2599: För mycket konst

Det här med konstproduktionen. Föga förvånande är den mycket omfattande. Inte direkt miljövänlig och inte heller antikapitalistisk. Martin Schibli skriver om detta i HD. Den intressantaste frågan är vad man skall göra med det ofantliga överskottet. Endast en liten del av den konstnärliga produktionen har något större intresse. Samtidigt är det motbjudande att destruera konst. Och man vet ju aldrig om det skulle komma omvärderingar. Sådana är visserligen sällsynta men dock.

Min egen produktion på senare tid (från 2011) kan rymmas i en flyttkartong. Det är fördelen med små format. Det ännu pågående Nimisprojektet tar förvisso stor plats men i längden lär det ekologiskt återgå till naturen (om det inte blir förklarat för byggnadsminne, vem vet). RH-projektet är dock konceptuellt och tar nästan ingen plats alls.

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

50 kommentarer till 2599: För mycket konst

 1. Från Graven skriver:

  Din kompis missade, mohammed.

  https://9gag.com/gag/a5ojvMV

 2. Från Graven skriver:
 3. sl skriver:

  Willy Gordon efterlämnade massor av stor konst, som änkan och barnen fick avsevärda problem med. Det var en skulptör med offentligt efterfrågade produkter.

  Det finns berg av konst enligt readymade. Den är kanske inte så svår att slänga? På Liljevalchs fanns ett verk byggt av gammal industriell utrustning, ursprunglig användning intresserade mer än vad konstnären gjort av det, men den kan väl lika gärna lämnas in till återvinning, om ingen särskilt anmäler sitt intresse av att bevara?

  Om där saknas ambition att göra något vackert, varför sa det sparas?

 4. CeDe skriver:

  OT

  NU HAR KIM FÅTT EN DADDY!

  Snyggt jobbat Trump!

 5. CeDe skriver:

  Inte helt oväntat tar nu den lilla Wallströmskan åt sig stor del av äran att mötet mellan Kim och Trump blev av. Och något beröm till Trump kan hon inte heller kosta på sig, sosse…..

 6. CeDe skriver:

  Konst finns i så många skepnader. Min lilla trädgård tex är inte bara en plats för föda att växa i utan också ett bildspel i form och färg och harmoni – en lisa för både kropp och själ.

  Stor konst är också aktuell i världspolitiken och då kan ni säkert gissa vad och vem jag åsyftar.

 7. Lars Vilks skriver:

  Dock är det inte bara “vackert” som är kriterium. Munchs “Skriet” t ex är knappast vacker och inte heller hade konstnären någon ambition att göra något vackert. Men den är uttrycksfull som är ett annat kvalitetskriterium. Man kan nog utgå ifrån att merparten av komplexa installationer går det till återvinning. Åtskilliga installationer existerar dock som koncept: Skall de utföras kan man plocka samman vad man behöver vid varje tillfälle.

 8. CeDe skriver:

  Nej , uttrycket och igenkännandet har naturligtvis stor betydelse. Det som fångas av vissa går andra förbi – som allt här i livet.

 9. sl skriver:

  Är det inte så att “uttrycksfull” så småningom omvärderas till “vacker”. Även impressionismen tolkades väl av en fientlig samtid som “ful”?

 10. Ulf skriver:

  Tino Sanandajis facebook är full av utbrott mot forskare som Tino avfärdar på ett föga seriöst sätt. Mycket av det som han skriver ger en känsla av att han närmast kan betraktas som en rättshaverist.
  Förr eller senare kommer Handelshögskolan bli tvungen att sätta ner foten och reagera på hans bisarra skriverier.

  Kanske väljer Handelshögskolan att göra en “Heberlein” det vill säga ge Tino Sanandaji sparken på ett civiliserat sätt. Precis som Lunds universitet gjorde med Ann Heberlein i höstas när hennes skriverier helt enkelt skämde ut universitet.

 11. sl skriver:

  HHS, Magnus Henreksson, Assar Lindbeck, allihop ger Tinos metoder och resultat godkänt. Ulf förstår nog inte vad han pratar om. Det är inget ovanligt med det; press och tv är full av dilettanter med åsikter, det är lätt att ta efter.

 12. Ulf skriver:

  Alltid lika roligt att se dig gå i spinn “Från Graven” 🙂

 13. Från Graven skriver:

  Du tryckte alltså på länken?

  lol made you look!

 14. Lars Vilks skriver:

  Det är ändå två aspekter även om de inte helt kan separeras. Som sagt, Skriet är inte en vacker målning och inte heller Picassos Flickorna i Avignon. Impressionisternas målningar bygger mera på det estetiska och har, som du påpekar, accepterats som estetiskt tilltalande.

