Del 1028: Handikappad kränkning

Under gårdagen var butiken stängd sedan hackaren hade slagit till med sin fredagshacking. Vanligtvis kommer min sida upp igen nästan omedelbart men igår var webmaster på resande fot.

För en tid sedan fick jag ett brev från en person som är verksam i handikappsrörelsen. Han berättade att kränkningar mot handikappade är vanliga men att DO ytterst sällan tar upp sådana ärenden. Kränkningsintresset från DO:s sida söker sig andra föremål.

Skribenten undrade om jag kunde göra en teckning av profeten som handikappad. Jag har funderat på detta och efter hand funnit att det är en intressant idé. En framställning av profeten som funktionshindrad är inte kränkande eftersom det inte är någon skam att vara invalidiserad. Om någon skulle tycka det får man lära sig och uppfostras till att så är inte fallet. Brevskrivaren hoppas att det skulle kunna uppstå en debatt som kunde väcka uppmärksamhet för de handikappades situation.

Samtidigt är det en konfrontation av svag grupp mot annan svag grupp. De funktionshindrade är en svag och ointressant grupp som står mot en stark svag och intressant grupp.

Vidare kan en sådan teckning uppfattas enligt Elisabets Ohlson Wallin-modell. De handikappades profet att identifiera sig med.

På tal om Ohlson Wallin har jag också gjort en parafras på Ecce Homo. Den gjordes för det finska tv-programmet A-studio som ett svar på en fråga från en i programmet medverkande imam: ”The UN Declaration of Human Rights has confirmed everyone equal rights to practice religion without disturbances. Do you think your cartoon is against the declaration?” TV-programmet finns i sin helhet HÄR. Det är huvudsakligen på engelska.

 

Rullstolsbunden profet konfronterad med ett hinder.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken, Projekt. Bokmärk permalänken.

66 svar på Del 1028: Handikappad kränkning

 1. imse skriver:

  En fantastisk bild!

 2. A-non e-mouse skriver:

  Dessa bilder kommer gå till historien.

 3. Demokratbloggen skriver:

  Din konst blir allt bättre. Det handlar ju om att få debatt om vad konsten representerar, och så måste konsten ligga i tiden, och här prickas den in fullständigt.

  Efter en massa svårigheter och palaver kommer du en dag att hyllas som den konstnär som leder in svenska folket i en demokratisk framtid.

  Den här konsten betyder så oerhört mycket för demokratin, såsom världen ter sig idag.

  Tack!

 4. Pingback: Lars Vilks har gjort det igen! « Demokratbloggen

 5. Cavatus skriver:

  Tack för denna bild, som jag tolkar symboliskt. Profeten stöter på hinder, nämligen en trappa, och trappan är en symbol för den moderna världen som vi lever i idag här i Sverige och i västvärlden.

  Eftersom profeten lever kvar i en tidsålder som utvecklingsmässigt är nära nog att jämföra med att sitta i rullstol i jämförelse med dagens moderna samhälle, så är profeten inte kapabel att ta sig upp för denna trappa, dvs. att ta sig in i ett modernt samhälle. Han passar inte in där med sina ålderdomliga läror. Hindret blir för stort och oöverkomligt för honom. Han får helt sonika sitta kvar i sin retarderade värld. Han hör inte hemma här.

  Nu får de rullstolsbundna absolut inte ta illa upp, för detta är ingen anklagelse mot dem att de på något sätt skulle vara retarderade. Inte alls. Däremot blir rullstolen och (den icke handikappanpassade) trappan symboler för att profetens tidsålder är förbi. Numera tar vi trappan även gärna med två steg i taget, till skillnad mot profetens oförmåga att överhuvudtaget ta sig upp.

  Denna bild säger alltså mer än tusen ord i en pajkastningsdebatt, som ofta blir fallet när islam ska debatteras. Tack för den!

 6. Kenneth Karlsson skriver:

  Muhammed som handikappad säger allt om den handikappade religion som han en gång startade. Lars, du är en hjälte!

 7. Göran Gustafsson skriver:

  En intressant bild med många lager av förståelse.

  Kan ses som en bild ur en dröm som profeten själv drömmer.
  På samma sätt som arabernas stamfader Ismael’s brorson Jacob drömmer här profeten att han ser en stege/trappa som leder från jorden ända upp till himlen.
  En symbolisk stege/trappa som förbinder Gud och människan. I profetens dröm har dock tillkommit en komplikation. Profeten ser sig själv sittande i en rullstol oförmögen att röra benen och är därmed förhindrad att bestiga trappan och förena sig med guds änglar.

