Del 382: Rørligt mål

Jag tackar igen før alla inlægg och bidrag till en diskussion i det utvidgade fæltet. Ingen tvekan om att några inlægg bland kommentarerna utan vidare faller under ”hets mot folkgrupp” – men det hær ær ett konstprojekt och då bør alla uppfattningar redovisas.

Kan meddelas att polisen har fått tag på en av de grøvsta mordhotarna. Personen har erkænt men deklarerade samtidigt ingen som helst ånger samt att det var varje muslims plikt att døda tecknaren.

Just nu ær jag i varje fall rørligt mål och svårare att nå.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

34 svar på Del 382: Rørligt mål

 1. Matte skriver:

  Stay cool, Lars! Stanna kvar i Danmark, de kan garantera din säkerhet.

 2. Nobility Top Man skriver:

  Lars, nu har man ju varit riktigt orolig ett tag. Tack för Delen! På sikt kommer din eventuella landsflykt till ”roliga” Danmark också kännas som en rolig del på riktigt.

  Om vistelsen beror på hoten så är det ju förfärligt. Så det behövs mer utspädningskränkning. Kränkt, kränktare, kränktast…färdigkränkt. Sen då? Denna gestaltning i fyra delar ger svaret. Det här kanske är att gå ett steg för långt. Ursäkta om jag trampar på någons tår eller skrapar en hälsena. Men i varje fall så visas ingen fotsula. Eftersom jag sett Lars i riktiga fottyg och att han tecknar något så poppis och folkligt som rondellhundar, så kan han ta det här. Men medge att det är tufft.

  http://fardigkrankt.blogspot.com/2007/09/muhammed-som-foppasandal.html

  NTM

 3. tgn skriver:

  OM!!!! det är varje muslims plikt att mörda konstnärer (som det refereras till ovan under 382-rörligt mål), journalister och theovangoggare så är Europa inte en plats för muslimer enligt den lagstiftning vi har. OM!!! den personen som sagt att det är varje mulims plikt att mörda konstnärer verkligen menar det
  så tänker jag på Kinas ”högst ett barn per familj policy” eller kanske inget barn per familj för muslimska trosanhängare i Europa så har vi på 60 år löst problemet med dessa vidriga mordhot och fatwor för förhoppningsvis all framtid på ett fredligt sätt utan våld. Genial idé? Kanske, där ser man vad interaktion runt konst kan medföra. Men jag är övertygad att de flesta muslimer inte anser att man bör döda konstnärer och jag hoppas verkligen Kinas enbarnspolicy inte behöver bli aktuell.

 4. Imam Islam skriver:

  God morgon!
  Det verkar som Mohammed hund debatten, har avtagit. Ganska meningslös debatt egentligen.
  Bara inte det blir konflikter i Sverige på grund av detta.
  Om det uppstår våldssituationer mellan svenskar och muslimer, terrordåd?
  Sprickan mellan islam samhället och Svensson samhället i Sverige kommer att öka då.
  Det bästa är dialog där radikala muslimer inser att deras tro inte går att pracka på vårt samhälle. Vi ärver inte en tro här utan vi har rätt att välja. Jag tror att det blir de radikala muslimerna som måste anpassa sig. Av 400000 människor ifrån muslimska länder är 70000 med i muslimska föreningar. Så långt ifrån alla muslimer i Sverige är troende och praktiserande muslimer. Det kanske är svårt att vara praktiserande muslim i vårt västerländska samhälle. Det kanske inte går ihop helt enkelt , med tanke på familje struktur, ekonomi, kultur. Det fortsätter tills det blir konflikt och den sidan som vinner tvingar den andra sidan att anpassa sig. Det är min pessimistiska teori om muslimers framtid i Europa. Vad tror ni?
  Det finns mycket fina tankar om samförstånd, mångkulturellt samhälle och dialog men det kanske är mest fina tankar, finns det något historiskt exempel ?
  Jag kanske låter pessimistisk men försöker ändå vara realistisk. Detta kanske är en vision av framtiden? Vem vet, hoppas att det inte blir situationer där folk dör, som terrordåd. Några få terrordåd till i Storbritannien och det kokar över av hat mot muslimer där. Även om det är en bråkdel som hatet borde riktas mot, dras alla över en kant.
  Jag tror att klyftorna kommer att öka och vi kommer att får se eventuellt fler kulturella spänningar i framtiden och jag utesluter inte att det blir våldsamma konflikter mellan muslimer och icke muslimer. Titta på koflikten i fd. Jugoslavien, där kom muslimer i kläm. Jag tror inte den situationen kan jämföras med denna för där handlade det mest om en konflikt i ett stort land mellan etniska minoriteter
  Pessimisten men som försöker ändå tänka verklighetsknutet
  Besök min blogg har hittat och fått egengjorda bidrag, med mohammed-hund bidrag av amatörkonstnärer. http://imamislam.blogspot.com/
  ”Allahu Akbar”

