Del 647: The Governor 2

Som det nu är bör ett verk 1 få en uppföljare genom 2. Så också för den av många uppskattade thrillern The Governor. Lagom till julskyltningssöndagen kan jag presentera The Governor 2. I den visar landshövdingen att hans resurser som konstverk inte skall underskattas. Inte ens jag kunde föreställa mig att han kan göra så mycket av en relativt kort monolog.

Missa inte Governor 2!

Det här inlägget postades i Musikalen Dogs, Projekt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Del 647: The Governor 2

 1. Christer Eriksson skriver:

  Hoppas Landshövding Sven Lindgren har tagit del av ”The Governor” så han har lärt sig att maktmissbruk inte är en framkomlig väg om han verkligen önskar att gå till historien som den stora filantrop han uppenbarligen aspirerar till.:)

 2. Fredrikzon skriver:

  Det roliga är att Henrik Teleman som i Governor 2 utmålas som ”The Governors Supporter” istället är konstnär Vilks och curator Börjessons supporter:

  – Min inställning är att chefen ska fockas om inte styrelsen är nöjd med de utställningar som planeras och genomförs. Den konstnärliga ledaren ska driva verksamheten inte styrelsen, säger han.

  – Jag tycker att yttrandefriheten inom konstlivet har tagit stryk under de senaste åren, man gör en massa hänsynstagande som innebär att friheten har beskurits för konstnärer.

  Att sedan landshövdingen tar Telemans personliga åsikter om konstnär Vilks till stöd för refuseringen får stå för landshövdingen.

 3. Lars skriver:

  Fredrikzon: Jo, det är ganska skojigt. Teleman är inte förtjust i Vilks men inte heller att en styrelse övertar den konstnärliga ledningen. I det läget sänder han ut två divergerande budskap: Vilks skall visas i enlighet med den konstnärliga ledningens beslut men Vilks borde egentligen inte alls visas.

 4. Fredrikzon skriver:

  Tvivlar på att han har sagt att Vilks inte borde visas. Är det möjligt att du tolkar honom så därför att han har mage att uttrycka sitt ogillande av ditt konstnärskap?

 5. Lars skriver:

  Det är ganska självklart att Teleman inte skulle förorda ett förbud för att visa Vilks. Han säger i intervjun att det säkert är bra för Kalmar. Men jag tror inte att han i sin negativa inställning till vad jag gör avser att det handlar om en smaksak. Jag menar inte att det är någon övertolkning att påstå att Teleman inte anser Vilks konst värd att visa.

 6. TK skriver:

  Lika trist som din övriga ”konst”…

 7. cn skriver:

  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.