  Lars. Jag tror att du har skapat ett konstverk med långtgående teologiska komplikationer som vi ännu bara kan ana början på. 🙂 gg

 8. Anders skriver:

  Helt ratt!!!!!

 9. Göran skriver:

  Tryck upp en dynamitgubbe i ändalykten och tänd på så lär nog den falska profeten komma upp för trappan i ett huj.

 10. Göran Gustafsson skriver:

  An interesting image with many layers of understanding.

  It can be seen as an image from a dream that the Prophet himself is dreaming.
  Just as the Arabs’ ancestor Ismael’s nephew Jacob once dreamt the Prophet dreams of a ladder / staircase leading from the earth up to heaven.
  A symbolic ladder / stairway connecting God and man. But the prophet’s dream has a complication. The prophet sees himself sitting in a wheelchair, unable to move his legs and is thus unable to climb the stairs and unite with God’s angels.

  Lars. I think you have created a work of art with far-reaching theological complications that we at this moment in time only can see the beginning. gg

 11. Aerialcat skriver:

  Göran Gustafsson: Thank you for the translation.

  AC

 12. John Schütte skriver:

  Jag gillar den verkligen!

 13. Robin Shadowes skriver:

  Tur att han inte blandade in hundar den här gången. En blind mohammed hade nog blivit för mycket för världens allah krängkta mussar.

 14. bombardina skriver:

  Bra bild. Tankeväckande. Tack.

 15. Cavatus skriver:

  Tack för denna bild, som jag tolkar symboliskt. Profeten stöter på hinder, nämligen en trappa, och trappan är en symbol för den moderna världen som vi lever i idag här i Sverige och i västvärlden.

  Eftersom profeten lever kvar i en tidsålder som utvecklingsmässigt är nära nog att jämföra med att sitta i rullstol i jämförelse med dagens moderna samhälle, så är profeten inte kapabel att ta sig upp för denna trappa, dvs. att ta sig in i ett modernt samhälle. Han passar inte in där med sina ålderdomliga läror. Hindret blir för stort och oöverkomligt för honom.

  Rullstolen kontra trappan blir symboler för att profetens tidsålder är förbi. Denna bild säger alltså mer än tusen ord i en pajkastningsdebatt, som ofta blir fallet när islam ska debatteras. Tack för den!

 16. Göran Gustafsson skriver:

  Robin. Den här bilden kan i förstone te sig som betydligt oförargligare än Vilks första bild i denna serie ”Profeten M. som rondellhund”. Men så endast vid ett ytligt betraktande. Den senaste bilden berör enligt min mening betydligt djupare lager i profetens och den troendes egen självbild. 🙂 gg

 17. Hans Nilsson skriver:

  Hur JÄVLA BRA ÄR DENNA TECKNING den är SKITBRA all
  heder åt Lars Vilks som inte är som många andra SVENSKAR RYGGRADSLÖSA MESAR UTAN STAKE dvs JÄVLA KÄRRINGAR.

 18. Gustaf skriver:

  A truly interesting piece of art.

  You apprehend disappointment and anguish in Mohammeds face and gaze when he arrives to an impass, difficult to overcome with his kind of handicap – now he needs help. The picture has multidimensionell
  hermeneutic aspects. Does this mean that as Mohammed arrives to this impass so is islam in confrontating the Western World? The only way for Mohammed to proceed might be to blow the whole damn staircase up and into pieces. Or will he choose another why e.g. a more peaceful adaptation and ask his fellows human beings for help to overcome his difficulties instead of blowing his antagonists into pieces?

  This piece of art by Vilks might not at all be as insulting to muslims as Vilks previous productions. I hope. Here mohammed is Christ-like, he is suffering, he is not tied to a cross but to a wheelchair.
  Lars Viks creativity and personal psyche is here probably the projection screen for archetypal complexes and sources for modern mankinds collective persona – both conscious and unconscious persona.
  Formed by dealing with the immense pressure of threats from muslims that he is under.
  A picture that like true art can be interpreted in almost endless different ways.