 5. Henrik skriver:

  Tack för att Lars finns, vi kan inte böja oss för religiösa fanatikers omotiverade krav på ”respekt”. Var finns deras respekt för alla andra?

  Den brittiska komikern Marcus Brigstocke säger det bra, ingen ide för mig at upprepa det, länkar istället.
  http://www.youtube.com/watch?v=UY-ZrwFwLQg&eurl=http%3A%2F%2Fricharddawkins%2Enet%2Farticle%2C1440%2CCan%2Dthe%2Drest%2Dof%2Dus%2Dhave%2Dour%2Dplanet%2Dback%2CThe%2DNow%2DShow%2DMarcus%2DBrigstocke

 6. Hans-Christian Karlsborn skriver:

  http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_17006373.asp

  Här är en väldigt välkommen debattartikel från Muhammed Omar. Konstverket utvecklas!!

 7. Fröken Sverige skriver:

  Skönt att höra av dig Lars! Tragiskt att det ska behöva vara så här. Men jag är glad att polisen åtminstone har fått tag på den personen.

  Vi tänker på dig!

  Mvh

  /FS

 8. Fredrikzon skriver:

  Der gror aldrig mos på en rullestein, som man siger där i Norge. Håll dig i bevegelse!

 9. Fröken Sverige skriver:

  ”Muslimer är redan nu diskriminerade i Sverige. De utsätts för hatbrott. Om vi tillåter islamofobin att breda ut sig ytterligare kan vi stå inför en situation då muslimer får ett sämre bemötande i vården, i rättsväsendet och i skolorna.
  För att förhindra en sådan utveckling ligger det i vårt intresse att spela med öppna kort. Vi bör försöka skingra alla misstankar genom att visa var vi står och ta avstånd från våld och hot i islams namn.”

  Också från muhammed omars debattinlägg…

  Så handlar hans inlägg om att man inte får göra olagliga saker som att hota….eller handlar den om att det är synd om muslimer?

  /FS

 10. General Bussig skriver:

  Fröken! En lada i Sjöbo saknar dig!

 11. per skriver:

  Mark Twain said that if you take a dog off the street, feed it, and insure it a decent life, it won’t bite you–this is the main difference between dogs and people.

 12. Fröken Sverige skriver:

  General Bussig: För att jag inte gillar hotande islamister?

 13. General Bussig skriver:

  Neeeeeeej såklart inte.

 14. manoloco skriver:

  Imam Islam
  Du måste inse här att islam inte ursprungligen är svensk kultur. De nya människor som valt att fly hit måste förstå att för att kunna fungera i ett demokratiskt samhälle måste de anpassa sig.

  Förmodligen är inte alla muslimerna i Sverige praktiserande muslimer dock visar det sig att det kommer till kritan drar de sig närmare sitt muslimska ursprung än det svenska.
  Självklart väljer man att leva som man vill och tro vad man vill. Detta är det fina med religionsfrihet och yttrandefrihet.
  Men hör vi kommentarer, i still med kvinnan på krisgruppen i aktuellt i söndags, att svenskar måste anpassa sig för de nya människorna har det gått för långt.

