Del 1660: Lägesrapport

Om någon undrar varför det har blivit ett uppehåll under några dagar beror det på flera saker. Jag har haft mycket att stå i. Det har inte heller funnits några direkta aktualiteter som jag har ansett mig behöva kommentera. Dessutom har skredet av kommentarer gett upphov till lite eftertanke. Slutsatsen av detta är att jag kommer att göra några förändringar i bloggverksamheten. Om det inte finns något alldeles särskilt kommer jag att publicera mig med några dagars mellanrum. Vidare kommer jag att plocka bort kommentarer som jag anser inte tillför något eller som inte berör det ämne som behandlas i en bloggpost. Menj ag återkommer snart och önskar alla intresserade välkomna.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

31 svar på Del 1660: Lägesrapport

 1. Kenneth Karlsson skriver:

  Tack Lars. Ett klokt beslut.

 2. Stor-Skämt skriver:

  Om man läser hela konstverket i kommentarerna så framgår det att min nyss yttrande, liksom allt som sagts, liksom detta inlägg av dig har med hela konstkonceptet att göra. Ett slags koncepuellt konstprojekt i ord och dröm, som dina Rondellhundar ungefär, fast i ord.

  Jag satte igång en process som självlevde och skapade sig själv, med de många aktörernas hjälp. CeDe inpirerade också i början till hela processen såg jag.

  Därför tycker jag du kan publicera de senaste kommentarerna som en avslutning till det hela, som då sluter påsen till en hel tavla och bild. Som i alla fall jag uppfattar den. Och som var min mening med min bloggkonstkupp. Att visa på vad konst också kan vara. Att det kan vara mer än man tror.

  Hoppas du har förståelse för detta, och inte tagit illa upp, för det finns hur många aspekter som helst med detta, om du funderar lite och tänker efter.

 3. CeDe skriver:

  Lika bra att du skriver kommentarerna själv också, så du blir nöjd!

 4. Thomas Nydahl skriver:

  Lars, jag instämmer till fullo med Kenneth. Den senaste tiden har varit en plåga. Mygg på kalfjället ter sig som rena smekningen vid en jämförelse.

 5. Kenneth Karlsson skriver:

  Thomas Nydahl,

  Har mer och mer insett att vissa fans till Lars Vilks i själva verket är stalkers, som via hans sida själva försökt att glänsa. Tröttsamt.

 6. CeDe skriver:

  Gubbröra!

 7. Kenneth Karlsson skriver:

  CeDe,

  Du avslöjar dig mer och mer. Vad har kön med detta att göra?

 8. CeDe skriver:

  Håll er till ämnet och sluta gnöla… har Lars efter eftertanke rekommenderat.

 9. Emmy skriver:

  Tycker Storspökets vandringar i staden är intressanta och poetiska, visst är dessa livs-konst i ordets rätta bemärkelse, tillsammans med övriga kommentarer här på Lars blogg, bildar de ett kalejdoskop, en tub att skåda fascinerat in i, minsta vridning, skapar ett nytt, klirrande mönster, vem och varför det upprör vissa, är en gåta i sig, en koan, som aldrig får något riktigt svar.

 10. Klemkäck skriver:

  Som Stor-Skämt sa i början, kanske ligger nåt i CeDe.

  Mycket svammel här ovan i alla fall. Men det är ju konsten de retar sig på. För ska inte konst vara som ”mygg på kalfjället” ibland, och ibland som clowner som dansar runt.

  Bloggen tycker jag ska vara som ett levande konstprojekt, istället för en beskattning och administration av det konstnärliga.

  För du CeDe, och Emmy och en del andra tillför offantligt mycket mer än vissa gnällisar, som inte tål fria yttringar, utan vill ha en fundamentalistisk blogg.

  Men det är det som gör den något värd anser jag. Rätlinjiga kommentarer är tomma på meningsfullt innehåll. Att bara kommentera slentrianmässigt enligt pålagda mallar, det bidrar inte till nåt nytt. Då kan ju Lars bara ha en promemoria ett par dar per vecka, utan kommentarer, om det sagda bara är intetsägande trams.

  För en konstblogg ska väl vara konstnärlig och leva, om den ska vara något värd, och inte gå i väl invanda sönderkörda leriga hjulspår.

 11. Horatius Nilsson skriver:

  Att anklaga andra för felaktigt beteende är den värsta formen av neslighet. Man bör istället se till att främja bloggen som ett forum för alla, utom just dessa gåpåare.

 12. CeDe skriver:

  Nu fattas väl bara tio kommentarer från Cecilia också!

 13. *.morr skriver:

  Till saken. Underbart.

 14. CeDe skriver:

  Kenneth Karlsson:

  CeDe,

  Du avslöjar dig mer och mer. Vad har kön med detta att göra?

  (Citera) (Svara)

  Vilket kön är ointressant. Kvaliteten är det som bör räknas. Men det finns ju könsrelaterade skällsord och jag hade lika gärna kunnat använda ”gnälliga kärringar” om er.

 15. LP skriver:

  Om Vilks är rädd om sitt varumärke är det nog ett strategiskt riktigt beslut att styra upp och censurera kommentarerna.

