1906: Farlig brottsling frisläppt

Något överraskande var det att Dan Park blev frisläppt efter Hovrättens tredagarsförhandling. Domen faller den 22 oktober men det står redan nu klart att Park under alla omständigheter kommer att få en mildare dom. Park har gjort åtskilligt för svensk konstteori och han har också tillfört en del i ämnet konstvärldskunskap. Kritikerna har applåderat fängelsedomen och en kritiker önskade sig ett nytt konstbegrepp som kunde utesluta Park. Det finns fortfarande lite feltrampsglöd i våra kritiker som annars är ett förhärdat släkte som lärt sig vända sina kappor efter vinden. Tänk ej själv någon annan gör det säkert bättre. Men det skall bli intressant att se om det blir några kommentarer från kultursektionen.

En målande rapport från ringside av Ingrid Carlqvist. Observera att artikeln är publicerad i en tidskrift som svensken avråds från att läsa. Läsningen får därför ske på egen risk.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

5 svar på 1906: Farlig brottsling frisläppt

 1. Tallskog skriver:

  Hälsa Dan Park att han har många sympatisörer som han inte känner.
  Gratulerar till den återvunna friheten!

 2. Nemesis skriver:

  Jag instämmer med Dan Park själv: ”Härligt”. Frihetens klockor ringer. Det är såna konstnärer som han och du Lars Vilks, som är de riktiga konstnärerna av idag. Som ifrågasätter det bestående. De som försöker vara radikala och PK, tuggar bara med makten. För ifrågasättarna finns på andra ställen idag än förr. Därför är det såna som ni, som bidrar till nya impulser i samhället. Inte de som kryper, och lägger sig platt för PK-makten. Det samma gäller det fria ordet. De som tänker nytt, finns inte hos gammelmedia, utan just hos Dipatch och Avpixlat m fl. Inom politiken med samma tugg oftast inom de etablerade, står SD för de nya ide´erna och tankegångarna idag. Därför väcker de också intresse hos folk. Och politik är också konst i viss mån.

  Så den nya tiden är här. Det är dags att acceptera det för -68folket. Och inte tro att de forfarande är de ifrågasättande. Nej, de är faktiskt den etablerade makten, och får finna sig i att bli ifrågasatta, utan att kalla alla dessa för rasister, i brist på annat. Nej, de måste fatta att deras tid är ute, för det nya. Inte i fråga om ålder, men ifråga om tänkande. De bara mal och mal på med sitt -68, istället för att acceptera verkligheten. De måste ge sig nån gång det självgoda förmerfolket, för allas och demokratins bästa.

  Som Dan Park säger, att han vill ifrågasätta systemet. Det är det det handlar om. Inget annat.

 3. Nemesis skriver:

  Läs mer om det, med lite intressanta länkar där också:

  http://petterssonsblogg.se/2014/10/08/dan-park-slappt/comment-page-1/

 4. Pingback: En mycket positiv och glädjande nyhet. Läs den! | Varjager's Weblog

 5. Tallskog skriver:

  Dan Park är i celebert sällskap;
  adelsmannen Carl Johan Louis De Geer har också åtalats och straffats för sin konst:
  http://www.svd.se/kultur/konsten-att-gora-uppror_650335.svd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.