2066: 2 juni

Den 2 juni var det Ladoniens nationaldag (eftersom den alldeles nyss avslutades). Tyvärr har jag inte kunnat delta i det traditionella firandet som alltid består av en imponerande elefantparad vilken äger rum tidigt på morgonen.

Nå, det enda jag har att erbjuda idag är ytterligare ett inslag från mötet i Köpenhamn, några tevebilder.

Det kommer att bli några dagars uppehåll i bloggskrivandet. Orsaken är naturligtvis hemlig.

Det här inlägget postades i Föreläsningar. Bokmärk permalänken.

15 svar på 2066: 2 juni

 1. CeDe skriver:

  Under tiden kan vi glädja oss åt att ha fått en ny underart svenskar, IS-svenskar.

 2. Doktorn skriver:

  Igår var Ladoniens Nittonde Självständighetsåminnelse

  2 juni 1996 – 2 juni 2015

  Det var även fullmåne igår.

  Vad mer klokt kan jag säga utan att upprepa mina nyligen utsända förmaningar till kommentatorena i svansen till Guru Kamrat Statssekrerares i Ladonien Konstbloggs senaste poster – på det att Ni alla toge – det lilla förstånd Eder Fader Ladon i Himmelen den Ondes ränker till trots dock lyckats utrusta er med – i hampan och bleve fullvädriga kandidader att ansöka medborgerskap i Ladiens knaggliga stenblocksbeströdda land invid Heliga Bergets dystra norra slyttning där salta böljor från Herringhavet skummar och brusar om nordvästen ligger på – vilket den oftast alltid gör – och emellanåt per tionde år eller så välter något av Nimis höga vindmjällade torn – om behovet utav vilkas eventuella återuppresande nu grannriketas närbelägna kommunstyrelse sig börjat bekymmra inför vinters storm & julsäsong – vilken politikerna redan börjat teckna full in i sina sammanträdeskalendrar medan deras obekymmrade väljare ännnu tänker på studande Midsommar och sill och snaps samt barnsliga lekar runt majpålen inklusive nypotäter – vilka inte finns kvar att få till Julen – men då ersättes av glada lyktor, tomtar, korvar och fläsk.

 3. Doktorn skriver:

  Manifesto 2015 för alla vetenskapligt intresserade:

  Matrerialiska världsåskådiningen försvagades alltmer under förlidna århundrade och hölls länge endast vid liv genom intensivvård … men gamle Konungen är nu hädangången – Leve Konungen!

  https://www.scimednet.org/content/manifesto-post-materialist-science

 4. Kin skriver:

  Molly, Doktoren og CeDe
  Med tanke på IQ-testing som vi drøftet her om dagen, har jeg en case jeg ønsker å bringe til torgs:
  En bekjent av meg kjøpte seg en pocketbok med IQ-nøtter som han koblet av med etter en lang arbeidsdag. Etter hvert som oppgavene ble mer kompliserte begynte han å bruke fargestifter, saks og papir for å løse dem. Pussig nok, kom han fram til riktig løsning, men uten å kunne forklare det slik faciten bak i boken gjorde rede for den. Han gjenkjente mønstre og periodiske strukturer.

  Tradisjonelt tenker vi oss at IQ-tester først og fremst appellerer til den logiske (venstre hjernehalvdelen). Slik jeg forstår det, brukte denne karen i like stor grad de kompetanseområder som blir kreditert den høyre hjernehalvdel (farger, bilder, mønster og oversikt/helhet). Kan man si at han fant riktig svar, men brukte feil hjernehalvdel?
  Hvis dette er en riktig konklusjon, får det meg til å tenke at det også innen IQ-testing finnes verdivurderinger der noen riktige svar er bedre enn andre riktige svar.

