Del 1232: Kontraster i samma hus

ABF-huset i Stockholm kommer den 4 maj att ha två något olika arrangemang. Dels skall jag framträda och berätta om mina erfarenheter av religiös extremism och dels kan man ta del av ett samtal med krutgumman Leila Khaled som jag har skrivit om tidigare. Hennes besök har blivit kontroversiellt och Johan Lundberg har skrivit om saken på Axess i två inlägg. En intressant
utveckling där hennes förbindelse med konsten kan vara värd att följa upp. Extrem feminism och terroristanknuten Palestinapolitik är sådant som den kontemporära konsten har ett visst intresse för. Jag säger ”visst” eftersom jag inte tror att intresset är särskilt stort. Mainstream vill ha lite stillsammare inslag.

I varje fall är kontrasten fängslande, å ena sidan den förkastade rondellhunden å andra sidan den korrekta feministterrorismen.

En ny tidskrift Bright har just kommit ut med sitt första nummer. Jag har fått äran att skriva en berättelse om hur det begav sig med Rondellhunden. Inte för att det lär ändra på något, mytbildningen och önskan om att välja de enklaste lösningarna kommer säkert att fortsätta som tidigare. Men i alla fall finns min försynta historia i tryck.

 

Det här inlägget postades i debatt, Föreläsningar, Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

11 svar på Del 1232: Kontraster i samma hus

 1. Erb skriver:

  Snyggt omslag! Jag minns ett föredrag jag höll om rondellhundssaken för några år sedan där mitt försök till en objektiv sammanfattning möttes med största misstänksamhet från vissa lyssnare. Frågorna jag fick gick i mångt och mycket ut på att ta reda på om jag också var av ”rasistiska” åsikter… De enkla förklaringarnas dragningskraft är stark som ett svart hål.

  Angående ABF, vet du Lars hur man bokar plats? Har skickat intresseanmälan, med nummer och e-post men ej fått svar.

 2. Buskis skriver:

  Lars: Modigt av ABF! Lycka till!

  En helt annan fråga: Har du någon kommentar till detta?:
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/om-tornet-i-kivik-hade-kunnat-tala_6128257.svd

 3. CeDe skriver:

  Bilden på Lars Vilks som just nu går att beskåda på bloggen framstår som mer och mer intressant. Håller jag
  för den ena eller andra ansiktshalvan så framstår två
  vitt skilda karaktärer. Är det en tillfällighet, eller
  har vi en dr Jäkel och mr Hide framför oss.

  Snyggt foto i alla fall.

 4. *.morr skriver:

  ABF har en historia som tidigare ( då med hjälp av humanisterna) stödjer Lars föreställningar/föreläsningar. Rondellhunden – Musikalen hade tex. sin premiär där och det var fullsatt hus, och även då hade polisen hittat dit. detta måste ha varit nov2008 om jag inte missminner mig. Kommer även ihåg en dödlig snöstorm på väg hem, E-4an bjöd inte långväga på en likadan ”varm” stämning som återfanns i ABF-huset. Finns även en målning av Peter Dahl man kan stanna till vid i trappan, som leder till föreläsningssalen. Rekommenderas varmt för allehanda representanter av det moderata studieförbundet.

 5. anon skriver:

  Så nu har religiös extremism och marxistisk feminism blivit synonyma i din aningens förvirrade värld? Eller är det dina kompisar Johan och Per som ser =-tecken…

 6. Lars Vilks skriver:

  Anon. Vem har sagt att dessa företeelser har blivit synonyma? Jag påtalar bara vad som bjuds i den politiska underhållningen.

 7. mohammad skriver:

  Lars Vilks,

  Det är du själv som sprider mytbildningen om den försynta rondellhunden.

  Det uppenbara är för evigt uppenbarat genom dina Mo-Doggies, inte ens den hedniske Grepe kan mörka den transperansen.

 8. Lars Vilks skriver:

  Mohammad. Jag tror du överskattar min betydelse. Vilken resurs har jag gentemot mediernas totalitet? För de flesta debattörer är jag bara en fastlagd symbol som stadigt används som tillhygge. För övrigt kan käre Mohammad inte heller mörka sin egen transparens (om inte ditt ord skall symbolisera något annat).

 9. Camilla Grepe skriver:

  CeDe,

  Tack CeDe. Tidningen kommer att kunna köpas ikväll på ABF i Stockholm. Alternativt via http://www.brightmagasin.se

 10. Camilla Grepe skriver:

  mohammad,

  mohammad, jag frågade om Lars Vilks kunde skriva åt tidningen, vilket han hade vänligheten att göra. Skäll åtminstone på den som är ”skyldig”.

 11. Cecilia skriver:

  mohammad:
  Lars Vilks,

  Det är du själv som sprider mytbildningen om den försynta rondellhunden.

  Det uppenbara är för evigt uppenbarat genom dina Mo-Doggies, inte ens den hedniske Grepe kan mörka den transperansen.

  Kan du förklara lite närmare vad du menar?
  Håller med Lars, i att du överskattar hans betydelse… mer än som katalysator då kanske? Men då får man kanske titta på vad det är som katalyseras? Om man verkligen nu är intresserad av transparens? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.