 15. Jor-El skriver:

  Ulfs fixering vid Tino Sanandaji och behovet att definiera honom som ’rättshaverist’ börjar anta komiska proportioner.
  Och vi kan nog förvissa oss om att minsta eventuella förändring av Tino’s förhållande till Handelshögskolan, hur detta än presenteras, kommer att betraktas som att han ’fått sparken’.
  I en pre 2015-kontext skulle kanske Tino Sanandaji sitta illa till för sitt dissidenta debatterande, men har han klarat sig såhär långt skulle det inte förvåna mig om en framtida politisk ledare, som på allvar vill ta itu med den havererade migrationspolitiken, vill anställa honom som sakkunnig rådgivare…

 16. Tino skriver:

  “Tino Sanandajis facebook är full av utbrott mot forskare som Tino avfärdar på ett föga seriöst sätt. Mycket av det som han skriver ger en känsla av att han närmast kan betraktas som en rättshaverist.

  Förr eller senare kommer Handelshögskolan bli tvungen att sätta ner foten och reagera på hans bisarra skriverier. ”

  Ulf ljuger. Det finns igna utbrott mot forskare. Ulf tror att Sandro Scocco är “forskare”.

  Vi har tidigare sett att Ulf är ignorant och inte insatt om forskning. Att han vill att jag ska få sparken är talande om hatet mot riktiga forskare från politisk korrekta.

  Ulf är liksom Scocco personer utan examen och meriter som utnämnt sig till forksningsexperter. Sverige är full av den sortens låtsasforskare som uttalar sig om saker de inte förstår

 17. Från Graven skriver:

  mohammad!

  Ulf är i knipa. Dags för dig att deklarera att alla kommentarer är skrivna av Vilks själv!

 18. Ulf skriver:

  Den person som kallar sig Tino Sanandaji ljuger när signaturen påstår att Tino på facebook inte avfärdat professorn i historia Dick Harrison och princip alla svenska kriminologer som inkompetenta.
  Det är naturligtvis löjliga och felaktiga påstående som bara kan skada Handelshögskolans rykte som en institution som försvarar vetenskapligt och logiskt tänkande.

 19. Från Graven skriver:

  Ulf

  Alla här på Vilks.net vet ju vid det här laget att du är störd. Regelrätt sjuk. Utom möjligtvis mohammad, och mohammad tror att Lars Vilks skriver alla kommentarerna själv. Där har du er i ett nötskal. Två störda personer som klamrar sig fast vid varandra.

 20. Ulf skriver:

  “Från Graven” tycker att alla som förespråkar humanism och mångkultur är sjuka i huvudet. Det är inget nytt och signaturens avsky riktas naturligtvis också mot judar eftersom de envisas med att leva enligt sina traditioner som “Från Graven” jämställer med nazism.

  Det är onekligen märkligt att Lars Vilks låter antisemiter öppet föra fram sina lögner på bloggens kommentarsfält. Är det helt enkelt så att Lars Vilks inte kan se att hans faktiskt aktiva stöd till antisemiter som Dan Parks och Lars Hillersberg eller signaturerna “Från Graven” och “Minnesdagen” gör att det blir mycket lätt att avfärda Lars i debatten som allmänt främlingsfientlig.

 21. Från Graven skriver:

  Humanism?

  Du förspråkar helt öppet skäkting och sharia.

  Ljuger gör du också, bland annat om Tino Sanandaji, och när Tino Sanandaji svarar dig i egen person så flyr du, eller påstår att Tino är någon annan.

  Du är islamist, och störd.

 22. Från Graven skriver:

  Hör här, Ulf. Ärlig

  Häromåret trollade jag dig i en tråd tills Lars Vilks vänligen upplyste dig om att du var trollad. Du förstod helt enkelt inte på egen hand och behövde assistans ut ur det sorgliga spektaklet. För de flesta som hänger på det här forumet står det helt klart att du inte förstår sarkasmer eller ironi när de står skrivna i skrift. Det finns ju ingen här som tar dig på allvar, förstår du inte det? Förutom mohammad då, som nämnt ovan, och han tror ju att Lars Vilks skriver alla kommentarer själv!

  Ni är ju driftkuckun här på Vilks.net, ni förstår väl detta?

 23. Ulf skriver:

  När en obildad antisemit som “Från Graven” kallar mig störd då vet jag att det inte är något fel på mig. Känns faktiskt tryggt!

 24. CeDe skriver:

  Ulf har inga invändningar mot att bli kallad islamist.

  Då kan vi konstatera hans tillhörighet.

  Islams målsättning är att allt som inte lyder under allahs påbud ska trängas undan.

  Islam borde betraktas och behandlas på samma vis som de växter och djur som är invasiva, dvs har kommit in i ett område där de expanderar fort och undantränger inhemsk flora och fauna.