 5. Doktorn skriver:

  Också den 2 juni –
  I egenskap av ledamot i skuggkabinettet till ett tidigare sovjetoccuperat grannland vill jag utifrån min diplomatiska status utfärda allvarlig kritik mot svenska sossarna – vilka som vanligt inte vet att föra sig – igår besökte nye finske utrikesministern Timo Soini Sverige, men han fick stanna på Arlanda och någon presskonferens ordnades icke. Skam, skam och åter skam! Finland räddade Sverige 1939-40 och 1941-44 från alliansmakternas konspiration att utvidga Sovjets planhushållning till Västeuropa. Den andra armen i detta hjältedåd var krigets utsedda förlorare – vars BMW- och Mercedesbilar paradoxalt nog blivit allas
  statusfordon.

  P.S. Norge har föga lycka med sina fredspristagare enligt Alfred Nobels testamente. Amerikanska CounterPunch har slutligen avslöjat förintelseikonen och Nobelpriskrönte Elie Wiesel som psykopatisk lögnare och bigott Palestinabekämpare. Ridå.

 6. Doktorn skriver:

  Kin,
  Din tes torde stranda på att forskellet mellom hjernehalvorna er mindre än den populära dikotomin vill ha den til för att ha något enkelt att tru på. Den ena halvan kan vikariera för den andra. Dessutom visar nyligen genomförda försök med senaste sofistikerade instrumentatur att hjärnan för upprepade identiska stimuli enthvert gang reagerar på någon forskellig ny måte och för att riktigt komplicera det hela – ’nära döden upplevelserna’ – med tunneln och ljuset osv. sker när hjärnan slutat fungera! Vi vet helt enkelt inte varför vi måste tillbringa tid i denna jämmerdal och varför samt hur våres kropp interagerar med någon outgrundlig ’verklighet’. Kvantfysiken existerar endast när vi tittar efter. Vår fantasi och högre värden såsom riktig konst (alltså knappast s.k. ”nutidkonst”), kärlek och sanning torde vara viktiga aktörer – men våra tjänare tankarna endast dömda att utgöra slavgörat utan att någonsin kunna se ’den stora helheten’. Sålunda kunde vi säga att vi redan vet utan att veta – såsom min dåfötiden 12-åriga dotter sade när hon flytt upp till de avstängda hyllorna en trappa upp på Shakespeare & CO. på vänstra flodstranden i Paris.

 7. Molly skriver:

  KIN
  En viktig observation! Konstruktörer av IQtest har sällan (?) varit på platser och kunnat observera naturfolkens sätt att lösa sina problem, utan datorer och statistiska tabeller. Jag befann mig i en Indisk djungel som var avspärrad från turistbesök p.gr.a. förekomsten av vilda elefanter, och en maneater – tiger som förorsakat många dödsfall bland människor. Jag hade hjälp och skydd av skogens väktare som talade om hur jag skulle bete mig. I skogen fanns byar av naturfolk som fortfarande jagar med pil och båge. Jag fick veta att inte regelbundet hacka mot ett träd/buske för att fälla det. Varför då? Jag tänker inte hugga ner några trän!
  Tigern hör det regelbundna hackandet då folket hämtar virke till sina hyddor och bränsle för sina eldar. På kilometers avstånd hörs ljudet och tigern, ett begåvat djur, räknar ut att här finns mat. Folket behöver bränsle och virke! Hur löser man det utan räknesticka?

 8. Doktorn skriver:

  Molly,
  Du har alldeles rätt. Alla folk utvecklar kulturer anpassade till deras habitat. Intressant nog finns tecken till att detta efter generationer och åter generationer också börjar avspeglas i det berömda ’arvet’ genetikerna anser vara ’genetiskt’ – men den försikte generalen nöjer sig med att kalla kanske ’genetiekt’ – kanske ’epi-genetiskt’. Traditionella materialistvetnskapare kan nämligen inte tänka sig annat än en värld uteslutande gjord av små byggklossar. Hur som helst är individ och miljö en organisk helhet. Individen är det vidare i kraft av sin tillhörighet i den stora gruppen – eller klanen – nationen – vad ni vill – vidare rasen, könet och tron – allt detta modern ’social engineering’ försöker sabotera i sin iver att skapa endast två människoklasser – de utvalda i Israel, där preventiv rasism frodas och de icke utvalda, eller goyim, tjänarefolken underkastade ’social engineering’. Dagens massinvandring är en hjärtlös ödeläggelse av kulturer och människor – vilka rycks från sina hemtrakter att sammanbladas i en enda kittel – vi lider – alla lider och få känner orsaken.