  Yttrandefrihet är ingenting vi här i Sverige vill kompromissa om. No way

 15. Hans-Christian Karlsborn skriver:

  Fröken Sverige: Muhammed Omar tar tydligt ställning för yttrandefriheten och det är bra så tycker jag.

 16. Fröken Sverige skriver:

  Hans-Christian Karlsborn: Det uppskattar jag med. Jag önskar bara inte att motivationen och drivkraften för att kunna göra det handlar om:

  “Muslimer är redan nu diskriminerade i Sverige. De utsätts för hatbrott. Om vi tillåter islamofobin att breda ut sig ytterligare kan vi stå inför en situation då muslimer får ett sämre bemötande i vården, i rättsväsendet och i skolorna.”

  isället för:

  Vi har valt att leva i ett land och en världsdel där yttrandefrihet och frihet är något som inte har kommit gratis, och där vi måste visa att vi respekterar och uppskattar att få vara en del av ett sådant samhälle.

 17. amatullah skriver:

  InshAllah , Lars kommer att få sitt straff

  ps det finns Muslimer i Danmark ))

 18. Hans-Christian Karlsborn skriver:

  Fröken Sverige: Bara så att du vet det så tycker jag att Lars Vilks Muhammedhundar är ytterligt välmotiverade.

  Amatullah: Dra åt helvete!

 19. danpark skriver:

  Jag har sagt det förut och säger det igen att det är hunden som borde känna sig KRÄNKT genom att bli förknippad med muuhammed. Var är DjurensBefrielseFront?
  Och varför sätta upp orginal bilderna på något galleri när det finns kopieringsmaskin, tapetklister och elskåp.

 20. Jiddrare skriver:

  Oj , vi får hoppas att mordhotaren kommer avföras från livslång försörjning av svenska skattebetalare , och skickas till varmare sandig plats.

  Då har din konst redan börjat orsaka positiva effekter, så ”avantgarde” konst har sällan skådats i Sverige.

  Tack i förhand.

  F.ö. vet hundar som forfarande är kränkta över att du liknar dom vid en pedofil.

 21. Nobility Top Man skriver:

  Fröken Sverige. Du, mfl, har ju fått en skopor ovett och du vet nog varför. Det är helt enkelt störande när ”muslimer”, ”svenskar”, ”invandrare”, ”sjöbobor”, ”norrlänningar”, ”hundägare” eller för den delen ”de som bär foppasandaler” , tillskrivs homogena egenskaper. De som hotar är t ex inte en homogen grupp. Det är tom så illa ställt att den enskilda hotaren många gånger inte kan stå för hotet nästa dag. Lätta poänger och generella rubriker gör helt enkelt många irriterade. Framför allt på en blogg med genomslag som denna och framför allt om en allt större del av bloggens kommentarer landar i de onyanserade ytterkanterna. Observera att jag på inget sätt grupperar ihop dig med någon annan, förutom möjligen att ni skriver på denna blogg.
  NTM

 22. Tobias Struck skriver:

  Lars. Til lykke. Här är min senaste post om dig:

  21 augusti undrade Ing-Marie Froman i SvD om Lars Vilks kunde tänka sig att teckna en ”judesugga” (tydligen en gammal kristen skymf mot judar, då inte judar traditionellt äter griskött). Samma natt publicerade Vilks sin judesugga på sin blogg. Vojne, vojne, vojne, vad skall denna ONDA man hitta på härnäst? Skall han teckna den tänkande negern, den kinesiske porrkungen, den kåta skoltösen eller den rövknullande påven också? Neeej, det kan han väl ändå inte göra? Sååå jävlig kan han väl ändå inte vara?

  Sekulära humanister som rynkar på näsan över konstens frihet har förmodligen fått något slags civilisationssjukdom och borde uppsöka sitt intellektuella samvete. Det västerländska samhället har utvecklats tack vare de intellektuellas frihet att leka med diskurser. Det är i nivellerandet av teckens betydelse, som människans nakna ansikte blottas, kulturskaparen. Sanningen är ingenting i konsten. Sanningen är konstens fiende. Precis som våldet. Samhället utvecklas genom kulturens utveckling. Kulturen utvecklas genom tänkandets utveckling. Tänkandet utvecklas genom erfarenhet och lek. Sanningen och våldet hämmar leken.

