas i det här fallet.

 12. Krister skriver:

  Det finns inget att diskutera FG.
  Jag har rätt och du har fel!

 13. Från Graven skriver:

  Jamen, förklara då, Krister, så att vi andra förstår, hur ”rätt” det är att vår regering står och bugar i hijab inför samma statsledning som underhåller en statssanktionerad dödsdom mot en författare av en helt annan nationalitet.

  Förklara varför frågan är en ”skitsak”. Förklarar hur det är ”hets” och ”islamofobi” att överhuvudtaget försöka sig på att problematisera frågan.

  Att du tycker att du har rätt, ger jag högaktningsfullt blanka fan i.

 14. Från Graven skriver:

  Och passa på att förklara hur hela eländet passar ihop med din självpåstådda kantianism!

  Jag tror ärligt talat att du inte har en aning om till vilken grad du har förlorat ansiktet på forumet.

 15. Krister skriver:

  Du väckte mig ur min dogmatiska slummer. Gränsdragningen mellan vetenskap och metafysik, i utrikespolitiken, olika åskådningsformer. Vad är möjligt och vad är naivt flum. Hur ska man agera för det gemensamma bästa. Tänk på det kategoriska imperativet, med både rationalitet och empiri.
  Tingen för dig är inte tingen i sig, kom ihåg det, för det är väldigt viktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.