Del 990: Vulkan- och snopproblem

Lättkränkt och vulkanisk är denna vår tid 2010. Som alert konstnär har jag givetvis effektuerat en askdrypande krater.


I denna teckning finns också en man med hund, dock inte på något sätt en rondellhund. Kanske funderar mannen på det rådande flygförbudet.. Annat var det förr. Flyghjälten Biggles (”James Bigglesworth”) visade vägen redan 1938 när han i ”Biggles i oasen”, flyger rakt genom en sandstorm. Inte var det något större problem. Bigglesböckerna betraktas numera som rasistiska.

Så var det dagens känsligheter. I Om konst skriver Hanna Stahle om keramikern Christian Pontus Anderssons skulpturutsmyckning i motionsanläggning vid Uppsala universitet. Svävande mansfigurer som dock inte får visa snopparna såsom konstnären tänkt sig. Snoppen har blivit något som får noga övervägas med tanke på alla tänkbara besökares sinnelag.

Om mitt kommande besök på Campus i Jönköping diskuteras det på Facebook: ”By inviting this jerk you are playing with the emotions of Muslims Students”.

Det här inlägget postades i aktuellt i konstvärlden, Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

5 svar på Del 990: Vulkan- och snopproblem

 1. sultan of swing skriver:

  Fantastisk tegning, Lars Vilks.

 2. Den här rädslan för att kränka och såra känsliga människor har verkligen gått för långt. För vem är badbyxorna egentligen tänkta? Jag skulle vilja veta hur Uppsala universitet har resonerat där.

 3. Chgod skriver:

  Hårdhandskarna på, tråkigt att CPA inte hade mage att säga ”NEJ” till modifikationen.
  Styrkeförhållandet mellan arrangör och konstnär bör jämställas, innehållet må vara styrkt bortom allt tvivel när det fastslagits att berörd konstnärs verk skall visas. Att som arrangör ge sig in och ändra efter rådande impulser, ger inget annat än en uppvisning av maktutövelse, förtvivlan och destruktion.

  Tygla era känslor, arrangörer världen över!

 4. Cavatus skriver:

  Goda nyheter, Lars! Din baneman är död! Jag vet inte om du fått besked om det tidigare. Jag läste det här:

  http://www.friatider.se/konstnarskritikern-som-ville-se-vilks-dod-ar-dod/

  och gläds. Nu må så vara att kusten inte är helt klar ändå, då det finns vettvillingar som aldrig kan gräva ned en påhittad stridsyxa, men dock. Tiden talar för dig.

  Förresten, kommer ditt besök på Utrikespolitiska institutet att filmas och läggas ut på nätet?

 5. Arvid Bengtsson skriver:

  Men då är det väl dags att avlägsna snopparna på Bror Hjorts skulptur som står (fortfarande hoppas jag) framför centralstationen i Uppsala. De är som bekant målade i vacker guldfärg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.