Del 426: Censur i Eslöv

Allom bekant är det förmodligen att konstnär Vilks rondellhundsteckningar inte kan visas. Det är väl känt att dessa censurerats av säkerhetsskäl.

Nästa steg i en stigande spiral av symbolisk och negativ kraft är att konstnär Vilks själv må censureras. Det har precis inträffat och saken gäller den utställningen i Eslöv som organiseras av konstnären Fredrik Axwik Eslövbiennalen. Utställningen skall öppnas helgen 3-4 november och pågå i fyra veckor. Den kommer huvudsakligen att finnas i Medborgarhuset.

Jag har inbjudit för länge sedan att delta. Men igår fick jag av Axwik beskedet att kulturnämnden träffat beslutet att Vilks inte längre var önskvärd. Motivet som då gavs var att Vilks skulle få för mycket uppmärksamhet vilket skulle gå ut över de övriga deltagande konstnärerna vars insatser helt skulle komma i skymundan. Ett lika orimligt som överdemokratiskt beslut. Det skulle föra med sig att det inte går att ha med någon välkänd konstnär på utställningen. Nu handlade inte mitt deltagande om teckningar eller något annat Muhammedprojekt utan om att spika samman en konstruktion av virke som skulle ställas till min disposition. Men det går numera lika bra med restvirke.

Nå, efter att nämnden trasslat sig genom ytterligare diskussioner kom ett något mera sannfärdigt beslut: Vilks får inte vara med eftersom det kan leda till uppståndelse och kanske upplopp eftersom extrema krafter mycket väl kan reagera på Vilks närvaro i Eslöv.

Jag frågade då om nämnden och ansvarig kulturchef Eva Hallberg förhört sig med polisen syn på en sådan hotbild. Det hade man inte och hade inte heller något förtroende för polisen uppfattning i frågan. Högerdemonstrationer i staden hade tidigare urartat utan att polisen gjort något åt saken. Därför gjorde man en egen bedömning.

Vilks har nu blivit så farlig att blott han visar sig i Eslöv föreligger risk att folkgrupper ger sig ut på gatorna för hejdlösa uppror och därmed förmörkas bilden av det idylliska Eslöv.

medborgarhuset_i_eslv-1lit.JPG
Medborgarhuset i Eslöv där biennalen skall äga rum utan Vilks

eslovvyvattentornet.jpg
Eslöv

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

44 svar på Del 426: Censur i Eslöv

 1. Göran E skriver:

  LN:

  ”Kommentar av Göran E | 2007/10/19 kl. 12:23:37”

  Kul med dina fejk-inlägg, men det kanske blir lite rörigt på bloggen till slut.

  Ungefär som i din hjärna.

  Förlåt för att jag sårade dina känslor angående ”univeritetslektor” Lars Jansson.

  Jag förstod inte att ni var privat bekanta.

  Nu kan du hetsa hundarna mot grannens barn.

  Eller misshandla hustrun.

  Din lilla fjärt.

  Göran E.
  redaktör.

 2. js skriver:

  Stefan skrev tidigare:

  ”Jag personligen tycker verkligen synd om alla ej fundamentalistiska muslimer som måste leva med den misstänksamhet och bespottning som riktas mot muslimer som grupp. Jag kan inte påstå att denna blog gör saken enklare för dessa människor då Lars i allra högsta grad hjälper till att öka motsättningarna, en form av uppvigling som jag ser det. Jag förstår inte heller det hat som riktas mot muslimerna som grupp. ”

  För mig framstår religionen Islam mer och mer kontroversiell. Denna religion är tydligen så farlig att ingen vågar ställa ut Lars teckningar.
  Utan att någon har hotat utställningen i Eslöv så anser utställarna ”att det kan leda till uppståndelse och kanske upplopp eftersom extrema krafter mycket väl kan reagera på Vilks närvaro i Eslöv.”

  Om vi nu inte får diskutera känsliga ämnen därför att risken att det kan bli motsättningar, så undrar jag vad får vi diskutera?

  När blir det inte motsättningar? Det är det när vi alla har samma åsikt. Samma åsikt hade de i gamla DDR och liknande länder.

  Tydligen har religionen forfarande ganska stor makt. Tillräckligt för att vissa inte vågar låta Lars Vilks ställa ut.

