Del 349: Dagens hundar

Konstvärlden tycker som bekant inte om Muhammadteckningar. I gårdagens skrivelse kunde vi se hur konstkritikern Mårten Arndtzén gav uttryck åt detta. Ett ännu tydligare exemplar finns att beskåda idag. Linda Fagerström ger sig hän åt en fullständig utskåpning i Helsingborgs Dagblad. Hon skriver att hon inte är provocerad vilket är just vad hon är. Vad hon inte riktigt förstått är att mitt huvudobjekt är konstvärldens representanter. Recensenten ger sig också på att rikta kritik mot teckningarna som hon aldrig har sett. Ett vanligt sätt att avfärda något nytt är att påstå att det inte är nytt.

Och konstvärldsrepresentanten är ett tacksamt mål. Like betingad som Pavlovs hundar följer hon alla de konventioner man kan förvänta sig. Min försynta tes om konstvärldens sätt att reagera visar sig hålla streck.

Från ett helt annat håll har det inkommit en skrivelse av Mohammad Talal Kamal:

”I och med att du på internet har en hemsida där du sprider falska bilder på profeten Mohammad så bryter du mot lagen om hets mot folkgrupp.
Jag och många muslimer med mig känner oss fruktansvärt kränkta av dessa bilder som du sprider ut till allmän beskådning.

Jag kräver att du omedelbart tar bort dessa bilder från din hemsida i annat fall så kommer jag att anmäla dig till Justitiekanslern. Denna anmälan kommer jag att lägga in måndagen den 30/7 tills dess hoppas jag att du tagit bort bilderna.”

Skribenten vet tydligen inte mycket om konstvärlden. Han förstår inte att en JK-anmälan tas emot med djupaste tacksamhet av en konstnär. Konstnärer lever som många andra av uppmärksamhet. Och i det här fallet är det fullständigt riskfritt.

Signaturen Samuel skriver några intressanta rader i ett inlägg till del 348:

”För en ortodox muslim är yttrandefriheten mindre viktigt än förbudet att avbilda Muhammed. ’Den bildade medelklassen i väst’ ser, liksom en ortodox muslim som sin plikt att försvara och missionera med sin ståndpunkt.”

Så kan det ligga till när två kulturer möts. Men frågan är vilken som är starkast. Jag vill mena att saken redan är avgjord även om det kan ta tid att verkställa detaljerna. Den bildade medelklassen i väst bestämmer ordningen och kräver att andra kulturer skall överta dess värderingar. Det är svårt att tänka sig något annat. Demokrati, jämställdhet, yttrandefrihet etc etc. Det ger man inte upp. Allt är naturligtvis inte av ädlaste märke, de mottagande kulturerna får också ta emot (och där går det kanske lättare) kapitalism, utsugning, klassamhälle, reklam och konsumtion.

För att underlätta övergången har den bildade medelklassen i väst infört Cultural Studies som skall befrämja förståelsen mellan väst och andra kulturer. Eller med andra ord: Påskynda ”övergången”.

Signaturen Sveriges Muslimer har också skrivit ett litet brev:

”Hur länge ska vi stå ut med att ni förnedrar oss, provocerar oss, kränker oss och våran Profet.
Och kom inte och snacka om ytrandefrihet det ni sysslar med e frimureri; fördomsfrihet! Vad har vi eller våran Profet gjort dig.
Är vi inte oxå människor och vad vill du komma med detta!? Vill du skapa kaos i ditt eget samhälle??? Nu får det vara nog!!!
Eller va du påtänd eller full när du gjorde detta??? Behöver du behandling???
Jag föreslår att du går in på www.islamguiden.com och skaffar dig info om Islam innan du går ut igen i media och förnedrar oss och våran Profet!!!

Med upprörda hälsningar!”

Vad är det jag brukar citera? Jo, ”Allvar är den enfaldiges sköld.”

muh-hund-apport-bomblit.JPG
En skojig teckning av profeten som rondellhund som apporterar ett bombbälte

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

35 svar på Del 349: Dagens hundar

 1. Johan Lundh skriver:

  Du vet hur du skapar ett ramaskri, Lars och du gör det väl.