  Nu ojar sig humanister både till höger och vänster över Vilks ”provokationer”. Det är inte provokationer, det är inte pinsamheter, det är inte ondska: Det är demonstrationer av en idealisk konstverklighet, en konstverklighet som inte måste leva under hotet om sanning och våld för sin lek med allmänna uppfattningar.

 23. P skriver:

  Jag har kollat upp avia eniro.se Nyhetssök att det inte står något om att en person förhörts av polisen eller att Vilks är i landsflykt i Danmark. Antingen stämmer uppgifterna, eller så har någon hackat sig in på Vilks sida och skrivit bloggposten. Men, det intressanta är att media slutat bevaka desa händelser. Tipsade därför Expressen, som sa att de inte var säkra på att det var intressant. Aftonbladet sa att de fick se om det var något att skriva om. Och så SVT som bara sa att de skulle framföra det, de var ointresserade av detaljerna. Den ene tidningen visste inte heller vem Vilks var eller att han hade en blogg. Den andre tidningen var osäker på om det var Vilks som ritat muhammedhunden. Inga medier tyckte det var intressant att flera hundra exemplar av Nerikes Allehanda bränts upp i natt.

 24. Tobias Struck skriver:

  P. Skumt. Låter som en mörlägggning är på gång. Vi lär inte få veta vad som hände med Lars om han försvinner nu.

 25. Imam Islam skriver:

  Hej
  jag tycker inte att svenskarna ska anpassa sig efter muslimerna. Om de inte vill anpassa sig till sverige kan de flytta hem.
  Det pågår faktiskt en viss återvandring till mellanöstern. Då får man höra på nyheterna om dubbla medborgarskap osv.
  Men det påpekade förut att om muslimer i sverige inte vill anpassa sig och kört enligt sina egna lagar och knäppa traditioner med omkärelse, tvångsgifte och hedersmord alt hot. Då kommer det att bli konflikter. Det finns ett ordspråk ”att inte väcka den Björn som sover” då syftar jag inte på muslimer utan på landets inhemska infödda befolkning. När det går tillräckligt långt blir det politiska konflikter sedan våldsamma konflikter och sedan folkmord. Titta i fd jugoslavien, (hitler tyskland), enligt min mening är det ungefär så det gick till.
  Jag tycker att muslimerna borde tänka sig för, att alla svenskar verkar snälla men om det går för långt rinner bägaren över.
  Om man gör en skala över konflikter mellan muslimer 1-10 där 10 är som fd jugoslavien, 8-9 libanon och 5-7 Israel, 3-4 Storbrittanien, Usa, länder som har haft muslimska terrrorattacker. 1-3 danmark, sverige. Då tycker jag sverige är 1 på väg till 2 och danmark 2 och på väg uppåt kanske 2.25.
  Enligt min pessimistiska tolkning fortsätter det till 8,9 eller 10 som värst om inte invandrande muslimer i ett land villl ANPASSA sig. Då kan man fortsätta med kränkningar som Amatullah och alla muslismska fundamentalistiska tokar som ringer och dödshotar Lars Vilks eller skriver arabiska döds och slagord på arabiska. Dåstiger skalan. Finns det något exempel på en skala som stannat eller minskat?
  Allahu akbar
  http://imamislam.blogspot.com/
  folkets egna muhammed bilder

 26. Peter skriver:

  Nja, Danmark är nog snarare 2,32, typ.

 27. Tobias Struck skriver:

  II. Jovisst, vi kan önska anpassning, men dagens invandringspolitik motverkar sådan anpassning. För många kommer hit på för kort tid från kulturer med rättsuppfattningar som skär sig mot den västerländska. Varför har vi då en sådan invandringspolitik som vi har? Och vad är felet med den?

