Del 997: Oh, what art can be

Tydligen finns det många fängslande historier i de svallvågor rondellhundsteckningen har skapat. Jag har just utväxlat några brev med en man från Iran. Han berättar att han och en vän kopierade teckningen och gav den till några bekanta. På något sätt blev denna blygsamma spridning känd och som han säger ”hamnade han i svårigheter” efter det att hans vän hade blivit arresterad. Han tvingades fly utomlands och kom till Sverige där dock rondellhundsäventyret inte var skäl nog för uppehållstillstånd. Han befinner sig nu i Kanada och det verkar som om han kan börja ett nytt liv där.

Han är inte på något sätt kritisk mot mig. Tvärtom tackar han mig varmt att han kom undan religionen och profeten och att han har börjat ett nytt liv.

I ett politiskt korrekt perspektiv är sekulära muslimer en svårbemästrad företeelse, otypisk som den är. I mångkulturens namn definieras muslimen som strängt religiös och de sekulära passar inte in utan marginaliseras både av de politiskt korrekta och, naturligtvis, av den ”äkta” varans representanter.

Så vill jag meddela att det under en tid kommer att bli mindre skrivet på bloggen. Jag förflyttar mig nu till Nederländerna och till projektet Out of Space. Det är ett naturreservat som ligger några mil öster om Amsterdam. Mitt namn står inte med på konstnärslistan, kanske av säkerhetsskäl. Som jag tidigare har berättat kommer jag att uppföra ett monument över den svensk-holländska vänskapen. Den har inte varit överdrivet stor. Några traktater slöts under 1600-talet; under samma århundrade anlände Louis de Geer till Sverige och fick fart på järnhanteringen vilket gjorde honom ofantligt rik. Sedan, ja, så har vi Cornelis Vreeswijk. Vänskapsförbindelserna har inte riktigt tagit fart ännu. Dags för ett monument. För att göra projektet mera attraktivt har jag utlovat relativt stora landavträdelser till holländarna. Jag hoppas ni ursäktar att delar av Sverige hamnar under Nederländerna. Förutsättningen är att monumentet får stå kvar under två års tid. På kartan ser ni de delar som holländarna har fått mitt löfte att överta.

Det här inlägget postades i Samtidskonst. Bokmärk permalänken.

5 svar på Del 997: Oh, what art can be

 1. Glöm inte alla holländare som flyttar till Värmland och startar camping, vildmarkssafari och annat. Det är en strid ström holländare som under senare år har upptäckt detta landskap.

 2. Lars skriver:

  Hej Anna! Tack för den upplysningen. Ack Värmland du camping du nederländska bygd…

 3. Lizen skriver:

  Hej Lars Vilks!

  Jag heter Lizen Johansson och håller på med ett stort projektarbete i historia/samhäll.
  Jag skriver om diskusionen som pågick i svenskadagstidningar under mars månad angående ”vilks rondellhund”, det är meningen att vi ska jobba med primärkällor.

  Frågeställningar jag jobbar med är bla. yttrandefriheten, orsaken, men framförallt uppståndelsen, hur tidningar väljer sina ”fiender”, och göra jämförellser med liknade händelser.

  Det skulle vara jätte intressant om du ville delge mig dina åsikter och kunskaper. Jag skulle uppskatta det jätte mycket om jag fick maila/ringa och göra en intervju med dig.

  MVH Lizen Johansson (studerar i Jönköping)

 4. Jacob C skriver:

  Därtill har nog holländarna, genom förvärvet av Saab Automobile, redan skaffat sig ett brofäste i Trollhättan.

  Men vi skall heller inte glömma att Göteborg aldrig hade blivit vad det är utan holländarnas medverkan under 1600-talet. De visste hur man byggde stad i sådan sankmark.

 5. Christer Eriksson skriver:

  Jag gillar inte att du sålde ut Jönköping med omnejd till de liberala holländarna. Det kommer fullständigt att krossa deras redan tidigare dåliga moral.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.