  Hur var det nu, ska konst få vara provokativ? Eller det gäller inte tabu belagda ämnen.
  Vem får bryta tabun?

  Lars Vilks ville testa gränser och tydligen går gränsen här.

  Det är kanske dax att införe en lag som föreskriver att vi inte får kritisera eller göra satir över företeelser i samhället som kan kränka folk eller som kan skapa motsättningar eller som kan demonisera vissa grupper eller ………………….

  Vi får väl göra upp en lista med vad som inte får kritiseras……….

  1.
  2.
  3.
  4.
  …..

  Kan ni hjälpa mig att fylla i listan?

 3. Humle skriver:

  For till Alingsås i gårkväll och lyssnade och lärde av Lars Vilks. En fantastiskt bra föreläsning av en intellektuell gigant. (För de yngre läsarna betyder det att ”Vilks äger fett”).
  Eslövs kommun och dess kulturnämd tar ett politiskt korrekt beslut och slår in på en regimtrogen linje eftersom det föreligger en risk att någon muhammedan skulle kunna bli kränkt.
  Eslövbiennalens program har efter påtryckningar fått en helt ny nriktning för att inte väcka någon som helst uppmärksamhet. Man kommer att visa teckningar som kommunens dagisbarn skapat med ”hösten” som genomgående tema. Deltager gör också konstnärer från ABF kursen ”vi målar med oljefärger”. Musikskolan i Eslöv underhåller och för er som är sugna på bingolotter finns även dessa till försäljning. Slutligen kan tilläggas att det är ett drogfritt arrangemang. (För de yngre läsarna: Eslövs kulturpolitik suger).

  HUMLE

 4. Göran E skriver:

  JS,

  Det är inte synd om Lars Vilks att han inte ”får” bryta alla existerande tabun.

  Det är synd om honom för att han bryter mot ett tabu och sedan blir dömd till döden för det.

 5. stefan peterson skriver:

  Vacker byggnad, konsten och kulturen i Eslöv verkar ”fängslande” !
  För tankarna till gammal DDR arkitektur.
  Dags för ett Nytt konstprojekt av Lars Vilks med några medarbetare
  ”RIV SKITEN, GE PLATS FÖR SAMTIDSKONSTEN, ELLER TÄCK ÖVER ALLT MED EN VACKER RÖD SLÖJA”

 6. ln skriver:

  Apropå Eslöv, den forna pärlan i Skånes mitt, och den trötthet Lars Vilks måste känna inför den fega stupiditet han där har mött – och som han och alla andra icke medlöpare efterhand kommer att möta näst intill överallt i det Sverige som nu befinner sig i övergången till Swedistan – klicka över till http://kurtlundgren.webblogg.se/ och tag del av några klarsynta synpunkter på den rådande situationen!
  – – – – –
  ”Jisses vad jag är trött på detta muslimska gnölande – varför gnölar inte vietnameser, buddhister, serber, italienare, spanjorer, greker, indier och kineser över förhållandena i Sverige?
  Men på något sätt passar ju den lidanderoll, denna religiösa offerroll, in i det svenska sociala paradigmet, som innebär att det är synd om de flesta, att man ingenting själv kan göra åt sin situation, att samhället därför måste hjälpa till med stöd av alla de slag – här finns nu en grupp på mellan 500 000 och en miljon människor som socialstaten kan ta hand om – arbetsuppgifterna för det socialindustriella omhändertagandekomplexet är därmed oändliga.”
  http://kurtlundgren.webblogg.se/
  – – – – – –
  Dagen ledare i DN: Goda råd att följa för att snabbare komma till Swedistan.

  1. Bryt kopplingen mellan islam och utanförskap. Med arbetskraftsinvandring och en rörligare arbetsmarknad skulle vi kunna få en större muslimsk medel- och överklass också i Sverige. Det skulle minska stigmatiseringen.

  2. Skilj på tro och terrorism. Islam är ett välkommet inslag i Sverige. Militant islamism är det inte.

  3. Likställ världsreligionernas ställning i Sverige. Om svenska universitet erbjuder prästutbildning finns ingen anledning att inte också erbjuda imamutbildningar. Och om vi accepterar klockringningar bör vi också välkomna minareter och böneutropare.

