1464: Jihad Jane & Co

Noteras kan att fallet Jihad Jane rör något på sig. Rättegången som följd av den mordplanskomplott sopm hon var indragen i 2010 kan snart komma igång. Ytterligare en inblandad har erkänt. En lovande ung man valde fel vid skiljevägen. Expressen. Reuters.

Jag har alltid undrat hur Jihad Jane hade tänkt beväpna sig. Som konvertit borde hon vara svag för den heliga kniven, som amerikansk realist borde hon dock ha funderat på skjutvapnets fördelar. I konstprojektet är detta avsnitt den teatrala höjdpunkten.

Det här inlägget postades i Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

8 svar på 1464: Jihad Jane & Co

 1. Hemkär skriver:

  Det påstås att vi lever i ett kunskapssamhälle men sanningen är snarare att det aldrig tidigare har funnits så många okunniga människor som just nu.
  Anhängare av religioner frukar helveteslågorna och suktar paradisets frukter mer än att göra som Vilhelm Moberg så väl skrev; ”Ta vara på ditt liv för nu är det din stund på jorden.”
  Att leva livet väl är verkligen ett konststycke.

 2. Christina skriver:

  Välkommen till verkligheten Hemkär, håller med livet är ett konststycke. Tyvärr så får korkade människor större utrymme i nu tid med TV och media folk som ger dem plats både vad gäller religion och politiskt tyckande.Idioter blir ju inte längre inlåsta i vårt land,ständig frigång och resultatet drabbar oskyldiga människor som jag läste i morgontidningen.

 3. ryggrad skriver:

  Ni av Vilks läsare som inte kan tolka text eller sammanhang och saknar förmåga till självvärdering kan sluta läsa och spela förorättade eller uppmanade.

  Angående teatrala höjdpunkter (gripandet av konvertiterna får ses som den verkliga höjdpunkten, ett krav faktiskt).

  Konvertiterna öppnar i alla fall för en gränsöverskridande återkoppling och en oskriven fortsättning i århundradets viktigaste konsthändelse.
  På andra sidan Ö-sjön hade valet för Jihad -Jukka legat mellan (använd) stridskniv eller kanske den säsongsbundna fickyxan.

  I vårt lilla avlånga hade Jihad-Svenne inte haft någon hemmaarsenal att skryta med om han inte bor på landet där valet torde stå mellan jaktgevär och skattefri startpistol.

  Den urbane Jihad-Babben/Svenne kriminell kan välja mellan hel- eller halvautomatisk.

  Det är inte bara i USA som konveriterna ställs inför identitetspolitiska val.

 4. Krister skriver:

  Ursäkta lite off topic igen men måste bara länka till min andre favorit bland kolumnister på DN (förutom Lena Andersson) dvs. Hans Bergströms senaste kolumn:
  http://www.dn.se/ledare/kolumner/bolibompas-makt
  Lite on topic är det ju ändå med vad som får sägas/göras i Sverige – Europas japaner.

 5. Cecilia skriver:

  Krister,

  Tack, tack!

 6. Cecilia skriver:

  Fortsätter på Kristers off topic-linje, och delar med mig att detta skriveri (off topic just för tillfället i alla fall…):
  http://www.frihetssmedjan.se/2012/05/religion-och-humanism-vi-som-aldrig-sa-nagot/

 7. Muhammedbilderna skriver:

  Om man nu inte ska avbilda Muhammed och tar det på djupaste allvar så hur kan man då egentligen veta att någon annan har avbildat Muhammed om man själv inte har en egen inre avbild av Muhammed?

  En hund som sniffar hasch måste ju någon gång ha stött på den äkta vara för att veta vad den ska sniffa efter, eller hur?

  Min slutsats har därför blivit att de som dömer andras Muhammedbilder själv måste ha egna avbilder
  som de gått efter och att de därmed inte är i stånd att döma andra för grövre tankemässig inavel än de själva begått. Eller?

  http://kungabloggen.wordpress.com/2010/05/14/kungabloggens-muhammad-bilder/
  Sedan bör de alltid kunna förnyas eftersom en gud som kan allt i praktiken saknar inlärningsförmåga, därför är det upp till var och en att gnullah döden och bli sugen/tungomålstalad av gud efter bästa förmåga. För det är som vi alla vet likstelheten som bjuder den bästa motjucket i längden, ty inför denna kraft står både herren och viagra sig ganska slätt.

  -Ty likstel färdandes i tyngdlöshet uti rymden blir var och en sitt eget tidlösa likspett. (den 1:irrfärdens gravitationslösa glidverk)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.