  Fast man det är svårt att vara helt säker. Konstiga och intressanta saker kan hända över tid om ogräset kan växa ganska fritt…

  Kanske en smaksak.

 16. CeDe skriver:

  Thomas Nydahl: Mygg på kalfjället ter sig som rena smekningen vid en jämförelse.

  Allt har sitt pris, bäste herr Nydahl!

 17. Emmy skriver:

  LP:
  Om Vilks är rädd om sitt varumärke är det nog ett strategiskt riktigt beslut att styra upp och censurera kommentarerna.

  Fast man det är svårt att vara helt säker. Konstiga och intressanta saker kan hända över tid om ogräset kan växa ganska fritt…

  Kanske en smaksak.

  En smaksak är det nog, vid skådande i bloggens kalejdoskop, har jag kunnat förnimma utsökt vackra fjärilar, men medan det plötsligt rasslar till i tuben, tycks strax något groteskt förnimmas, ett klirr, av knussligheter.

 18. Krister skriver:

  Thomas Nydahl: Den senaste tiden har varit en plåga

  Ja det har varit sorgligt att se hur den här fina och intressanta bloggen har förstörts av invaderande SD fanatiker. Lars konstnärliga och intellektuella kunnande har helt ignorerats av kommentarer som kunde kommit direkt från Avpixlat.
  Alla åtgärder nu kommer bara att bli till det bättre.

 19. Klemkäck skriver:

  Är det bättre att den förstörs av PK-fanatiker och fundamentalister då. Det tycker då i alla fall inte jag.

  Och att bloggen skulle bli bättre om den blev mer slätstruken. Aldrig. Det är det konstnärliga som hör konstbloggen till. Men det är olika synsätt som spelar mot varann.

  Jag tycker fortfarande att bloggen ska vara en levande process, snarare än en plenissal. Om folk blir trötta på det konstnärliga och fria, har de hamnat på fel blogg anser jagg, och skulle hellre uppsöka Carl Bildts blogg exempelvis. Den skulle kanske passa dom bättre.

  Konst är och har alltid varit mygg som irriterar, om det är bra konst vill säga, som har nåt att säga.

 20. CeDe skriver:

  Det är inte utan att en viss abstinens infinner sig.
  Men våren är här….

 21. CeDe skriver:

  Mitt förslag är att kommentarsfältet släcks ner helt.
  Allt eller inget!

 22. Cecilia skriver:

  CeDe:
  Mitt förslag är att kommentarsfältet släcks ner helt.
  Allt eller inget!

  CeDe – du närmar dig ”mainstream”.
  Allt eller inget, låter som något otrevligt. Aj vad det plötsligt började eka i mitt huvud. Ser nog bara förklädda spöken. Sorry!

 23. Cecilia skriver:

  Krister: Ja det har varit sorgligt att se hur den här fina och intressanta bloggen har förstörts av invaderande SD fanatiker. Lars konstnärliga och intellektuella kunnande har helt ignorerats av kommentarer som kunde kommit direkt från Avpixlat.
  Alla åtgärder nu kommer bara att bli till det bättre.

  Yes. Tack Krister.

  PS. Jag tror på mänskligheten, Precis som du.

 24. Cecilia skriver:

  PPS. Gudrun verkar dock ha tröttnat.
  Hon är saknad.

 25. CeDe skriver:

  Cecilia: Aj vad det plötsligt började eka i mitt huvud. Ser nog bara förklädda spöken. Sorry!

  Det brukar eka där det är tomt!

 26. Cecilia skriver:

  CeDe,

  Måhända. Hellre tomt än fyllt med dumheter.
  Ska i alla fall fylla på med något, i Kph i maj. (blink)

 27. Klemkäck skriver:

  Hellre vettigt folk från Avpixlat, än afa-fanatiker från expo. Det är dom + muslimfundamentalistdårar och jantianska gnällbesatta som fördärvat den här fina bloggen. Hoppas de kan hållas stången i fortsättningen, så inte allt falerar igen.

 28. Cecilia skriver:

  Stor-Skämt,

  Det gick ju lite ”bättre” denna gången, än 2007. Eller hur?

 29. Doktor Scholl skriver:

  Ja, det verkar som det varma fotbadet (som jag rekommenderade den 22:e mars, för för att besvärja censurspökets hemsökande av den kategoriska liberaluppfattningen) kan ha en viss lindrande effekt.

  Folk kräver yttrandefrihet som en kompensation för den tankefrihet de inte använder, som Sören Kierkegaard sade redan på artonhundratalet.

  Jag rekommenderar fortsättningsvis massage av fot- och geniknölar (självvård).

  ?????
  ??????
  ????
  (sjuk på en resa
  dagdrömmen leder mig
  över torrt gräs)
  – Bassho 1694

 30. Doktor Scholl skriver:

  (synd att det inte går att skriva japanska tecken här, men så är det väl med svensk internetcensur.)

 31. Cecilia skriver:

  Doktor Scholl:
  (synd att det inte går att skriva japanska tecken här, men så är det väl med svensk internetcensur.)

  Går säkert. Handlar nog om att veta hur man gör?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.