Del 1023: Nekande bröder

Bröderna blånekar till varje inblandning i mordbrandsattentatet. Bevisbördan är onekligen betungande och brödernas förklaringar om grillfest i blåsigt hällregn ger dramat en ytterligare accent av Åsa-Nisse som terrorist. Nekandet är troligen religiöst betingat. Den fundamentale kan med all fundamentalistisk rätt hävda att det går bra att ljuga för de otrogna. Särskilt fängslande är de åtalades förklaring på varför deras tillhörigheter fanns på gården. Någon på grillfesten kan ha svängt förbi Vilks hus, alternativt har de planterats av polisen eftersom de är muslimer.

Men även om fumligheten var överväldigande kunde det ändå ha slutat riktigt illa. Endast min brinnande gardins grad tunnhet räddade situationen. Och förstås att den huvudsakliga branden ägde rum på mordbrännare själv.

Jag har inte yrkat något skadestånd eftersom mina materiella förluster inskränkte sig till en gardin och en blomkruka. Ej heller har jag yrkat skadestånd för den kränkning och illgärning som riktades mot mig. Jag skriver hellre över de sakerna på konstkontot. I denna regniga och blåsiga natt fick vi äntligen se konstens relationella estetik med vederbörlig verklighetskontakt teckna sig i ljusan låga (i ljusom logha).

 

Ömt har jag vårdat min krukväxt och prognosen tycks vara god. Lägg märke till det uppbyggda bladstödet till höger.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

3 svar på Del 1023: Nekande bröder

 1. ole martin skriver:

  Tycker du skall prova superlimm också.

  Läser din bok samtidskonstnär på 3 dagar, jag tycker den är mycket bra. Och rolig. Jag är snart färdig samtidskonstnär nu eftersom jag läst i 2 dagar.

 2. Jeanspastorn skriver:

  nämen har ”Helig Eld” fått komma in igen?
  vadan detta djärva tilltag, voro icke komposten god nog för denna planta?

 3. Wolfenstein skriver:

  Lögner i islams namn är betingat, det kallas taqqiya.

  http://www.danielpipes.org/comments/65699

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.