  4. Ställ krav på muslimska samfund, skolor och andra rörelser. Ska statsbidrag utgå ska företrädarna också ställa upp på samhällets liberala värderingar. Den aktör som bistår med råd, kontakter eller uppmuntran till terrorhandlingar har förverkat sin trovärdighet i ett demokratiskt, öppet samhälle.

  5.Skärp den sociala kontrollen och uppmärksamheten så att fanatiker tidigare möter motstånd.
  DN 19/10 2007, dn.19/10.2007@dn.se
  – – – – –
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=573&a=706226

 7. Göran E skriver:

  OCKSÅ VAR DET EN FÖRTIDSPENSIONÄR

  som skojade till det på sitt eget vis…

  …när han blev kränkt över att kompisen, ”universitetslektor” Janssons självpåtagna auktoritet ifrågasattes.

  En barnmisshandlare.

  Hustruplågare.

  Hustyrann.

  En fjärt.

  Elaka hälsningar till sinneSSvage LN från
  Göran E.
  Nyliberal Redaktör.

 8. stefan peterson skriver:

  Vi närmare eftertanke så är det nog bättre att täcka över hela skiten men en SVART BURKA
  så att ingen kan komma varken ut eller in.
  och döpa om ”byggnaden” till ”Amatullah huset”.

 9. Göran E skriver:

  Stefan Peterson:

  Intressant idé. Något liknande prövas för närvarande av konstnären Pål Vigeland runt Nobelmuséet i Oslo.

  För att testa Yttrandefrihetens gränser. Kemiske Sune har tidigare varit involverad i det spännande projektet.

  Påannonserades av en entusiastisk Mårten Arndtzén i P1 Kulturnytt.

  Fast då gällde det inte arabvärlden förstås.

 10. js skriver:

  Tack Göran E. för dina kommentarer. Alltid givande, får mig att fundera och reflektera.

  Ursäkta att jag är lite trög/ ej så intelligent/ dum ihuvet (stryk det som inte passar) men jag förstår inte:

  ”Du slår in öppna dörrar. Mobergs utvandrarsvit skrevs väl knappast igår.”

  Med anledning av mitt inlägg:

  ”Om jag modifierar mig så är att det snarare så att vi har indoktrinerats. Om vi titta längre tillbaka i vår historia så har folket fått sin religion och där med basta. Det har inte varit något annat att välja på och nåde den som avvek från den rätta läran.”

  Vänligen, ”gubben” JS

 11. ln skriver:

  Jisses redaktör Göran E,
  vad du plötsligt har blivit elak och aggressiv. Har du blivit trampad på liktårna? Varför väljer du mig till måltavla? Du lyckas hopa invektiven till en rejäl brakskit: men om du menar att jag skall uppfatta mig som en Sturmbannführer. så kan du väl inte samtidigt kalla mig förtidspensionär, ej heller kompis till missförstådde ”universitetslektorn” Jansson.

  Du gör ett förvirrat och insufficient intryck – kanske glömde du att ta din medicinering i morse. Res till Eslöv, Skånes forna pärla, och koppla av ett par dagar på ett Spa – Spa e Bra – Få massage och må bra på ett Spa idag!
  http://www.spa-e-bra.se

 12. Bagdad-Bob skriver:

  Efter en tids frånvaro till följd av alla möjliga problem som gud vill skicka på mig är jag glad att vara tillbaka. Jag såg inslaget med Amatullah, det är ju typiskt att mina fördomar besannades. Jag talade ju tidigare om hennes kroppskondom och det visade sig vara sant(eller var hon naken? Jag gissar att hon är från Nigeria). Fredrikzon! Svara på mitt tidigare formulär och kolla om du omfattar den svenska kulturen?

 13. Göran E skriver:

  Bäste JS,

  Jag uppskattar dina inlägg. Förlåt om jag var lite på krigsstigen igår, men du verkar kunna ta det mesta med avväpnande humor.

  Dina rader fick mig helt enkelt att tänka på Moberg och den tiden han både skrev i och beskrev.

  En på många sätt dålig och för många människor kvävande tid.

  Min poäng är att det kanske är lite överdrivet att samma grad av indoktrinering/tvång kvartstår. Att plågas av en och annan skolavslutning tror jag att ungarna tål.

  Men andra ungar är utsatta för nya och betydligt värre hot än de Moberg beskrev när han berättade om det svenska samhället.

  Eller vad tror du?

  Vänligen,
  gubben Göran.