  Faktiskt riktigt intressant. Man ser besvikelsen och våndan i Mohammeds ansikte och ögon när han ställs inför ett absolut fullbordat faktum – här kommer han inte upp utan hjälp. Bilden har mångdimensionell hermeneutik. Är det så att Islam, för tillfället i alla fal kommer inte vidare in i Västvärlden – utom möjligtvis genom att spränga trappan. De behöver hjälp, utlämnade enbart till sig själva klarar de inte detta. Lars Vilks verk har djup arketypisk resonans i den moderna kulturella och politiska världens kollektiva persona, eller varför helt enkelt inte samhällsstrukturen.

  Gustaf

 19. Fallaci skriver:

  En lysande visuell beskrivning av en problemställning som jagar över en miljard människor. Hur kan en sådan man någonsin kunna leda andra?

 20. Naivtive skriver:

  En sinnebild över klankulturens vanligaste konsekvenser. Ack så vanlig i stadsbilden, med en kanin som helbrägdagörare och bilden hade fått ännu en dimension.

 21. Maja Dacke skriver:

  Men hallå!

  Bildtext: ”Rullstolsbunden profet konfronterad med ett hinder.”

  Var står det att Vilks profet heter Muhammed?

  Bilden föreställer EN profet i rullstol … och nämns som ”profeten” i texten. Alla profeter heter väl inte Muhammed?! Jag vet en som heter … och en annan som heter …

  Dessutom tycker jag att den tecknade profeten mer påminner om en tärd Kapten Haddock – förlåt, Kapten! – iklädd afghansk huvudbonad. En afghansk profet?

  Kapten Haddock har jag sett många bilder på i Tintin-albumen, men profeten Muhammed har jag aldrig någonsin sett avbildad någonstans, så jag kan ju faktiskt inte heller veta något om likheten mellan honom och den trevlige kaptenen. Å andra sidan verkar det finnas så många andra som har det och känner sanningen.

  Men tänk, häromdagen fick jag veta att det Gud/Allah sa till Muhammed skedde genom ombud – en gudsängel berättade vidare till honom vad Allah tyckte och tänkte. Och Muhammed vidareförde allt till sin skrivkunnige tjänare som nedtecknade.

  Tänk, jag mindes plötsligt den roliga viskningsleken som vi sysslade med som barn …

 22. david 31 malmö skriver:

  Hej Lars! Jag kollade den finska länken/tv-programmet. jag förstod till en början inte varför åsynen av ditt hus ackompanjerades av skräckfilmsmusik! Allt föll på plats när det uppdagades att du höll på att hugga foten av repotern med en yxa, längre fram i programmet!

 23. Jonas skriver:

  En intressant bild, Lars! Är det bara jag som kommer att tänka på en annan ledargestalt, nämligen Sheik Yassin (http://en.wikipedia.org/wiki/Ahmed_Yassin)? Han var förlamad sedan 12 års ålder, satt i rullstol och var nästan blind. Trots detta handikap i ockuperade Gaza så blev han lärare i arabiska och sedan en ledargestalt i Hamas. Helt otroligt! Jag vet inte om man skulle stöta på en ensam man i rullstol i något arabland.

 24. Jonas skriver:

  En intressant bild, Lars! Är det bara jag som kommer att tänka på en annan ledargestalt, nämligen Sheik Yassin (http://en.wikipedia.org/wiki/Ahmed_Yassin)? Han var förlamad sedan 12 års ålder, satt i rullstol och var nästan blind. Trots detta handikap i ockuperade Gaza så blev han lärare i arabiska och sedan en ledargestalt i Hamas (och gifte sig med en släkting och blev pappa dessutom). Helt otroligt!

  Jag vet inte om man skulle stöta på en ensam man i rullstol i något arabland. Kanske skulle den rullstolsbundne (som Yassin) få hjälp från andra. Om nu Mohammed satt i rullstol skulle han onekligen bli rullad vart han önskade av sina många villiga föjeslagare.

  Kort sagt, muslimer kommer nog inte att höja sina ögonbryn över det här. De kommer kanske istället att tänka på Yassin. Här är en länk till en bild på hans rullstol efter att den sprängts av israeliska flygvapnet på öppen gata i Gaza, 2004 (martyrskap direkt, med andra ord):
  http://www.palestinehistory.com/issues/images/yasin005.jpg
  (Hamas-Netanyahu: 1-0)

 25. Robin Shadowes skriver:

  Göran, håller fullständigt med dig. Efter lite reflekterande så kan denna bild t o m vara bra mycket starkare än rondellhunden. Jag skall motivera mig. I den mohammedanska kulturen premieras styrka, det är en macho-kultur in absurdum. Handikappade familjemedlemmar kan rent av kasta skam över familjen, så att man gömmer undan dem eller i värsta fall överger dem. Lars bild av mohammed i rullstol kan därför tolkas av mohammedaner att deras pedofet var en svag man. Dom rent av ser hon som en rollmodell för alla tider att följa, ja rent av anses han vara den perfekte mannen. Att då porträttera honom i rullstol måste ju tolkas att han var en imperfekt man istället. Sett ur detta perspektiv har denna teckning stora möjligheter att reta upp mohammedanerna än mer än vad rondellhunden gjorde.

