1434: Älgar och apor i Eslöv

Det borde ha varit stjärnor att smycka ditt änne… Kanske inte fullt ut så men i alla fall borde någon notis ha tagits om Dan Jönssons Universitet i Eslöv, en originell förpackning av hans kulturartiklar och konstrecensioner. Bland apor och älgar (nå, vi igenkänner nog Marcel Broodthaers örnar, men icke desto mindre) finner vi hans försvar för kulturvänstern, dess sista utpost. Man får dock tillägga att just i ämnet kultur (kopplat till identitet) håller vänstern alltjämt ställningarna. Men priset är högt, skillnaden gentemot högern är i det närmast hårfin. Jag själv är dock övertygad om att den har mycket mer att ge. Den kunde t ex bli radikal och överskridande. Konvenansen är bekväm men ur konstnärlig synvinkel synnerligen otrevlig.

I alla fall har Jönsson skapat något som man aldrig ser hos konstrecensenterna som inte har större ambitioner än att försöka ge ut sina greatest hits i en tröttsam bok för att lämna kvar ett spår av sina mödor.

Men 15 minuter från Eslöv är en långt bättre idé.

Det här inlägget postades i Konstkritik. Bokmärk permalänken.

4 svar på 1434: Älgar och apor i Eslöv

 1. CeDe skriver:

  And what is the meaning of all the efforts – when come the results?

 2. CeDe skriver:

  Tror Vilks är så långt till vänster att han nosar högern i häcken.

 3. CeDe skriver:

  Krister,

  Kvarglömd eldosa.

  Och varför skulle någon bomba Vilks. Han har inte gjort något olagligt, och även om folk gör olagligheter så kan man väj inte bara bomba dem.
  Inte ens muslimer är väl så bombade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.