  PS, varför tror du att jag skulle se ner på DIG??? Hårda och sköna tag är väl en sak, förakt något helt annat.

  PS2. Jag tror att det kan vara meningslöst att falla in offerrollen som den som inte ”får” säga som det är, och reflexmässigt beklaga sig över censur, i stället för att rätt och slätt ta de debatter man finner viktiga.

  Men det är klart, vissa opåkallade låsningar kan ju vara intressanta att påvisa.

  Jag ändrar mig, och slänger in en brandfackla:

  Abort.

 14. Cecilia skriver:

  Lars skrev:
  Jag frågade då om nämnden och ansvarig kulturchef Eva Hallberg förhört sig med polisen syn på en sådan hotbild. Det hade man inte och hade inte heller något förtroende för polisen uppfattning i frågan. Högerdemonstrationer i staden hade tidigare urartat utan att polisen gjort något åt saken. Därför gjorde man en egen bedömning.

  Intressant är att ”svenskar” är självkritiska, utan att riktigt medvetet se vad de gör” – …och hade inte heller något förtroende för polisen uppfattning i frågan.” Visst är det kul?
  Minns den lokala gamla polisen, som hade en pistol i midjebältet (inte så lågt från Eslöv och inte i min barndom). Han var stolt och glad, och alla lät honom ha den. Dessutom var de stolta och glada, de med. För allt var på ”skoj”.

  Göran E:
  Bultande intellekt – vad fick dig dit? Ta’t lugnt. Eller skojar du med oss alla?

 15. Göran E skriver:

  ”Kommentar av Joanna | 2007/10/19 kl. 02:39:47

  Göran E, Förenta Staterna är en demokrati, men visst haltar den. Om Microsoft eller GM av någon anledning skulle vilja lansera en egen president inför nästa val, så skulle företaget lätt kunna se till att denna blev vald. En vinst är bara en funktion av kampanjpengar. Och skulle en sådan gå dåligt ett tag köper företaget bara en ny strategi.

  Sådana här kampanjer kan inte Volvo eller Ericsson driva här hemma.

  I USA avgör folket vem som blir president, men bara de med pengar, och gärna med ett storföretag i ryggen – det är ett haltande folkstyre.”

  Men Joanna: Vad händer om Microsoft stöder Osama och GM Rudy?

  Eller om GM stöder Sahlin?

  Eller om Svenskt Näringsliv/SAF stöder JA till EU?

  Eller om Wallenberg stöder Socialdemokraterna?

  USA är mer än 30 ggr så stort som Sverige. Klart att det krävs en person med lite större kraft och även maktbas än Reinfeldt för att styra det. Men folket väljer. Både president och parlament.

  Är förresten Sverige också en haltande demokrati? Eller är vi som vanligt bäst även inom detta område?

  Var finns det perfekta landet? Det finns inte.

  Men Förenta Staterna fortsätter att vara en av de största demokratierna, inte mindre livskraftig än det sovande land du själv (troligen) bor i.

  Vänligen
  Uncle Göran.

 16. Göran E skriver:

  Älskade Cecilia,

  Fick mig vart?

 17. Göran E skriver:

  Gote,

  Du har rätt. Förlåt, citeringen var lite taskig.

  Din trätobroder.

 18. Cecilia skriver:

  JS – du verkar vara en lugn och trevlig människa. Du har ju t o m lyckats förleda Göran…?
  Rekommenderar Göran lite Lorca som balans.

  Man får ju inte glömma – ”Jag, jag”… vilken form det än vara månde. Och i vilket tidsperspektiv. Det vara måde.
  Åsså ”vara månde” helt apropå – Fri tolkning.
  Ni reder nog ut det?

 19. Cecilia skriver:

  Göran – skrev medan du skrev.

  Bara så att du vet :-).

 20. Omar skriver:

  Det är ganska ironiskt att det är muslimer själva som faller offer för självmordsbombare.
  Som dådet i Pakistan idag 130 döda av en självmordsbombare som tror han kommer till himlen och får 40 oskulder. Det kallas Jihad:heligt krig. Det är alltså heligt för muslimer att döda muslimer som passar inte in i galenskapen?
  Detta är något jag inte förstår desto mer jag tänker på det desto sjukare och helt meningslösare verkar det?
  Har ni någon bra förklaring.
  Kanske Amatullah eller något annan fundamentalist har? Men det är nog bara massa trams som de muslimer som skrev massa hot mo vilks blogg när debatten var som hetast.
  Omar

 21. ln skriver:

  Är någon intresserad? — Finns det några muslimskeptiker kvar här?