  Sverige tar emot fler invandrare än alla Europas länder tillsammans. Men bara 7 % av de som får permanenta uppehållstillstånd här är flyktingar. Så vilka är alla andra? Tja, exempelvis tar vi emot fler anhöriga till flyktingar än flyktingar. Alla dessa fakta är från Migrationsverket.

  Nu vill migrationsminister Tobias Billström att Sverige skall ta emot ännu fler arbetskraftinvandrare. Inget sägs om de anhöriga. Men de få flyktingarna skall få högre krav på sig.

  Korporativet (alliansen mellan bankerna, storföretagen och staterna) vet att gemene man tror att varenda person från Nordafrika och Västasien som bor i Sverige är ”stackars, stackars flyktingar”. Därför låter de sina media och politiker fortsätta att nära den bilden, så att de kan ta in ännu fler anhöriga och arbetskraftinvandrare, som bidrar till gettonas bildande, vari grupptrycket ser till att den medeltida kulturen fortlever. Ingen individuell utveckling eller assimilation sker. Invandrarna får sämre förutsättningar i språk och värderingar än infödda svenskar. Det gör deras chanser inom jobb och utbildning sämre. Flyktingarnas situation är oförändrat hemsk. Vad syftar detta hemska system till då?

  Det som de rikaste vill ha är en vidgning av underklassen. Varför då? Jo, för då blir det fler som jagar okvalificerade jobb, så att lönerna kan dumpas för de fattigaste. Bidragstagarna blir mutade omväljare av det korrumperade systemet.

  Men vad är nyttan för de rikaste med detta system då? Jo, med fler lågavlönade konsumenter och fler skattebetalare, så kan de få ökad tillväxt utan att få inflation. För om köpkraften kan hållas under kontroll så att den ökar långsamt, då kan priserna hållas inom kontroll. Och då devalveras inte valutan. Det är bra för de rikaste, för det mesta av sitt kapital låser de nämligen i sparande, aktier och krediter, där kapitalet kan förräntas. Det finns 10 gånger mer kapital i världen än vad som skulle behövas för att skapa varor och tjänster nog att försörja 100 % av mänskligheten med en bra tillvaro (Wolfhagen).

  Men är det ingen som tänker på svensk sammanhållning, svensk trygghet och svenskt kulturarv då? Nej, för de rikaste bor inte där det blir otryggast.

  Regeringen skall satsa 20 miljoner på att bevara Ingmar Bergmans minne. Varför då? Som om det inte skulle ha bevarats ändå. Men det hadlar inte om det, för regeringen handlar kultur om de rikastes nöje, inte om folkets sociala livsluft och vardag.

 28. Konstnären skriver:

  Det har nu avslöjats att mordhoten alla kom från en konstnär och avsågs fungera som ett relationellt konstverk.

 29. F.E. skriver:

  Mordhot som konst.. Är det också i yttrandefrihetens namn månntro?

 30. F.E. skriver:

  Eller är det för att spränga konstnärliga gränser?

 31. Konstnären skriver:

  Frågan är alltså: Hade det spelat någon roll om avsikten varit ”konstnärlig”, alltså om mordhotet var avsett som relationellt konstverk? Effekten är ju hursomhelst verklig.

 32. F.E. skriver:

  Nej det spelar ju ingenr roll alls. Om vi anser att människor är ansvariga för sina handlingar så måste det gälla även konstnärer. Vi kan inte göra undantag för en viss grupp människor när det gäller moraliska gränser, såvida det inte handlar om psykiskt sjuka personer. Allt annat vore horribelt.

 33. Lars S skriver:

  Uppsanappat på stán.

  -Är det inte Lars Vilks som står och gömmer sig därborta…Ser du inte…där, bakom Yttrandefriheten?

  -Jo, visst är det Lars Vilks.

  -Men varför gömmer han sig?

  -Han vill nog inte att någon skall se hans rasistiska kostym.

 34. Pingback: Lars Vilks försvarar hets mot folkgrupp på sin blogg! « Roya och Matildas blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.