Dogs stoppad igen

Jaha, så var det dags igen. Det står nu klart att det inte blir något uppförande av musikalen Dogs i Dalby den 13 september.

Initiativet till arrangemanget togs av konstsmeden Tom Sjunnesson som driver Konstfabriken i Siporexfabriken i industriområdet strax utanför Dalby. Efter den inspektion som företogs i början av sommaren föreföll allt vara klart. Under sommaren stod det emellertid klart för mig att det inte var alldeles okomplicerat. Ett kontrakt skulle upprättas med fastighetsägaren Thomas Lundström. Han var då på semester. Först den 8 augusti lyckades jag komma i kontakt med honom. Han nämnde då att han hade vissa reservationer som skulle hänga samman med att man inte önskade tillfälliga uthyrningar på området i Dalby. Dock lovade han att lämna besked 11-12 augusti. Han hörde inte av sig och visade sig omöjlig att nå per telefon. Genom en av hans medarbetare framkom att man skulle ha ett möte i Dalby den 18 augusti varefter besked skulle kunna lämnas. Några dagar senare fick jag veta genom min medarbetare Fredrik Axwik att Lundström sagt nej.

Eftersom konstsmeden Tom Sjunnesson driver Konstfabriken med två utställningar om året (alltså i hög grad ett tillfälligt arrangemang) är det föga troligt att saken rörde sig om en plötslig nyordning av hur området skall administreras.

Uppenbarligen är det så att ämnets känslighet ännu en gång fört med sig en censurering.

Det här inlägget postades i Musikalen Dogs. Bokmärk permalänken.

13 svar på Dogs stoppad igen

 1. cn skriver:

  ett ointelligent förslag. jag vet inte riktigt vad som är vad,men om ladonia är området eller landet jag vet inte vad ni kallar det, omkring nimis där, regeringen skulle väl välkomna att dogs uppfördes där. om fyrverkerier ingår i musikalen skulle den bli fin att se från vattnet, ni kan ordna båtturer etc, varför hela tiden ty sig till ovilliga (eftersom det är halva rörelsemaskinen). jag har verkligen inte förstått någonting

 2. Rasmus West skriver:

  Skulle bli väldigt mumin att uppföra dogs ”på vattnet”…

 3. Lars skriver:

  cn. Om du kan ordna elektrisk ström, teknik för videovisning, tjänligt väder är jag mer än villig att gå in på ditt förslag.

 4. fredrik skriver:

  Vänta några månader, hyr sen en isrink! Dogs on ice. Men då måste ni kunna skrilla.

  f

 5. david 29 malmoe skriver:

  Hej Lars. Har du koll på den här boken: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?a=353417&d=404 ?
  Obs. Recensionen är dock ingen höjdare..

 6. Marcus H skriver:

  Helt makalöst, vart är vi på väg?

 7. Pingback: Ministry of Art & Jump - Ministry News Blog » Blog Archive » No Dogs in Dalby

 8. Chgod skriver:

  men herreguud!!. prata med Färgfabriken.

 9. Pingback: Snaphanen » “Vi fødes alle gale”

 10. Bäste fläsk obestämd artikel inte skadar vår nådig profeten frid över honom och vad gjorde Maketbh svin från dessa synpunkter du Bahá’í mat, dryck och sov och sov med män miljoner kvinnor som lever utan ett mål hundar och tacka Gud för att det skapar en muslimsk Jag är stolt över religionen och profeten Mohammed är inte som alla djur, men djuren det bästa av dig och tunnare Alla känslor av människoapor och, om Gud så vill, kommer du att gå till helvetet och av helvetets eld och du ser i livet av de nedan är rätt och som är fel och Gud Vi muslimer lever i hälsa och välbefinnande och komfort tack vare vår religion inte känna att du rädda dig, du otrogna och Mnaht underutvecklade världen och har ingen heder eller moral vi inte vår oro Vad jag sade Aosmth Bäste föraktliga eftersom resten av våra liv för nedan ser du ett stycke smuts filter som du och en staty av splittring, du förtryckta oss eftersom vi är det bästa för dig och din önskade Lord trådar gå till helvetet du gris döden kommer och du kommer att se …

 11. Christer Eriksson skriver:

  I’m surprised 🙂

 12. Lars skriver:

  Ja, Christer, i den här saken kan man nog inte längre bli förvånad. Eftersom det är känsligt betyder det att vad som än görs kan det missförstås. Fastighetsägaren förstod att han löpte risken att bli befläckad. Bättre fly än illa fäkta, som det heter.

 13. Amit skriver:

  … och jag som inte hade bestämt mig ännu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.