  Eller går ni alla och väntar på att blide redaktör Göran E skall bli den andre äkta blå-gule imamen, allahs nyaste svenska språkrör (efter herr Kielan-Karlsson), som skall öppna era ögon för den enda sanna gröna tillvaron. Allah aukbar.
  – – – – –

  EUROPEAN ORGANIZATIONS GATHER IN BRUSSELS TO ORGANIZE RESISTANCE TO ISLAMIZATION AND SHARIAH
  Vigilant Freedom Europa
  PO Box 580
  Wakefield WF1 9FR
  United Kingdom
  http://www.vigilantfreedom.org/910blog
  http://www.vigilantfreedom.org/910forum

  FOR MORE INFORMATION:
  Ann Marchini
  0044.788.75.64.825
  – – – – –

  COUNTERJIHAD EUROPA
  Building Networks and Coalitions Against the Islamisation of Europe
  http://counterjihadeuropa.wordpress.com./

 22. Göran E skriver:

  Kära fröken Cecilia,

  Du verkar lite kritisk i dina tankebanor.

  Tänkte du på något särskilt?

 23. gengångaren skriver:

  Censur på vilks.net! – då får man skicka fram andeväsendena, hälsar ln
  ———————————————————————————

  Är någon intresserad? — Finns det några muslimskeptiker kvar här?

  Eller går ni alla och väntar på att blide redaktör Göran E skall bli den andre äkta blå-gule imamen, allahs nyaste svenska språkrör (efter herr Kielan-Karlsson), som skall öppna era ögon för den enda sanna gröna tillvaron. Allah aukbar.
  – – – – –

  EUROPEAN ORGANIZATIONS GATHER IN BRUSSELS TO ORGANIZE RESISTANCE TO ISLAMIZATION AND SHARIAH
  Vigilant Freedom Europa
  PO Box 580
  Wakefield WF1 9FR
  United Kingdom
  http://www.vigilantfreedom.org/910blog
  http://www.vigilantfreedom.org/910forum

  FOR MORE INFORMATION:
  Ann Marchini
  0044.788.75.64.825
  – – – – –
  CounterJihad Europa
  Building Networks and Coalitions Against the Islamisation of Europe
  http://counterjihadeuropa.wordpress.com./

 24. Cecilia skriver:

  Omar, människor Vill.
  De vill tro gott, de vill ”ha”, de vill – mest av allt? – vara unika.
  Och det är alla. Men att förstå det, är ibland… ack så svårt.

  Vem kan jag lita på? Vem är alltid där?
  Tja, inte ens jag själv. Alltid.
  Att förlita sig på andra, kräver en del. Jag själv är långt ifrån där.

  Men jag kan förstå var jag ”är”. Eller inte är.
  Och jag är glad för att jag inte är en självmordsbombare,
  Glad för att min programmering är annorlunda.

  Och förresten – 40 oskulder – nja… inte min grej, Ge mig 40 män!
  Nja, ge mig större trädgård istället. Eftertankes kranka blekhet är behagligare.
  När jag tänker efter.

 25. Cecilia skriver:

  Göran – jag är inte kritisk. Har slutat med sån’t.
  Är bara tradigt nuförtiden.

  Tycker du jag är mesig då?

 26. Göran E skriver:

  ln:

  ”blablablabla…. hets.hets.hets…..blablablabla…hets.hets.hets”

  Nytt versmått, presenterat för första gången i världshistorien. På Vilks nät.

  Ang. din sårade oskuld:

  Jag synar.

  Sieg Heil!
  Imam Göran E.
  poet i din tjänst.

 27. Förundrad Eslövsbo skriver:

  Stoppa censuren i Eslöv !
  Frågade Vilks Eva Hallberg vilka demonstrationer hon syftade på? Mig veterligen så är de enda politiska oroligheter som förekommit i Eslöv i modern tid de då vänsterextremister understödda av terrorgruppen AFA förra hösten anföll ett av Sverigedemokraternas utbildningsmöten i just Medborgarhuset. AFA & co visade sina demokratiska värderingar genom att kasta in stora järnrör genom entrédörrar och fönster utan att visa någon som helst känsla för den fara det innebar för folket innanför (eller någon respekt för stadens nyrenoverade 50-åriga stolthet – Medborgarhuset).

