En arktisk expedition

Konstnär Vilks utgick idag med fast övertygelse att besegra elementen på Kullabergs naturreservat. Enmansexpeditionen genomfördes under polarförhållanden. 30 cm snö, fem grader minus. Dessutom isglatta vägar vilket förde med sig lång uppmarsch. Vilks valde att vandra nära och parallellt med kustlinjen. Efter en tung färd, men ett antal genomkrypningar vid påstötandet av fallna och starkt snöbemängda träd anlände han till Arx och kunde till slut dra upp kameran för att fånga den tämligen sällsynta vinterbilden: Nimis i snö. Vittnesbörden visas nedan:


Vindarnas torn bidar tiden i vinterskruden


Jubileumstornet utstofferat i snö

Det här inlägget postades i Nimis. Bokmärk permalänken.

8 svar på En arktisk expedition

 1. Klas Eriksson skriver:

  Tjena Lars,

  funderade på om du var ute nåt i kylan, och det var du ju bevisligen!
  Ser bra ut, fasnns det några andra fotspår i snön?

 2. Lars skriver:

  Nej jag tror att det var rätt lugnt där ute idag. Det som ställer till det är inte bara mängden snö utan också svårigheten att komma fram till parkeringsplatserna.

  Men det skulle inte förvåna mig om det dyker upp folk redan i morgon. Jag har insett att det finns många vandrare som inte väjer för besvärligt väglag. Häromdagen, innan den senaste snön fallit – och då var det ishalka av värsta sort praktiskt taget hela vägen ner, mötte jag en barnfamilj som tydligen lyckades dra upp sig själva och de små. De hade varit nere.

 3. Christina Andersson skriver:

  Hej! Jag försökte att nå Nimis för ngn. vecka sedan ungefär! Men jag fick ge upp,tyvärr! Först gult spår, så blått spår över berg,gult och blått spår?HM?!Sedan plötsligen rött spårHM!Fel.Var på Håkull ungefär!Karta och tillbaka till bilen! Men det var en strapats i strålande sol med gnistrande snö.Ångrar ingenting!

 4. Lars skriver:

  Regeln måste följas till punkt och pricka: Aldrig något annat spår än det som är markerat med gula N. Ingenting annat.

 5. Christina Andersson skriver:

  Det måste ha varit översnöat?Jag måste bara snart återknyta kontakten med Nimis,för att någorlunda veta vad jag kan tänkas kommentera i olika sammanhang!Ha,Ha

 6. Klas Eriksson skriver:

  Hej Lars,

  nu när kommunen lockar med dina skapelser på sin hemsida, kan väl snörröjning och vinterunderhåll ingå? 🙂

 7. Lars skriver:

  Trots allt är det nog så att det inte är kommunens sak. Länsstyrelsen är ansvarig för området tillsammans med markägaren eftersom vägnätet är privat. Och när det gäller sjöröjning kan vi nog stå ut med att Nimis med omgivning förblir oskottat. Men med vägnätet igenkorkat blir det långa marscher för att ens komma i närheten.

 8. Billy skriver:

  Hej!

  Att åka och se på dessa konstverk är den enda present min Lotta flickvän önskar sig när hon fyller 40 år den 27/3.

  Har därav den förmodligen enklaste av frågor: Hur hittar man en vägbeskrivning?

  Hälsningar
  Billy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.