1509: RH-projektet provocerar

En balanserad översikt av konstprojektet RH skriven av Gabriel Byström finner man i GP. Man kan räkna med att det kommer att fortsätta att förgrena sig. En het potatis utgörs av att jag förmodligen kommer att delta i SION:s konferens den 11 september i New York. Jag ser inget problem med att konstprojektet estetiserar detta område. En hel del fantasier och omdömen kommer att fällas vilka givetvis är intressanta delar av den konstnärliga processen. Jag får också tillfälle att på egen hand, på ställe och ort, bilda mig en uppfattning om deltagarna och deras målsättningar. E fråga som jag redan har fått flera gånger är huruvida mitt deltagande legitimerar SION:s verksamhet. Jag är nog alltför obetydlig för att påverka detta. Jag skulle tro att min medverkan kommer att bestå i att jag får berätta något om mina erfarenheter. Dessa är redan välkända och används sedan länge som tillhygge både från vänster och höger.

Det här inlägget postades i Muhammedsaken, Projekt, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

8 svar på 1509: RH-projektet provocerar

 1. Krister skriver:

  Wow, Vilks deltar i Stop Islamization of Nations (SION).
  Ska bli intressant att höra efteråt om du känner att du smälter in bland deltagarna och deras målsättningar.

 2. Pingback: ‘Legitimerar du inte deras åsikter, Vilks?’ « Snaphanen

 3. Jolin skriver:

  Om lars wilks ska fortsätta vara mitt rättesnöre i livet så kommer han att stå vid entren o dela ut hitlermustascher…annars kommer en demokratisk dödsdom att fällas över LW.

 4. Emmy skriver:

  Hoppas du får givande dagar i New York, Vilks.
  För dem som av någon anledning missat det, sänder svt serien ”Work of art” på söndagskvällarna, där utövande konstnärer tävlar i kreativitet på olika teman för var ny vecka. Fantastiskt är det att se deras individuella skapande process och sociala samspel, vad som växer fram ur allehanda material, snickerier, stenar, foton, målningar och allsköns skulpturer som tar form. Fantastiskt är alltså bara förnamnet på detta projekt som tar plats i det ”big apple” och som t o m utandas den kreativa ångans inspiration genom tv-rutan.

 5. CeDe skriver:

  Ship to NY.

  En bra början är just att befria ordet.

 6. Lennart S. skriver:

  Jag håller med dig om att man ska inte överskatta din betydelse av ett besök på SION:s konferens i NY då det endast, men inte desto mindre viktigt, handlar om det konstprojekt du håller på med.
  Därav borde din medverkan inte innebära någon större sensation men eftersom PK media här i Sverige har sina egna konspirationsteorier och oftast inte fattar vad det är fråga om så blir det många gånger fel i media bara därför att de vill fylla ut sidorna med text så att det ser ut som om de gör någon nytta för läsarna.

  Jag önskar dig en trevlig och lärorik resa till NY till nytta för ditt konstprojekt. NY är ju något helt annat än den lilla ankdammen här i Sverige med endast ett fåtal personer, där du är en bland de, som inser vad som pågår både här hemma och i övriga världen.

  Din konst har ju visat att världen blivit mycket farligare de senaste årtionden. Som du mycket väl vet så är det just religionen som ställer till obehag och hemskheter vilket man aldrig trodde för 40-50 år sedan skulle bli en sådan verklighet att man blir påmind om det dagligen.
  Det värsta är dock att det synes inte gå mot det bättre utan snarare accelerar det mot det sämre och vad det kommer att sluta med det vet ingen.

  Lycka till med konstprojektet.

 7. mohammad skriver:

  Det synes nu då bara vara US Homeland Security som står emellan Vilks medverkan i kongressen.

  En tung division som kräver en stor portion ”Lycka till” för att ta sig förbi.

 8. Hej, Vilks.
  Detta är Omar Kalb som skriver. Eller pseudonymen.
  Jag är en vanlig man och reagerade på alla muslimska muppar som ondgjorde sig över muhammedbilderna för flera år sedan.
  Då startade jag muhammedbilder.blogspot.com.
  Som sedan blev mohammadcartoons.org och nu även domänen då jag kan göra internationell succe. http://www.mohammedcartoons.com.
  Om man googlar på muhammedbilder är min site i topp. Och jag ska fylla på ännu mer muhammedbilder. Har ganska fullt upp med lite allt möjligt och ej hunnit blogga så mycket senaste tiden. Ska iallafall forsätta driva muhammedbilder & CO både på http://www.mohammedcartoons.com och mohammadcartoons.org

  Varför inte skriva ett alster och skicka till min blogg? Den är inte så liten längre. Har växt utan speciellt mycket jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.