  Kanske det är säkrare att släppa loss dessa ”kulturarbetare” i Vilks brädhög. Skämt åsido, jag själv var inte någon stor beundrare av Vilks ”julgransprojekt” men tycker att det är mycket märkligt att Kulturnämnden som då var väldigt övertygade om Vilks stora talang nu ryggradslöst tar tillbaka en inbjudan man gjort innan ”Muhammedprojektet”. Personligen tycker jag att det är en parallell mellan brädgranar och rondellhundar eftersom att båda förmodligen framställts för att ge en känsla av osäkerhet hos granskarna. Gemene man på Eslövs gator blev lika berörda av brädgranen som gemene muslim blev av rondellhunden Muhammed. Eslövsborna ”gillade dock läget” till skillnad från stora delar av den muslimska världen som nu försöker skrämma Vilks till tystnad.

  Eslövs Kulturnämnd har ju här ett ypperligt tillfälle att visa att man tror på yttrandefriheten och samhällets förmåga att skydda den. Det är bättre att Kulturnämnden håller sig till sina domäner och lämnar säkerhetsbedömningarna till Vilks och Polisen.
  Sluta leka censurbyrå, visa civilkurage och passa på att fördöma de ”demonstrationer” man hänvisat till och de krafter som med hot om våld försöker kväva den fria konsten !

  Välkommen Vilks till Eslöv med din nya konst(iga) brädhög !
  Förundrad Eslövsbo

 28. Steve skriver:

  Scrappleface, News Fairly Unbalanced, 19 oktober 2007

  När över 130 dödats och 400 skadats i självmordsattacken i Pakistan mot Benazir Bhutto, såg representanthusets talman Nancy Pelosi (Dem.) detta som ”symptomatiskt för fundamentalisternas korståg mot kvinnor och jämställdhet.”

  Att en framstående kvinnlig politiker attackeras så här, hade fått henne att tänka om i fråga om kriget mot terror. ”Denna kvinnohatande massaker har till sist fått även min tröga skalle att fatta vad Bush försökt säga i åratal”, sade hon. ”Terroristerna har inga legitima klagomål, inget samvete och inget plats i ett civiliserat samhälle. Vi måste krossa dem…”

  ”De här kvinnohatarna måste få veta att vi menar allvar”, sade talman Nancy Pelosi. ”Och till dem som begår dessa grymheter mot kvinnor säger jag att vi tänker inte tolerera detta mer, vi kommer inte att förhandla, och vi kommer inte längre att vara rädda. Nu blir det er tur att vara rädda-”

  (Läs baklänges: ritas rä atted ! Tyvärr ! )

 29. Göran E skriver:

  FOR ENGLISH AND GERMAN SPEAKERS:

  THE ABOVE MENTIONED PHRASE IN GERMAN WAS MERELY A FRIENDLY SALUTE, ADDRESSED TO A SWEDISH LITTLE DOG COMMENTATOR WHO IS TERRIBLY UPSET ABOUT LOST VALUES, FOREIGN NON ARYAN PEOPLE AND MOSLEMS IN PARTICULAR.

  SOON WE WILL RAISE A FUND FOR HIS ESCAPE TO THE NORTH POLE, WHITEST OF ALL WHITE PLACES. FURTHERMORE, HE WILL BE ABLE TO BRING A WHITE HORSE, A WHITE COW, A WHITE CAT AND, OFF COURSE, A WHITE DOG, TO SECURE HIS GENETIC CONTINUITY.

  PLEASE SEND MONEY TO ”THE POLAR PROJECT” C/O ARTIST LARS VILKS, KULLABERG, SWEDEN.

  WITH KIND REGARDS,

  GORAN E.
  Chief Editor of The Rondellhundsparlör.

 30. Cecilia skriver:

  Göran skrev:
  ”Kära fröken Cecilia,

  Du verkar lite kritisk i dina tankebanor.

  Tänkte du på något särskilt?”

  Jo, jag tänkte på något särskilt. Att det är lätt att vara trevlig och sympatisk, när omvärlden så påbjuder.
  Men vem är man själv egentligen, om normera runtikring inte finns? Om normen för en själv är det man själv bestämmer och inte vad åskådaren ”bestämmer”? Dvs, hur mycket av ens beteende är ”ögontjäneri”?