 25. Från Graven skriver:

  Slutsatsen att Ulf är störd är ju inte baserat på ideologiskt käbbel! Den är baserad på observation.

  Ulfs känslobefriade cynismer inför de vedervärdiga filmer på skäktning vi har visat här är ju direkta symptom. En ko som får strupen avslagen och som konvulserar i skräck och smärta får endast kommentaren från Ulf att det inte borde vara en överraskning att djur dör i samband med slakt – samtidigt som Ulf argumenterar emot smärtlindrande och ångestlindrande rutiner!

  Ulf är empatistörd. Utöver den övriga problematiken med oförmåga att läsa mellan rader, förstå sarkasmer och ironi, samt detta evinnerliga återupprepande av aktivistens desinformation (studera Ulfs OCD på Sanandaji) så är det ju uppenbart att Ulf inte mår bra.

 26. Ulf skriver:

  “Från Graven” har återigen producerat ett antisemitiskt inlägg där judar utpekas som empatistörda.
  Jag är inte förvånad, det här är ju Vilks.net där man kan sprida vilka lögner som helst om judar!

 27. Från Graven skriver:

  Det är uppenbart att du är sjuk, Ulf.

 28. Lars Vilks skriver:

  Du har dragit det här förr och jag har svarat på det. Men det verkar som om det inte går in. Istället tar du om. Vi hade t ex en diskussion om Park för ett tag sedan och du fick referenser av mig. Men tydligen passade dessa inte den bild du önskar dig.

 29. Lars Vilks skriver:

  Det är den autentiska Tino som har skrivit. Vill du ange källor till att han har påstått att dessa forskare är inkompetenta? Att han kritiserar är annan sak.

 30. Ulf skriver:

  Vi har väl diskuterat Tinos skriverier om Dick Harrison och andra forskare och debattörer tidigare. Den som vill lära sig mer om hur vulgärt Tino utrycker sig kan gå in på hans facebook.
  Den 6 juni skriver Tino, citat: “Till sist kan man undra varför SVT ständigt upprepar att Scocco är “chefekonom” som om det är märkvärdigt. Arbetar ens några andra ekonomer på hans tankesmedja? Vad exakt är Scocco chef över, Arenas kaffekokare?”

  Tino kallar Scocco för inkompetent men glömmer då sina egna misstag. I detta inlägg sprider Tino felaktiga uppgifter om Sveriges demografi: https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10153219289448231:0

  Lögner, felaktigheter och vulgära påhopp är helt enkelt Tino Sanandajis debattstil.

 31. Från Graven skriver:

  Lögner, felaktigheter och vulgära påhopp är helt enkelt Tino Sanandajis debattstil.

  Nej, det är din debattstil, Ulf!

  Var – exakt var – kallar Tino Scocco för “inkompetent”?
  Källa, tack!

 32. CeDe skriver:

  Ulf, det fordras en viss kompetens för att sakkunnigt kunna bedöma kompetens.

 33. Ulf skriver:

  K-kompisarna trollar på!

 34. Från Graven skriver:

  Nu kommer könsorden från Ulf.

  Stressad, Ulf?

 35. Ulf skriver:

  Jag har inte fått tag i böckerna du refererade till Lars och därför har jag inte svarat. Jag har dock en undran.
  I vilken av de båda böcker som du refererade till likställer författaren Magnetos tatuering med Dan Parks?

 36. Från Graven skriver:

  Dick Harrison har vid ett flertal tillfällen anmälts för sexuella trakasserier och även fällts av statens ansvarsnämnd. Är det därför han är din hjälte, Ulf?

  Seså, lägg nu ned könsorden som debatteknik, en gång för alla, Ulf.

 37. Ulf skriver:

  Tino Sanandaji påstår i ett facebookinlägg publicerat i slutet av januari detta år att professorn i historia Dick Harrison i en krönika påstått att antalet offer för dödligt våld inte ökat sedan femtiotalet. Det var naturligtvis lögn. Dick Harrison konstaterade att antalet offer för dödligt våld inte ökat sedan början av nittiotalet men det påståendet ändrade Tino kreativt för att ställa professorn i dålig dager.

  Tino Sanandaji gör stor affär av att Sandro Scocco inte är “forskare” men i ett facebookinlägg från den 14 maj skriver han om professorn i kriminologi Jerzy Sarnecki:” Såvitt Sarnecki inte uppfunnit tidsresor kan hans förklaring lätt falsifieras. Att förvirra folk med Metoo låter dock trovärdigt då få känner till dessa detaljerna och inga akademiker än jag ifrågasätter Sarnecki.”

  Plötsligt är forskning ingen merit längre. Tino har aldrig forskat i kriminologi men anser sig ändå veta bättre än etablerade forskare inom ämnet.
  Tino jämställer sina allmänna funderingar om kriminologi med etablerade forskares teorier och finner naturligtvis sina bysnille teorier som de mest trovärdiga. Det är på ett sätt komiskt men gallan i Tinos angrepp gör att man håller sig för skratt.