 2. David, Malmoe skriver:

  Yep Lars, man behöver inte vara nån erfaren psykolog för att misstänka att Fagerströms text med sin Åh-jag-blir-så-trött-retorik är övertäckt indignation. Förresten, varför är det så ”tröttsamt” att provocera just muslimer. Vilka bör man egenligen provocera för att Fagerstöm ska piggna till?
  …och hennes snack om konstnären som ”intuitiv och oförutsägbar” rimmar illa med dina å Schiblis analyser. Skicka henne ett gratisex av er bok.

 3. Lars skriver:

  David. Fagerström är ett under av politisk korrekthet och hon har aldrig gillat det jag gör. Hon kastade sig för ett par år sedan över Nimis/Ladonia med att det var ett patriarkaliskt tillhåll. Skulle Fagerström komma med beröm, då är jag illa ute.

 4. Vivian skriver:

  Her er några teckningar, som säkert ville pigga upp både den åh-så-trötte Fagerstrøm och signaturen Sveriges Muslimer, och inte ett dugg kränkande ……..?

  http://memri.org/bin/articles.cgi?Page=subjects&Area=antisemitism&ID=IA36807

 5. Vivi Andersen skriver:

  Bare klø på, Vilks !

  Du skal ikke lade dig intimiderer .

  Det har undret mig en del, at I Svenskere har været så medgørelig SÅ længe – samtidig med at I har måttet kunne se, at Jeres land er under en voldsom omkalfatring til fordel for Islam .

  Håber ,I snart slår hælene i jorden og siger NOK ER NOK !

 6. mustafa skriver:

  Gud fördömer dem som smädar och sårar Honom och Hans Sändebud
  och Han utestänger dem från Sin nåd i detta liv och i det kommande;
  Han har ett förnedrande straff i beredskap för dem (surat AL-AHZAB vers 57)

 7. P skriver:

  Den modige som hotar anmäla dig har tydligen inget telefonnummer. Märkligt att så många kriminella eller arbetslösa inte vill stå med i telefonkatalogen:

  http://privatpersoner.eniro.se/query?what=wp&lang=&search_word=Mohammad+Talal+Kamal&geo_area=

 8. P skriver:

  Ytterligare ett bevis på att islam inte får diskuteras är att samtliga svenska medier, inklusive TT och Sveriges Television tiger ihjäl den stora nyheten som franska nyhetsbyrån AFP och danska nyhetsbyrån Ritzau låtit gå ut till alla tidningar i Frankrike och Danmark. Men i Sverige ska vi inte få läsa om att Vatikanen varnar för islams utbredning i Sverige. Se här på Eniros nyhetssökning i Danmark jämfört med Sverige:

  http://www.eniro.dk/query?what=news&search_word=vatikanet

  http://www.eniro.dk/query?search_word=paven&what=news

  http://www.eniro.se/query?what=news&search_word=vatikanen&subject=&site=

  http://www.eniro.se/query?search_word=p%E5ven&what=news&subject=&site=

  På danska eniro.dk kan man se nyheten som tagits med i alla danska tdningar antingen man söker på vatikanet eller paven. På svenska eniro.se kan man se att inget nyhetsmedia i Sverige tagit upp nyheten och att TT inte vill sprida den till tidningar. Därfär ringde jag idag upp TT och Sveriges Television för att fråga varför nyheten är stor i både Frankrike och Danmark, men inte ska finnas i svenska medier. Både TT:s och SVTs svar var att de inte kommer att ha med nyheten och att de inte bedömt den som relevant.

  Jag kan bara fortsätta att uppmana till bojkott genom att vägra betala TV-licens, för SVT vill inte diskutera hotet från islam. De vill att vi ska betala licens för att de ska berätta alla positiva sidor med islam. Det är censur!

 9. patrik johansson skriver:

  vad är det mest snälla och oskyldiga man kan tänka sig? en rondellhund skulle hamna högt upp på min lista och jag ser det som väldigt oskyldigt att avbilda muhammed som just en rondellhund, speciellt då man vet att lars vilks nyligen själv byggt en rondellhund och troligtvis är intresserad fenomenet. jämförelsen med hur långt man kan gå med andra religioners företrädare blir slående (maurizio cattelans påve som träffats av en meteorit, lars vilks jesus som pedofil osv).
  om man inte vet vad en rondellhund är blir avbildningen dock en aning mindre oskyldig då ”människans bäste vän” ses som något smutsigt och används som skällsord i en del kulturer. även om muhammed som hund fortfarande känns extremt oskyldigt för mig. speciellt som teckningar utställda i en konst-kontext (på en hembygdsgård!). och inte som ett inlägg i varken någon religions- eller samhällspolitisk debatt utan som ett försök att skapa en diskussion kring konstvärldens tabun. det är ju skönt att se att konst kan väcka sådana oerhörda känslor men kom igen folk! det finns miljoner andra saker att vara frustrerad över.
  jag är väl medveten om att muhammed inte får avbildas överhuvudtaget (eller det är vad jag har hört) men jag är nyfiken på om det hade väckt färre upprörda känslor om han avbildats som en jordgubbe eller något annat som omöjligt kan symboltolkas som något ont??

  för att delta i den verkliga diskussionen (som tyvärr måste delas med diverse hot och islamofobi och allmän trångsynthet) så håller jag med lars fullständigt i tron om att det är ett tabu att på ett eller annat sätt gå emot den vänstervridna konstvärldens intressen. vad skulle tex hända om man kritiserade/förlöjligade vänsterns demonstrationer i tex en performance? eller vänsterns retorik som ofta känns uppbyggd på enbart inövade gamla klyschor?? de heliga röda fanorna?? och det omvända, att driva med polisen eller göra en fräck video med stenkastande demonstranter känns som en given succé (i litet format) och ryggdunkarna är genast framme. det här är början på en klart intressant diskussion som förhoppningsvis skapar ett mer mångsidigt perspektiv i framtiden.

  //vänstervriden konstnär

 10. Gote skriver:

  Patrik, jag tycker att man borde vara lite mera eftertänksam när man använder ordet islamofobi. Jag förstår det som att islamofobi innebär rädsla för islam och dess utövare. Islam kan man utöva på olika sätt (fast det håller förstås inte de rättrogna med om, ett faktum man skulle kunna starta en egen blogg om bara det) och det finns en del som utövar islam på ett sätt som gör att man med fog bör vara rädd och varsam. Är man då fobisk?

  Fobi betyder något i stil med omotiverad fruktan, och det är ju inte speciellt smickrande att bli anklagad för att hysa omotiverad fruktan. Man kan väl då mycket väl tänka sig att ordet islamofobi missbrukas av den som önskar kompromettera persiner som granskar eller ifrågasätter islam. I ett kultur- och konstklimat som det svenska, där den politiska korrektheten hittills alltid har segrat, är det ytterst effektivt att kalla någon för islamofob om man vill stigmatisera denne. Man kan också använda orden nazist, antisemit, rasist, främlingsfientlig, fascist etc, utan att behöva förklara sig.

  De ovan nämnda epiteten har kapats av de självutnämnda chefsideologerna, och måste ,på samma sätt som man försöker återta nationaldagen och svenska flaggan från nazisterna, återtas för att bli värdefulla igen.

  Vilks tilltag är enkelt men inte simpelt. Stenar måste vändas, fönster måste öppnas. Debatten är kvävd. Hoppas du och jag en dag kan bli lika dumdristiga, och utmana etablissemanget med politiska konstverk som är gjorda efter de gamla vanliga mallarna.

  /Göte

 11. niels skriver:

  Har just skimmet din blogg.
  Måtte Nobelkommiteén göre det samme så får du sikkert priset i medicin som en uforlignelig
  universalöser af universell intelektuel forstoppelse (human aflöbsrens)!
  Tak for din insats- thi også disse höre guds rige til.
  Frisk halm i träskoene fremover önskes dig af
  Galoschelägen Niels!

 12. Perra skriver:

  Kan inte förstå vad som är så märkvärdigt med karikatyrer som innehåller yttrandefrihet!
  Passar det inte så håll er i öknen bland era kameler, för här har ni inget att göra eller hämta.
  Vi lever faktiskt i 2000-talet och att vår utveckling har kommit till där vi befinner oss idag är positivt. Att ni muslimer/islamister inte har nått vårt utvecklingsstadium är ju bara att beklaga. Nej, Åk hem om det inte passar!

 13. Perra skriver:

  ”Definitionen av Religon” vilken den än må vara är: Endast ett tecken på svaghet!
  Att behöva tillbe eller underkasta sig en påstådd högre makt för att uthärda livet med lycka, framgång och egen tillfredställelse, kan ju endast förklaras med att man som person är oerhört svag, eller??
  Vilken hjärnintellekt!
  Jag kan bara skratta..

 14. Mohammad Talal skriver:

  P vill du ha mitt telefonummer så kan du gärna få det. Du sökte inte tillräckligt noga.
  Frågan är vad du ska med det till eftersom jag varken har kränkt dig eller gjort dig något illa. Jag är varken kriminell eller arbetslös. Jag är en hårt arbetande skattebetalare samt svensk medborgare.

  Du kanske inte känner några religiösa muslimer det vet jag inte men du verkar ha väldigt mycket fördomar iallafall.
  Som svensk medborgare känner jag mig kränkt och jag har rätt att anmäla Lars Vilk det är inget hot det är min rättighet och det kommer jag och många muslimer att göra.
  Istället för att med nyfikenhet närma er en av världens störst växande religioner så smutskastar ni oss och beter er värre än den värsta nazist.

 15. Iman skriver:

  Perra, medan våra förfäder kröp på alla fyra här i norden så levde araberna i en blomstrande högkultur i södra Europa.
  Jag personlligen har mycket här att göra. Som stolt svensk muslim med förfäder i det här landet sedan tusentals år tillbaka så har jag verkligen mycket att hämta.
  Jag kommer uppfostra mina barn till muslimer och vi ska leva i Sverige i vårat kära land där vi har skyldigheter och rättigheter.
  En av mina rättigheter är att jag ska få utöva min religion i mitt eget land utan att bli kränkt.

  Slutligen vill jag fråga dig angående din oerhört intelligenta kommentar ”Åk hem”
  Vart exakt är det du har tänkt dig jag ska åka.
  Sverige är MITT LAND lika mycket som DIG.
  Sådana som du borde läsa på lite mer om kultur.

 16. Iman skriver:

  Ursäkta stavfelet DITT ska det stå

 17. Perra skriver:

  Bäste Mohammad Talal och Iman!

  För det första, vad snackar du om för telefonnr. Och vadå letat?
  Nu till det vesäntliga..
  Ni som verkar veta allt om era rättigheter, kan ni era skyldigheter också??? Nej, det kan ni inte, för här har vi yttrandefrihet och passar det inte er religösa tro så dra då till ert fjärran belägna ursprungsland!
  Klarar ni verkligen inte av att se ett par teckningar/målningar med karikatyriskt inslag, år 2007.
  Ja då kan man ju verkligen undra hur era hjärnor är tvättade..
  För övrigt så tilltog ju Muhammed sin lära med svärdets hjälp ända tills han kom till Spanien och där muslimerna sedermera blev utslängda långt efter hans död men ändock utav Spanjorerna. De var trötta på er muslimer liksom jag också kan bli när ni inte accepterar vår demokrati. Ta seden dit ni kommer.
  Och du Iman. Du frågar vilket land jag tycker att du skall åka till. Självklart ska du åka till ett Muslimskt land där Islam är av högsta rang, för det är ju det som är det viktigaste för dig. Du tål ju inte några usla skisser utan att bli förnärmad.

  En fråga till er båda.. Fick ni en blå brandbil och asfalterade sandlådor att leka i när ni var små??
  Ni verkar ju inte kunna annat än att gnälla för allt och inget igentligen.

  För att reta upp er lite ytterligare så sug på denna karamellen..
  Alla muslimer är inte självmordsbombare (det hänger ni med på, va?).
  Men flertalet av självmordsbombare är Muslimer (hur går detta ihop nudå?, tänker ni).
  För att ge er lite plåster på alla era sår som jag råkat strött salt i, så vill jag även framföra att jag inte tillhör någon religon överhuvudtaget. Men för den sakens skull så missunnar jag inte andra människor att tro på vad de nu vill. Poängen är ju att ha lite roligt i livet. Varför sådant allvar om dess sketna teckningar. Jösses vilken sandlådenivå detta är.

  Ett tips till alla troende.
  Hur kan allt vara förutbestämt av er s.k. Gud (vem han nu än må vara).
  Skulle han förutbestämma vårt öde gällande allt liv i hela universum. Och då menar jag verkligen allt ”liv”, från växter, plankton till elefanter och människa m.m.
  Ja tro på era gudar ni. Ska man ha något gjort, så får man göra det själv.

  Hade Gött Gubbar och le lite mera istället för att vara värsta gnällkäringar. Lev livet istället för ni är bara stjärngas och hallusinationer i universum iallafall. En liten fis i rymden, med andra ord.

  Mvh. Perra; Ej Profet, Troende eller Muslim, men jag har jävligt kul.

 18. Iman skriver:

  Eftersom helt plötsligt mina inlägg är tillbaka igen trots att de var borttagna innan så kan jag ju passa på att svara dig Perra.
  Vem är det som når sandlådenivå?? Jag tycker att nivån blir löjligt låg när man kommer med så barnsliga uttalanden som ”åk hem” ”åk till något muslimskt land” osv.
  Varför ska jag som är svensk med svensk familj och släkt åka härifrån, när det som du säger råder yttrandefrihet och religionsfrihet här i Sverige, varför ska jag åka bara för att min religion inte passar dig. Eller du kanske tycker att alla ska göra säga och bete sig likadant? Vad hände då med demokratin? Ska inte vi i Sverige tillåta alla religioner då beter vi ju oss inte bättre än diktaturer.
  Skillnaden mellan dig och mig är att jag inte kränker andra bara för att de inte tror på det jag tror.
  Jag har en mamma som inte tror på Gud hon kränker inte religiösa människor för det.
  Jag tycker ni är cyniska och elaka människor som inte har någon sympati eller förståelse för andra människor. Utåt sett anses Sverige vara ett land som står för mångkultur men de flesta här verkar hysa agg mot alla som har en annan kultur.
  Jag tycker du ska läsa på lite om Spanien under 800-tlet. Där var kristna, muslimer och judar som levde i samspel i en högkultur.
  Du känner inte mig och du vet knappast hur jag lever mitt liv, men jag kan säga såmycket som att jag lever ett islamiskt liv dvs jag praktiserar islam i min vardag. Men jag respekterar också mitt lands lagar, jag arbetar heltid för att försörja mig. Jag bidrar med andra ord till skattekassan. Jag umgås med grannar familj och vänner.
  Så du borde sluta döma folk utifrån religion och sluta tro att alla muslimer är potentiella självmordsbombare.
  Problemet här är inte yttrandefriheten i sig utan när den uppnår ett stadie av att kränka andra människor.
  Varför kan du inte vara lite ödmjuk och försöka förstå att vi har blivit förolämpade av Lars Vilks texter och bilder.
  Må Gud vägleda dig och alla andra.

 19. Perra skriver:

  Ja du Iman.

  Det är allt bra synd om dig.
  Att du bara orkar. Ojoj värre än värsta gnällkärringen jag träffat på länge. Hur orkar du med att läsa och kommentera allt här. Du har ju gråten i halsen och frustrationen i tankarna. Att du inte avlider av alla de bekymmer som du tycks få genom att flukta på denna sida.

  Har du inget roligare för dig att förgylla din tillvaro med? Eller ska du förbli en sårbar gnällkärring som underkastar dig allt för din religösa tro på islam..?

 20. Anders skriver:

  Hej, Iman! Den här ”Perra” behöver du inte bry dig om, han är inte ett dugg representativ för oss som skriver här eller för svenskar överhuvudtaget. Han är bara en främlingsfientlig idiot – glöm honom!
  Och hörru ”Perra”, jag förstår att vad som roar dig och förgyller din tillvaro mest av allt är att förolämpa folk. Väx upp för fan!

 21. Lars skriver:

  Meget skægt og satirisk. Fantastisk fundet på, den med muhamed der aporterer en bombe til en muslim…

  Du er meget modig, formentlig den modigste svensker i dette år hundrede. Respekt herfra og hån til Tälleruds Hemsbygdsgård.

  Som eneste svensker er du velkommen i Danmark 🙂

 22. mustafa skriver:

  ?imdi size küfür etsem vay be müslümanlara bak nas?l küfür ediyor dersiniz!… Size sadece allah’tan bulun diyorum. hiçbir müslüman hz. isa vb. hakk?nda bir karikatür çizdi mi. çizmez müslüman olan çünki allahtan korkarlar. siz neleri hakediyorsunuz. Lâ ilâhe illallah Muhammedun Resûlullah

  http://www.islamisanat.net/3dd/f-21.jpg
  http://www.islamisanat.net/3dd/f-15.jpg

  Eshedü enla ilâhe illâllâh ve eshedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh.

 23. Iman skriver:

  Tack Anders, ditt inlägg fick mig att inse att det trots allt finns människor med sunda värderingar och respekt på den här sidan. Jag har fortsatt skriva men alltid tänkt sluta för det är meningslöst att skriva när man blir bemött med ”sandlådenivå”.

 24. Lars skriver:

  Iman. Sluta inte att skriva! Även om du blir bemött på mindre trevligt sätt är det viktigaste att man faktiskt lägger fram sina ståndpunkter. Att möta dem man är djupt oenig med är kanske de viktigaste mötena.

 25. mustafa taktak skriver:

  benim yüce efendime hakaret edenin allah cezas?n? verir yüce rabbim demiyormuki kevser
  suresinde ey muhammed s.a.v.biz sana kevseri verdik öyleyse rabbin için oruç tut kurban
  kes as?l soyu kesik olan sana kin tutand?r.yüce rabbim onlar?n soyunu sopunu bu dünyada
  ve ahirette kurutucakt?r in?aallah dilerim yüce rabbimden onlar köpekler gibi havlayarak
  sürünerek can çeki?erek esfeli sefiline giderler

 26. erkhan skriver:

  Bunlar? yapanlar?n hepsi cahil insanlar kendilerini çok bilgili bildi?ini zanneden fakat bir?ey bilmeyen insanlar biraz olsun azc?k okusa yüce peygamber efendimizin hayat?n? biraz okusa anlard? yapt??? ?eyin nekadar büyük bir hata oldu?unu ama nafile Allah bunlar?n kalbini ta? yapt??? için anlamaz bunlar öteki tarafta büyük azap var onlara belki Allah içinine hidayet verirde belki yapt??? ?eyin yanl??l???n? anlarda do?ru yolu bulur
  ””””””””””””””””Lâ ilâhe illallah Muhammedun Resûlullah”””””””””””””

 27. Det står i budorden i bileln att man inte ska göra bilder eller beläten av det i havet eller det på land och tillbe det, lik fan så hänger man upp jesus på korset och tillber det i kyrkorna,
  eller så slickar man på någon icon av madonna, eller så slaskar man böner till korset (som ändå bara är ett mordvapen) bränn alla kyrkor döda alla otrogna kristna som hädar bibeln guds ord, PS ironi!

  Ja det är tur att kristna lever efter kärlekens bud annars vore det krig överallt!

  Vi får inte låta gamla böcker styra vårat liv, för då går det åt helvete, spelar ingen roll om det gäller koran eller bibel.

  Låt oss måla fan på väggen eller varför inte mohammed samma skit är det i alla fall!

  Demokrati och religion får aldrig blandas, håll sagorna i sagoböckerna så blir det fred på jorden nästa vecka.

 28. Caxet skriver:

  Stå på dig Vilks!!! Saningen gör ont för dom onda!!!

 29. Fredrik Magnusson skriver:

  Lars Vilks, jag berömmer dig för ditt mod att använda yttrandefriheten när en form av arabisk maffia står bakom husknuten och dömer de med egna åsikter med blodtörstiga ögon.

  Jo, jag tänkte säga. Religion måste få ifrågasättas, ty den skapats av maktbegär och är i stort sett påhittad. Att sedan de religiösa går emot sin egen ”tro” (som de så vackert kallar den) gör inte saken bättre. Först har människan skapat ett regelverk, sen bryter de troende mot sitt eget regelverk, vad ska då regelverket finnas där för? Yttrandefrihet är tillåtet. Men religionens system tillåter inte yttrandefrihet, därför att den inte kan överleva med den.

  /F

 30. Pingback: Kunstavisen » Blog Archive » Rondelljakten

 31. Pingback: Terrorism: Somali threats against Swedish illustrator « Tea and Politics

 32. Pingback: Terrorism: Somali threats against Swedish illustrator

 33. Soso skriver:

  Lars Vilks, i ditt så kallade ”konstverk” av rondellhunden finns det ingen konst, ett barn kan rita en sådan bild utan att ha läst konsthistoria eller liknande. Det är väldigt kränkande att du har valt en religion att utsätta för denna fasanfulla ide. I Yttrandefrihetslagen har man rätt att yttra sig så länge man inte kränker en viss grupp, personer, religion eller liknande, då må jag fråga..har du följt denna lag? Nej, tyvärr det har du nog missat! Konsten anses inte ha några gränser men när du utsätter en profet för något sådant, som då tillhör en religion, kränker du en folkgrupp/religion, detta finner jag vedervärligt. Vad var tanken med att rita just profeten Muhammed som en rondellhund? Och varför just ett djur? Har du kanke inte hört ordspråket ”..dra inte alla över en och samma kam”? Ifall någon muslim har behandlat dig illa i ditt liv så kan du inte bara anse att alla är likadana, en del muslimer kämpar verkligen i detta samhälle att få Islam att se ut som en bra religion (då den verkligen är en bra religion om man bara ger sig själv chansen att läsa om den eller lyssna till den) då media och annat får religionen att verka som en terroristisk religion. Ditt ”konstverk” har väckt många känslor bland folk över hela Sverige och jag hoppas att du har lärt dig att inte göra något liknande i framtiden då du inte vinner något på det. Vad vill du få ut av allt detta? Till nästa gång du ska utföra ett konstverk, tänk dig för innan!

  Hejdå!

 34. Lars skriver:

  Soso! Eftersom du inte är nöjd med den teckning jag har gjort kan jag göra en ny i en annan stil som kanske passar dig bättre. Blir det bra då?

 35. davod Israeli skriver:

  V g o kolla IslamenPlease pay attention ; a flower seed never grows in a dynamite earth (Islam )

  1- More than 1/2 of muslims people in all muslims countries in the world who are woemen they have not any kinds of human rights at all and they must keeps in a bag…like afghanis..allso Hijab itself only comes by prophet mohammad…

  2-Most of Koran verses are.. order to kill ,rape, plunder, who that are not muslims….

  3-By order of prophet Mohammad emam Ali ( shieans first Emam and one of his head comondor ) he killed 700 jews men in a day from a tribe Bani Ghorizeh in Madineh before Mohammad took power.. and they took theirs woemen (it is called; kniz ;or slaves woemen) and allso pludered all they had as they used to do… it is called Jihad…..

  4- Mohammad he had 11 wieves when he died and more when he lived… he liked mostly, power ,woemen and Gold…it was called ..( Dinar and Derham,or gold and silver coins ).. and later during about 7 centuries arabic empire ( Soltans ) pludered all defeated coutries from Persian to south of Spain..until about 1100 years AC… the arabic empire become deafeated (dead ) by Holako a Moghol khan who was secularist..