  Ja, du frågade ju…

 31. elen skriver:

  Sieg Heil själv, imam in spe Göran E!

  Nu har du tydligen rullat igång på allvar – tänk om du redan hade varit utövande gul-och-blå imam, då hade du kunnat utfärda en fatwa föreskrivande dekapitering av din opponent.
  Som det nu är får du nöja dig med att uppträda som en kopia av folkkäre Täppas Fogelberg.
  -Vad det är för fel med det? Inget! Inget alls! Var och en efter sin näbb. 🙂

  ’Heil po daj’ – sov sött!
  Imorgon kan vi hetsa vidare.
  ——————-
  PS det var som fan, till skillnad från Täppas F. uttrycker du dej riktigt begripligt på främmelska. Bildad karl!

 32. Fredrikzon skriver:

  Vilket formulär är det du ber mig fylla i, Bagdad-Bob? Det från jättelänge sedan där du bland svenska kulturella dygder anförde att en äkta svensk tar sig ett par rejäla supar under helgen och inte badar bastu iförd smutsiga kalllingar?

  Jag har tyvärr tappat bort det. Kan du skicka det igen?

 33. Fredrikzon skriver:

  Jag förmodar att Vilks jobbar med ett svar till Stefan 2007/10/19 kl. 09:44:59.

  Under tiden tycker jag det är värt att fundera på det Stefan skriver:

  ”Om det vore Hells Angels du testade yttrandefriheten på vore det lite roligare, du skulle säkerligen få dödshot där med.
  Med 100% säkerhet kan du utgå ifrån att hela den gruppen är fundamentalister och fanatiska idioter som ej tål att du deformerar deras logotyp.
  Skulle det fungera i yttrandefrihets projektet Lars?
  Vågar du testa att leka med deras Logotyp?
  Får man driva med HA?”

  Jag uppmanar ingen att följa Stefans förslag, även om det säkert skulle vara belysande. Hells Angels pratar man inte gärna om överhuvud taget, det är mycket lättare att prata skit om muslimer. Vet vi alla, innerst inne, att hot från det hållet är mycket allvarligare än hoten från amatullah och en anonym skådis på en virrig hemsida som KANSKE härstammar från Bagdad?

  Hur gick det för krögaren som vägrade betala ”skyddsavgift”? Hur gick det för journalisterna som kom för nära inhemska nynazistiska grupperingar? Där var det inte tal om mediala hot via mail eller hemsidor.

 34. TJ skriver:

  Värsta brutalhangaren, komplett med återvändsgränd-skylt.

 35. ellin skriver:

  Fredrikzon

  Sådana som du borde hållas i koppel och stå under ständig bevakning!
  Kan du tala om för oss vad du har för slags relation till islam?!
  Ditt engemang för terrorideologin islam tyder på att du ruvar på något skumt!

 36. stefan peterson skriver:

  ”Googlade” och råkade då få fram detta 6 månader gamla riksdags protokoll
  Har kanske redan varit uppe på tapeten i denna debatt ? Men jag sänder länken ändå
  om ni missat dessa ”experter” och ”frågeställare”

  Var går gränsen för den konstnärliga friheten? (2006/07:RFR6)

  Det är nu fast slaget i Sveriges Riksdag:
  GRÄNSEN GÅR KL 11:55, sen skall det vara TYST.

  http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=10&doktyp=rfr&rm=2006/07&bet=RFR6&dok_id=GU0WRFR6

  ”” Jag räknar med att ni fem får disponera tiden fram till kl. 10.10 då vi bryter
  för en 20 minuter lång paus. Efter pausen kommer företrädare för de sju riksdagspartierna
  i utskottet att ställa frågor.
  Tyvärr är vi tvungna att avsluta utfrågningen senast kl. 11.55 då voteringssignalen
  börjar ljuda i hela huset. Vi riksdagsledamöter måste då rusa i väg så
  att vi hinner till plenisalen kl. 12.
  Vi har alltså ett tufft schema som innebär att jag måste vara mycket strikt
  och be alla inledare och utskottets ledamöter att hålla sig till de angivna tiderna.
  Jag kommer därför att påkalla talarnas uppmärksamhet när någon minut
  återstår av deras talartid. ””

  Sett i detta ljus blir Lars Vilks rondellhunds projekt ännu bättre och viktigare.