 26. Torbjörn skriver:

  En del muslimofober här kanske skulle tolka den så att Muhammed är svag och religionen handikappad. Men ni som ser Muhammed och teckningen så kanske borde fundera över hur ni ser på funktionshindrade och handikapp överhuvudtaget! SKÄMS PÅ ER!

  Det finns en annan tradition inom t.ex. kristendomen som gärna betonar att Jesus, som 100% gud och 100% människa, var något så paradoxalt som en ”lytt gud”. Dvs att gud i sin kärlek till människan steg ner till människan och genomlevde allt som de genomlever.

  I denna tradition blir handikapp inte nåt fult och smutsigt utan ett tecken på DELAKTIGHET och STYRKA!

  Samma sorts tradition finns i andra religioner, inkl. islam.

  En profet som är så stark och säker på sig och sin mission att han genomlever samma saker som alla andra människor, det är ett tecken på styrka!

  Som Kristus på korset som man kan identifiera sig med i djupaste sorg (om man är troende kristen). En profet man kan identifiera sig med när man är sjuk och ledsen. En som i denna målning beskrivs som handikappad men som trots handikappet kunde förändra historien!

  Men SKÄMS alla ni som vill baktala Muhammed genom att kalla handikappade svaga och ofärdiga! Skäms och se er i spegeln! Håller ni på att bli de monster ni säger er vilja bekämpa?

  /Torbjörn (Jag skrev en sak om en lytt gud för några år sen på min blogg, kika gärna på den!)

  http://ligator.wordpress.com/2010/06/16/en-lytt-gud/

 27. Torbjörn skriver:

  I övrigt håller jag med om att det är en utmaning som heter duga för många religiösa islamska fundamentalister att överge sin machokultur och faktiskt kunna se poängen i att Muhammed kan ha varit kroppsligt svag, och funktionshindrad, men ändå STARK!

  Fundamentalister av alla slag ser gärna på sina profeter som en slags övermänniskor!

 28. Gustaf skriver:

  Excuse me, I have made some amendments, this is how it should be:

  A truly interesting piece of art.

  You might apprehend disappointment and anguish in Mohammeds face and gaze when he arrives to an impass, difficult to overcome with this kind of handicap – now he needs help. The picture has multidimensionell
  hermeneutic aspects. Does this mean that as Mohammed arrives to this impass so is islam in confronting the Western World? The only way for Mohammed to proceed might be to blow the whole damn staircase up and into pieces. Or will he choose another way e.g. a more peaceful adaptation and ask his fellow human beings for help to overcome his difficulties instead of blowing his antagonists into pieces?

  This piece of art by Vilks might not be insulting to muslims as Vilks previous productions unfortunately might have been. I hope. Here mohammed is Christ-like, he is suffering, he is not tied to a cross but to a wheelchair.
  Lars Viks creativity and personal psyche is here probably the projection screen for archetypal complexes and sources from modern mankinds collective persona – both conscious and unconscious persona.
  Formed by dealing with the immense pressure of threats from muslims that he is under.

  A picture like this, like true art, can be interpreted in almost endless different ways.

  Faktiskt riktigt intressant. Man ser besvikelsen och våndan i Mohammeds ansikte och ögon när han ställs inför ett absolut fullbordat faktum – här kommer han inte upp utan hjälp. Bilden har mångdimensionell hermeneutik. Är det så att Islam, för tillfället i alla fal, kommer inte vidare in i Västvärlden – utom möjligtvis genom att spränga trappan. De behöver hjälp, utlämnade enbart till sig själva klarar de inte detta. Lars Vilks verk har djup arketypisk resonans i den moderna kulturella och politiska världens kollektiva persona, eller varför helt enkelt inte i vår nuvarande samhällsstruktur.

  Gustaf

 29. Göran Gustafsson skriver:

  Torbjörn
  Diskussionen kring den handikappade Profeten har ingenting med synen på funktionshindrade människor här och nu att göra utan är en symbolisk bild för ett själstillstånd. En typ av bilder (språk) som det undermedvetna använder sig av i bland annat drömmar för att förmedla budskap ägnade att bidra till vår sjävkännedeom.

  Att Vilks bild innehåller en profet tyder på att vi här sannolikt inte bara ser en personlig problemställning utan att vi även rör oss i den kollektiva sfären.

  Discussion of the disabled Prophet has nothing to do with the perception of disabled people here and now, but is a symbolic picture of a state of mind. A type of images (languages) that the subconscious uses in dreams, to convey messages that would contribute to our self-knowledge.

  That the image contains a prophet indicates that we are unlikely to see only a personal problem but that we are also moving in the collective sphere.

 30. Lars Vilks skriver:

  Tilläggas bör att teckningen knappast kommer att skapa något ståhej. Publicerad här på bloggen kommer den sannolikt inte att få något symbolvärde.

 31. Micke skriver:

  Han står inför ett stort dilemma denna exotiska mörka främling.

  Kan du inte rita profeten vid han giftermål med den 6-åriga Aisha?

 32. fadi skriver:

  hahahahahah de inte mohammad ingen vet hur han ser ut och jag tror pa han att han ar profeten ingen kan andra det jag alskar mohammad

 33. Pingback: Kunstavisen » Blog Archive » Profet med handicap

 34. markus skriver:

  Fantastisk bild!

 35. Göran Gustafsson skriver:

  Jag har vid ett tidigare inlägg här ovan föreslagit att bilden med profeten sittande i en rullstol skulle kunna tolkas ur ett drömperspektiv. Jag blev därför intresserad hur man ser på drömmar inom Islam. På en web-sida svarar experten Abo Muhammed Samir Faid följande på frågan ”I want to know if dreams mean anything?”

  True/Good Dreams
  We can see true dreams are from Allah Ta’aala as Muhammad (S) said, ”True dreams are from Allah, and bad dreams are from Shaitan.” (Sahih Al-Bukhari) True believers are more likely to happen to those who are truthful in their lives as Muhammad (S) said, ”Those of you with the truest dreams will be those who are most truthful in speech” (Sahih Muslim)

  Bad Dreams
  As stated above bad dreams are from Shaitan. Muhammad (S) told us what to do upon seeing a bad dream. ”So when one of you sees a dream which he does not like, he should spit on his left side three times, seek refuge with Allah from Shaitan thrice, and change the side which he was lying (Sahih Muslim) and in another narration in Muslim, Muhammad (S) told us if we spit three times and seek refuge from Allah then it (the dream) will not harm them.” (Sahih Muslim)
  Muhammad (S) also told us that if we saw a bad dream to ”stand up and offer prayer.” (Sahih Muslim)

  Bad Dreams Should Not Be Disclosed
  Muhammad (S) said, …If he has a dream that he dislikes, then it is from Shaitan. He should seek refuge with Allah from its evil, and he SHOULD NOT MENTION IT TO ANYBODY, then it will not harm him.” (Sahih Al-Bukhari) If one does tell somebody about the bad dream then there could be the chance that some harm will come out of it.

  Lying About Dreams
  Prophet Muhammad (S) said, ”Indeed the worst of lies is that of a person who falsely claims to have dream.” (Sahih Al-Bukhari) also ’Whoever claims to have dream which he did not have, will be ordered to tie two barley grains together, which he will never be able to do; and if somebody eavesdrop on some people’s conversation which they didn’t want him to hear or they tried to keep away from him, then molten lead will be poured into his ears on the Day of Resurrection; and whosoever makes a picture (of a being with a soul) will be punished on the Day of Resurrection and (will) be ordered to put a soul in it, which he will not be able to do.” (Sahih Al-Bukhari)

 36. Robin Shadowes skriver:

  Fadi, ni mohammedaner verkar älska alla som ni inte vet hur dom ser ut. Tänker även på era burka-kvinnor…

 37. Magnus Johnsson skriver:

  Funktionshindrade brukar inte använda ordet rullstolsbunden utan rullstolsburen.

 38. Donnie Darko skriver:

  Lars,

  Kunde du inte också göra någon intressant teckning med koppling till burqan? Kanske kvinnliga djur iklädda burqa i sällskap med andra djur, i en alldaglig miljö.