  5- As Koran all who are not muslims must be killed by a muslim ..what is happened /done by muslims in Pakistan Iraq ,Iran and Afghanestan Somaly, Sudan and most of islamic countries…..Att:, the massacer with happened in Morako in nearest years in a chuch by muslims who they killed many inosence jews and…. 9/11….it is allso Jihad…

  6- After and during Mohammad prophetship muslims did about 40 great wars from Iran till Spain and killed many handred thousands inosance people… a handfull of these wars is happened between arabic muslims and none muslims in Saudi Arabian before Mohammad took power…aimed only to plunder all they had and it countinues now..it is Jihad too…

  7-In islam all types of arts and siences, mathematic and astronomy,mostly philosophy are tabu and allso to be in love is tabu (Haram ) you can see a TV repotage done by BBC in Afghanestan named :the dancing boys :or Bache bazy ( to be in love and having sex with young kids)…….Att: from mohammad untill Pahlavi kingdoom about 1500 years all persian writters and peots described ;the Love ; ,to be in love only with kids not with woemen…

  8-There have never ever been a scientist from islam ( exp a few from persian who been against islam ) who become well known untill now..

  9-All Jews people who are islams oldest enemies from prophet Mohammad time,.. due to islam theirs blood are dirthy and they must be killed by muslims ,….just now we know surely dureing this century most of Nobel prices are given to jews scientists,…….
  if we think deeply.. most of artists and scientists from 13 century untill now they have been jews…do we know any from islam ?
  if one ? he/she should not be muslim, because its tabu in islam..
  During the begining of islam ,when muslims by leadership of Omar and later ,when muslims defeated a country they burned
  all books witch they found, by the idealogy that ..any book may be similair.. or against Koran so it must be destroyed, as they did and must do it now by islamic rules…. 2 very famous libraries in Persia and Egept burned with many books from the old
  greece time wrotten by Plutonium,Socrates and more

  10-Just now there are 1,100,000,000 muslims living under horrible facshistic dicratorship goverments( rubbers ) in all over the world and mostly very misrables…from Indonesi to Morako…the worst is accpated Iran, and… Pakistan Afghanestan, south kina, a part of india south east Asia islamic countries.. ,all african muslims coutries..

  10-As a very famous persian writter/historian Tabary in his very famous book the history of Tabary translated by Balamy witch was written nearly 150 years after Mohammad… ,the man who wrote Korans verses for Mohammad ,he became suspicious
  and curious and told Mohammad ,:Koran is not comeing by God ?? but your are telling me… Mohammad become angry and will kill him, he escaped to Othman and Mohammad could not kill him but, later he became killed in the war of Badr..

  11- During the years 1992-1994 in (serb,corate,bosni,) the christians gott revange from muslims for the massacers witch Turkish muslims had done under othmans time 200 years ago.. it is called now Balcan crises!
  these are a few of islam..
  12-In islam none muslims rubbery is allowed and it is called Ghanimat,defeated men must be killed and their young kids
  must be takean as slave and all they have must be taken by muslim.

  enligt Koranen alla judar är apar och kristna är gris …visste ni om detta detta är muslimens mentalitet …

  v g o observera att:
  Det inte finns några bra muslimer eller dålig muslimer, islam är en sjukdom som hotar hela världen och dess civilisation.
  En muslim vem som befinner sig i Sverige har mentalitet att han är berättigad för att råna, plundra , våld ta , svenskarna och detta är en muslims uppfattning från de som inte är muslimer. alltså det inte spelar någon roll om muslimen finns i Sverige eller i ett annat land..

  Moamer Ghazafi Lybian galen diktator ,sade vi behöver inte ha atom bomb för att vårt folk skall sprida sig i hela världen och den är en riktig atom bomb..??
  Sverige är ett religion fritt land och muslimer kan utöva sina religion i Sverige och etablera muskee i landet ..men kan svenskar ha en ena kyrka i muslimska länder ?? och utöva sina religion där ?
  Jag uppmärksamma vederbörande myndigheter om sjukdomen som kallas Islam..

  MVH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.