 37. Fredrikzon skriver:

  signaturerna ellin, Islamofob, Freud, Whiskas, !!!, Neutral med flera med flera,

  härligt att se att du är på hugget! Tack för dina insiktsfulla analyser.

 38. Pingback: Ministry of Art & Jump - Ministry News Blog » Blog Archive » Biennals-deltagare stoppad

 39. Göran E skriver:

  Kära Cissi,

  Tydlighet är svårt. Vem är ögontjänare? Det skulle troligen bli besvärligt för dig att axla rollen som företagsledare. Men detta är inte det högsta, jag har själv nyligen förlänats hederstiteln Imam av oklanderliga käll/ors/ skällor.

  Jag bär den med stolthet.

  Civilisationens tunna fernissa är ett ständigt aktuellt ämne. Villiga skarprättare finns alltid att tillgå.

  Normerna runtomkring är nödvändiga för att skarprättarna inte skall blomma ut.

  Om ditt inlägg å andra sidan syftar till att tillrättavisa en gammal redaktör som tröttnat på att låtsas att han respekterar hetsaren:

  Den anonyme hetsaren beskyller 400.000 anonyma människor för att vara samhällets olycka, utsugare, ett gift och mördare. Råttorna som kryper på journalfilmen. Resten platsar som förrädare.

  Den gamle redaktören svarar till slut med att på ren djävulskap testa samma sofistikerade grepp mot den anonyme hetsaren.

  Den anonyme hetsaren anklagar redaktören för…

  …vulgärpropaganda…nedlåtenhet mot pensionärer…

  Och att vara Imam!

  Den anonyme hetsaren känner sig kränkt.

  En till förrädare till har sårat honom.

  Dra dina egna slutsatser.

  Nu lämnar jag hangaren och stiger ut i den civiliserade höstluften.

  Högaktningsfullt,
  Göran E.
  redaktör och stridspilot.

 40. Cecilia skriver:

  Göran – jag menade ”bara i största allmänhet”.
  Att det var något som alltid är bra att fundera på…
  Menade inte alls dig, alltså.

 41. Mushrik skriver:

  Fredrikzon: ”Hells Angels pratar man inte gärna om överhuvud taget, det är mycket lättare att prata skit om muslimer.”

  Hell’s Angels har faktiskt många gemensamma beröringspunkter med gangsterprofeten Muhammeds ursprungliga rövarband: försörjning genom kriminell verksamhet, stenhård apartheid mellan medlemmar och icke-medlemmar, följer egna lagar, älskar våld som påtryckningsmedel, behandlar kvinnor som egendom, o.s.v.

  Men Hell’s Angels är helt marginell som geopolitisk faktor. På en logaritmisk skala så befinner sig Hell’s Angels nånstans mellan en enskild person och en mellanstor stad. Låt mig exemplifiera med en lista över hur stor grupp som kränks av olika tänkbara rondellhundar:

  – Russell Crowe som rondellhund: 1 argsint skådespelare blir kränkt.
  – Hell’s Angels emblem som rondellhund: 1 000 gangsters blir kränkta.
  – L Ron Hubbard som rondellhund: 1 000 000 scientologer blir kränkta.
  – Muhammed som rondellhund: 1 000 000 000 muslimer blir kränkta.

  Självklart är det mer intressant med en större grupp än en mindre, ceteris paribus. Speciellt om det är en jättestor grupp som klassificeras som ”svag” av PK-maffian, och som anses behöva skyddas extra mycket från provokationer för att inte gruppens stormtrupper ska börja kravalla, bränna eller halshugga.

 42. Dj eSlam skriver:

  Hei Gøran E.

  Dersom du nå har blitt Imam, kunne du da ikke gjøre Islam en liten tjeneste?
  Du kunne lære deg noen velsigninger på gurglespråket, og deretter velsigne all TP på store supermarkeder. Gjør dem halal, slik at når muslimene får tørket seg, gjør de det med profeten og Allah, også blir de så mye renere og bedre rasshøl enn før. Alt for freden.

 43. Pingback: » Aftonbladet, DN och alla dom andra Katrina Knight

 44. Pingback: Lisa I. » Blog Archive » Fakta om Socialdemokraterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.