Del 1372: Om åtals väckande

Idag har alltså åklagaren väckt åtal mot de tre män som anklagas för förberedelse till mord på en numera känd konstnär. Saken har aktiverat ett visst medieintresse och jag har fått svara på hur jag känner mig inför att vara ett tilltänkt objekt. ”Jo, tack, bara bra” är det givna svaret. Mordplaner har i mitt perspektiv blivit en vanlig åkomma. Någon nyhet var det inte heller eftersom jag har känt till det alltsedan jag för en tid sedan blev inkallad till förhör. Åtalet bygger på indicier och med sådana är det svårt att få fällande domar. Visserligen har polisen funnit en mordplan på ett A4-ark men sådant kan vara genuina jihadfantasier. Och att sällskapet begav sig till Röda Sten kan antingen bero på att de ville haka på håll-i-gånget på vernissagefesten eller ett gryende intresse för den internationella samtidskonsten.

 

En inte oäven, men dock inte fullt acceptabel möjlighet, vore en sammanslagning av mordrättegången med fallet trädfällningen. Den kombinationen skulle ge åklagaren möjlighet att kamma hem åtminstone en solid seger. Vidare skulle det ge polisen väsentliga lärdomar. I fallet med trädfallet inväntade polisen brottets utförande före tillslaget. Att ingripa vid misstanke om att brott skall begås ger sällan fällande domar. En möjlighet för åklagaren att dock finna en väg till att fälla de tre misstänkta skulle kunna vara att undersöka huruvida de har registrerat firmor eller om de deklarerar för näringsinkomst. Deras beteende tillsammans med mordplaner skulle då kunna tänkas rendera dem en företagsbot om minst 10.000 och högst två miljoner SEK.

 

Jag är redan i den farozonen. Åklagaren bör ej uraktlåta att följa auktionen av en oljemålning på auktionshuset Scheele. Att budet just nu ligger på dubbelt utropspris kan med största sannolikhet tillskrivas trädfällningen och den PR den har inbringat. Tyvärr kan jag inte på rak arm säga när målningen är utförd men det går att ta reda på. En kort period gjorde jag några målningar med träd vars kronor är formade som vimplar.

 

Den som i rättssäkerhetens namn vill stödja de tre missförstådda biennalbesökarna kan trycka på gillaknappen på ett Facebookupprop.

 

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

6 svar på Del 1372: Om åtals väckande

 1. Gurun Gudrun skriver:

  Gudruns sista rapport till OrakelOrganet: (Jag publicerar den i protest på L.V.s blogg, eftersom Ni tydligen ändå haft den under övervakning innan hot om min blockad togs ut.)
  Sammanfattningsvis: Under det snart gångna året sedan projektets initialisering kan, förutom punktvis, inget betydande resultat redovisas.
  Upprepade försök att fånga astralprojektioner eller spektralbilder av L.V. har varit förgäves. Objektet saknar antagligen andlighet och karisma nog för ett hyfsat hologram. Den Spirituella Mappen förblir tom, förutom några blad skrivna med osynligt bläck; Det intressanta chiffret talar om en stenhård samhällssatir, paradoxalt närmande sig metafysiska nivåer.
  Double entendre (adianoeta), är överflödande, med ett samtidigt saknande av Paraprosdokian och Iham. Detta ger vid handen tolkningssvårigheter och förvecklingar på makronivå. L.V.s motiv till satiren fördunklas, utan förlösande förklaring.
  Ljuspunkter finns dock; Bland kommentatorerna famlande i mörkret finns det stundtals en spiritualitet och nyfikenhet som bådar gott för det nya samhället kommande efter Den Stora Brandväggens fall. (Sverige 2019, profetia, Oraklet från Orsa 1999)
  Tack till L.V. och alla andra medverkande i projektet. Jag spår goda och trygga tider.
  (fotnot till facket O.O. : ”Jag vill inte vara med i en organisation som godtar en medlem som mig.” Groucho Marx)

 2. CeDe skriver:

  Tack Lars! You made my day.

 3. Humanist skriver:

  Bättre en terrorist i finkan än tio ruttna träd i skogen.

 4. danpark skriver:

  De lättkränkta muslimerna lär inte sluta med sina mordplaner, kan de inte skaffa sig en trevlig hobby istället, typ samla frimärken.

  http://bloggis.se/danpark/113737

 5. CeDe skriver:

  Dan park. Det är nog mer så att det kan finnas arbetsskygghet hos en del och då hägrar väl prispengar
  för en slakt, kan man tänka.

 6. Humanist skriver:

  Gurun Gudrun,

  Jag fick just en uppenbarelse av profetiska mått inför min inre blick med kraftig utbyggnad av svenska fängelser, förhöjda straffsatser för terrorbrott åtföljt av livstids utvisning. Min andliga vägledare ger också en bild av framtiden där gammal hederlig svensk helgfylla och sexuella utsvävningar håller muslimska ungdomar borta från den farliga moskeen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.