 9. Ludvig K skriver:

  Grattis i efterskott till bloggens tioårsdag!

 10. Kin skriver:

  Molly, takk for svaret. Det viser igjen at vi har mye å lære av andre kulturer.

 11. Kin skriver:

  Doktorn, jeg setter pris på å lese dine filosofiske kommentarer. Det er tydelig at du leser mye.
  Noen ganger har jeg dog problemer med det svenske språket, skjønt jeg tror ikke det er eneste grunnen til at det du sier, av og til, går langt over (eller forbi) hodet mitt.
  Så hender det også ofte at jeg er rivende uenig i det du skriver. På en del punkter har vi tydeligvis ulikt menneskesyn. Det ser ut som om du mer enn jeg, tenker på mennesker gruppevis. Selv er jeg svært opptatt av individer, og gjennom det finner jeg kulturforskjeller mindre skremmende og samtidig mer interessante. Her snakker jeg ikke bare om kulturforskjeller mellom vestens kultur og andre kulturer, ei heller nasjonale, det kan like gjerne være kulturer i ulike miljøer innen samme etniske gruppering. Likevel, noe jeg undrer meg vel så mye er likhetene.

 12. Molly skriver:

  Kin
  Forskning om detta är spretig. Gruppen i vilken man föds och uppfostrats i och individens egen kamp för överlevnad kan stå i motsats.
  För att överleva som art behöver vi varandra. Där styr oss våra behov av skydd och föda. Gruppen ger oss hjälp med detta. Då någon hotar mitt hem och familj, mitt levebröd och jobb, då slåss jag som individ mot inkräktaren. Vi är både gruppvarelse och ensam individ. Vi hjälper dem som behöver oss i gruppen fram till de ögonblick då vi själva blir hotade. Professorn i genetisk psykologi, John Horrock kallar människan för en paradox. Han slutar bevisen för detta med orden: ”som biologisk varelse är människan inriktad på att överleva, Djungelns lag är hennes.”

 13. Kin skriver:

  Molly,
  jeg forstår – invaderinger eksisterer både gruppevis og individer imellom. Så er det om å gjøre at vi balanserer godt mellom det å være åpne og det å beskytte oss. I forhold til disse tingene finnes selvfølgelig mange ulike standpunkt.

 14. Doktorn skriver:

  Kin,
  ens människosyn är givetvis som allting annat en funktion av medfött och genom arbete tillägnat. Entvert forskel angående denna är selvfölgelig svärt individuell.

 15. Molly skriver:

  En liten rapport från Sveriges nationaldag. Plats Stortorget Malmö. I tält serverades kaffe och kakor och saft till barnen. Folk hade placerats sig på stolar framför scenen en timme innan ceremonin började. Elefantparaden ersattes av Folkdans och senare Malmöflickornas lek med bollar. Svenska fanor delades ut och de togs emot med högtidligt uppklädda personer. Barns sjöng och det lästes dikter. Jag var själv klädd i gult och blått, dagen till ära och jag viftade som alla andra med en blågul pappersflagga.
  Det som verkligen gick in i min själ vad då alla stod upp och sjöng Du gamla du fria. Och jag mindes firandet som barn. Från Finland kom de hemlösa som ockuperats av Ryska och Tyska soldater. Då grät vi svenskar av tacksamhet att kunna sjunga Du gamla du Fria! Det finns anledning att fortsätta att fira vår frihet. Därför går jag till firandet, fastän de flesta inte vet varför vi ska stå och vifta med en pappersflagga och vara tacksamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.