  Rena lögner om Dick Harrison, förnedrande epitet om Sandro Scocco och hånfulla angrepp på Jerzy Sarnecki. Det är talande exempel på Tino Sanandajis debattstil!

 38. Från Graven skriver:

  Dick Harrison har blivit fälld av statens ansvarsnämnd för sexuella trakasserier.

  Sandro Scocco har ingen forskarutbildning.

  Snygga hjältar du har, Ulf!

 39. Lars Vilks skriver:

  Ironi är en vanlig form av debattstil när det gäller att bemöta uttalande som vill vända allt till det passande.

 40. Tino skriver:

  Vi har väl diskuterat Tinos skriverier om Dick Harrison och andra forskare och debattörer tidigare. Den som vill lära sig mer om hur vulgärt Tino utrycker sig kan gå in på hans facebook.
  Den 6 juni skriver Tino, citat: “Till sist kan man undra varför SVT ständigt upprepar att Scocco är “chefekonom” som om det är märkvärdigt. Arbetar ens några andra ekonomer på hans tankesmedja? Vad exakt är Scocco chef över, Arenas kaffekokare?”

  Tino kallar Scocco för inkompetent men glömmer då sina egna misstag. I detta inlägg sprider Tino felaktiga uppgifter om Sveriges demografi: https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10153219289448231:0

  Lögner, felaktigheter och vulgära påhopp är helt enkelt Tino Sanandajis debattstil.”

  Ulf expert om forskning är en icke-forskare som lurar korkade människor som Ulf. Varför blir du rasande och tuggar fraddga för att jag påpekar att Scocco inte är forskare och saknar trovärdighet utanför tokvänstern? Det är bara faktum.

  Ulf påsår att jag sprider tvivelaktiga påståenen om demografi utan att visa det.

  Allt jag skriver är givetvis korrekt. Det är enkelt att motbevisa om du hade kunnat Ulf, men du går bara till personangrepp. Det framställer dig som en föga seriös person, som av allt att bedöma överhuvudtaget inte har en akademisk bakgrund men mycket komplex.

  Du tror att Scocco är forskare, hur seriös är det egentligen?

  Du rasar också på att jag ifrågasätter bevisligen falska påståenden av Dick Harrison om mord. Riktiga forskare tycker att det är bra att rätta sakfel, cdet märks att Ulf inte har bakgrund inom forskning när han sprider hat mot mig för att jag rättar Harrisons sakfel i hans essä.

  Ulf har tidigare utryckt hat och förakt mot Assar Lindbeck och Magnus Henrekson, men hyllar Sandro Scocco som en forskare. Ulf förstår inte att det för oss andra framställer honom som en löjeväckande figur.

 41. Från Graven skriver:

  Ulf är störd.

  Ulf befinner sig antagligen inom autist-spektrumet, vilket skulle förklara frånvaron av empati inför filmerna på obedövade skäktning, samt oförmågan att tolka sarkasmer och ironi.

  Att Ulf ständigt kan återkomma om samma sakfråga – t.ex djurskyddslagstiftningen – trots att hans egna förvanskningar av källtexterna understryks varje gång hen återkommer i frågan tyder på tvångssyndrom.

  Det spelar inte så stor roll att Tino Sanandaji bemöter Ulf i sak. Ulf kommer om någon, eller några, veckor att återkomma med exakt samma anklagelser mot Tino Sanandaji.

  Tvångssyndromet igen.

 42. Från Graven skriver:

  En sista sak.

  Ulf förespråkar sharia (kvinnan är underställd mannen; lejonparten av arvslotten går till sonen; om kvinnan ej lyder mannen, slå henne) och Ulf underställer mänskliga rättigheter och djurskydd religiösa dogmer.

  Varför skall Ulf åsikter respekteras!?

 43. CeDe skriver:

  Att hamra in en massa historiska fakta betyder inte att man besitter analytisk eller logisk tankeförmåga. Dick Harrysson – bliv vid din läst.
  Ulfs mattebetyg tror jag inte låg i överkanten.
  Muslimer bedöms utifrån hur väl de kan rabbla koranen. Ett ensidigt intelligenstest.

 44. Ulf skriver:

  K-kompisarna trollar på.

 45. Från Graven skriver:

  Könsord från Ulf igen.

  “K” står för “knull”, vilket är ordet – oavkortat – som Ulf har använt både före och efter bloggens värd vänligen har bett Ulf att avstå.

 46. Från Graven skriver:

  Och alltid gentemot CeDe (en kvinna)

 47. CeDe skriver:

  Man får inte mer för pengarna, Från Graven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *