2209: Ledarskribenten visar vägen samt oroliga konstnärer

Vad vore livet utan ledarskribenter? Finns det något som kan förefalla problematiskt står ledarskribenterna till tjänst med svaren. En aktuell fråga som under en tid varit föremål för intensiv diskussion är ”flyktingkrisen”. Hur skall man lösa den? Karin Pettersson (Aftonbladet) klarade av det idag, enligt receptet ”Vad bör göras?”:

”Så vad bör Sverige göra?
Sanningen är egentligen ganska enkel. Om vi långsiktigt ska kunna stå upp för öppenhet och anständighet och ta emot fler flyktingar än andra länder, så måste både vårt mottagande och vår integrationspolitik fungera på ett annat sätt än i dag.”

Med hjälp av några enkla honnörsord: ”Sanningen”, ”långsiktigt”, ”öppenhet”, ”anständighet” nådde hon den sanning som alldeles riktigt visade sig vara enkel. Det måste bli på ett annat sätt än det sätt som har visat sig inte fungera. Om man är petig skulle man kanske undra över hur en ny flyktingpolitik skulle se ut. Men man kan inte begära allt ens av en ledarskribent.

Så har min debattartikel om hot mot konstnärer publicerats på SvT Opinion. Det handlar om en rapport som belyser hur oroliga några konstnärer har blivit eftersom de har drabbats av hot och kränkningar. Förr var det annorlunda, på futuristernas tid avslutades en vällyckad föreställning med ett kaotiskt slagsmål med publiken.

Det här inlägget postades i debatt, politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på 2209: Ledarskribenten visar vägen samt oroliga konstnärer

  1. CeDe skriver:

    Vad bör göras? Ha,ha så bra, då är det klappat och klart. Tänk att ingen tänkt på det tidigare – bara göra tvärtemot alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.