  Exempelvis kunde man illustrera en svensk sommaräng, med ett antal kossor iklädda burqa (exempelvis så att endast juvern syns för att tydliggöra att det är just en ko) och även kalvar och en tjur (så klart utan burqa, då detta förtryck inte gäller barn eller män). Detta motiv skulle säkerligen påvisa en skarp kontrast och synliggöra hur udda och malplacerad ett sådant (symboliskt mycket starkt) klädesplagg är.

 39. safi skriver:

  jag knullar er allihopa jävla kristna horsvenskar .. vafan vadå helt rätt .. rasist även mot religion ,, lars din dag kommer

 40. Anna Karlsson skriver:

  Korrigering text från Safi 15 juli kl 23.49 ;

  jag knu**ar er allihopa jävla lättkränkta muslimer .. vafan vadå helt rätt .. ni rasar även mot åsiktsfrihet ,, förtryckare er dag kommer

 41. Meral Tasbas skriver:

  safi, är du på riktigt? 😀
  För det första kan man ju fråga sig vad du gör på den här sidan när du uppenbarligen är så pass lättstött att en skäggnisse i rullstol verkar förstöra hela din värld. För det andra så bör du veta att i stort sett alla svenskar ger blanka fan i Jesus, vi har helt enkelt vuxit ifrån sånt.
  Vill också passa på att tacka för en underbar bild! 🙂

  Ps. en religion är ingen ras.

 42. David f skriver:

  Citerat safi ”jag knullar er allihopa jävla kristna horsvenskar .. vafan vadå helt rätt .. rasist även mot religion ,, lars din dag kommer”

  Men ändå har du tagit dig tiden, eller rättare sagt fått möjligheten att lära dig vårt språk. Ta del av vår mat och tak över huvudet. För jag bara antar att du kommer från ett krigsdrabbatland i mellanöstern som har extraminister att tacka för våldet. Det är precis sådan som dig som har fått den högerextrimisten i europa att eskalera. Du är trångsynt oc ser inte mer en vad en vad korenan tillåter dig att se. Er tid är kommen min kära vän, det är dags för lite modernisering.

 43. Omar Hund skriver:

  ”Och du Safi innan du föddes knullades din mamma av en gris. Sedan föddes du du son av gris. Din halvbrorsa föddes sedan som son av hund. Ibn Kelb Ibn Shanssir”

  Gå in på http://www.muhammedbilder.se på lite fina bilder på din profet!

  Annars kanske det är dags att flytta ifrån Sverige för din del för vi börjar tröttna på blattar som du!

 44. John skriver:

  Jag har väntat länge på detta. Bra jobbat, Vilks!

 45. Muhammed skriver:

  Muhammed säger : SMART ARAB Baklänges

 46. Ralf Gustavsson skriver:

  Jaha du Lars, tycker du att det skrivs för lite om dig nu igen? bästa att fiska lite mediabevakning igen eftersom att ingen köper ditt kludd annars.

  Jag är för övrigt en riktig konstnär ingen medial hora.

 47. King skriver:

  Safi:

  Om du är på riktigt så ska du få lite upplysning.

  Det är förhållandevis få svenskar som är troende kristna om man jämfört med hur många som officiellt räknas som kristna. Exempelvis är många medlemmar i Svenska kyrkan av tradition eller bara för att stödja den sociala verksamheten, utan att på något sätt tro på Bibeln.

  Rasism har inget med religion att göra. Religion har nämligen ingenting med etnicitet att göra.

  Omar Hund:

  Kontraproduktiv skit.

  Lars Vilks. Det är starkt att du vågar stå upp för yttrandefriheten. Och jag tycker det är bra att göra det genom en bild som denna. Den kan väcka diskussion, men kan inte (enligt mig) med rimliga godtagbara argument ses som varken rasistisk eller islamofobisk.

 48. Skåning skriver:

  Ju mer jag funderar över det, desto mer genial tycker jag att denna teckningen är. Sett i ljuset av att DO inte längre bekymrar sig om de verkligt svaga (handsikappade t ex) utan ägnar all sin tid åt uppblåsta lättkränkta ”minoriteter”, så är denna utmaningen helt rätt.

  Skulle det muslimska kollektivet reagera på sitt vanliga sätt mot den här teckningen så hade starkt påvisat den ohållbara och självmotsägande PK-hållningen.

 49. Israel skriver:

  Fin bild, Lars du visar att man ska INTE BACKA bara för man kan möta motstånd!
  Visa sig stark stå på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.